Ζάλγκιρις: Απροσπέλαστη η άμυνα της Φενέρ για τους Λιθουανούς!

Μετά τα τρία παιχνίδια της σειράς των playoffs, η Φενέρμπαχτσε έχει καταφέρει να περιορίσει τη Ζάλγκιρις στα δύο season low και παράλληλα να διατηρεί την παράδοση μέσα στο Κάουνας!

Ζάλγκιρις: Απροσπέλαστη η άμυνα της Φενέρ για τους Λιθουανούς!

Είναι αυτό που λέει και το διαχρονικό διαφημιστικό σλόγκαν: «Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο!» Όπως αποδεικνύεται, η Φενέρμπαχτσε έχει τον... τρόπο για να περιορίζει την επίθεση της Ζάλγκιρις και να αποτελεί τον «κρυπτονίτη» στα επιθετικά συστήματα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στα δύο από τα τρία παιχνίδια των φετινών playoffs η λιθουανική ομάδα περιορίστηκε στην χειρότερη επιθετική παραγωγή της φετινής σεζόν. Αρχικά με τους 43 πόντους που σημείωσε στο Game 1 και στη συνέχεια με τους 57 πόντους της στο Game 3 με αποτέλεσμα η Φενέρ να φτάσει στο 2-1 και να βρίσκεται με το ένα πόδι στο Final 4 της EuroLeague.

Φυσικά τα πάντα αποτυπώθηκαν με τη γλώσσα των αριθμών αφού τα ποσοστά της Ζάλγκιρις σε αυτά τα παιχνίδια ήταν πολύ χαμηλά, δικαιολογώντας στον απόλυτο βαθμό τον μέσο όρο των 50 πόντων! Συγκεκριμένα οι παίκτες της ομάδας σούταραν με ποσοστό 40% στα δίποντα (27/66), με μόλις 27% στα τρίποντα και εννέα εύστοχα σουτ σε 33 προσπάθειες ενώ χαμηλό ήταν και το ποσοστό στις ελεύθερες βολές (65% με 19/29). Και να 'ταν μόνο αυτό; Πιο χαρακτηριστικός ήταν ο αριθμός των λαθών με 19 κατά μέσο όρο σε αυτά τα ματς! Η αντιπαραβολή έρχεται στο Game 2 όταν η Ζάλγκιρις είχε 70% στα δίποντα (24/34), 76% στις βολές (16/21) και ικανοποιητικό ποσοστό στα τρίποντα με 6/17!

Σημειώστε, επίσης, ότι η Φενέρ έχει γίνει ο... κακός μπελάς της Ζάλγκιρις στα παιχνίδια του Κάουνας αφού μετράει τέσσερις συνεχόμενες νίκες, ενώ η τελευταία νίκη των Λιθουανών χρονολογείται στο ΤΟΡ-16 του 2011 με 85-84 στην παράταση. Μάλιστα σε εκείνο το παιχνίδι ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ήταν παίκτης της Φενέρμπαχτσε!