Φενέρμπαχτσε: Η «αεροπορία» κρίνει πολλά

Η Φενέρμπαχτσε έχει μείνει με τους Βέσελι και Ντουβερίογλου από την απόδοση των οποίων εξαρτώνται πολλά στη σειρά με τη Ζαλγκίρις. 

Φενέρμπαχτσε: Η «αεροπορία» κρίνει πολλά

Συνήθως το ζευγάρι των playoffs μεταξύ ομάδων που τερμάτισαν στις θέσεις 1 και 8 είναι εύκολο με ξεκάθαρο φαβορί.

Στα φετινά playoffs της Euroleague εννοείται και η Φενέρμπαχτσε ήταν ξεκάθαρο φαβορί, ωστόσο η σκληράδα της Ζαλγκίρις, έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είδε το πλεονέκτημα της έδρας για το οποίο κόπιασε 30 αγωνιστικές, να κάνει φτερά. Αμέσως όμως φρόντισε να το πάρει πίσω.

Η Φενέρμπαχτσε μπήκε σε αυτή τη σειρά των playoffs με δύο ψηλούς αφού ο Τζόφρι Λοβέρν λόγω τραυματισμού δεν είναι σε θέση να βοηθήσει.

Ο Γιαν Βέσελι στα δύο ματς στην Τουρκία δεν ήταν καλός παρουσιάζοντας μία μικρή κάμψη στην απόδοση του η οποία ωστόσο είναι δικαιολογημένη αφού προέρχεται από τραυματισμό. Η απραξία του Τσέχου τον έβγαλε εκτός ρυθμού κάτι το οποίο τόνισε και ο Σέρβος προπονητής του.

Μοναδικός υγιής και στο 100% είναι ο Αχμέτ Ντουβερίογλου.

Στο Game 3 πάντως αμφότεροι ήταν καταπληκτικοί.

Ειδικά ο Βέσελι έπαιξε σπουδαία σε άμυνα κι επίθεση, βοηθώντας όχι τόσο στην εκτέλεση (10π.) όσο κυρίως στη δημιουργία και στα ριμπάουντ.

Ενα από τα βασικά «όπλα» της τουρκικής ομάδας στην τρίτη αναμέτρηση της σειράς ήταν τα επιθετικά ριμπάουντ.

Η Φενέρ στο πρώτο ματς πήρε 2, στο δεύτερο παιχνίδι πήρε 5 και στο τρίτο ανανέωσε 16 επιθέσεις σκοράροντας ισάριθμους πόντους ύστερα από επιθετικό ριμπάουντ.

Σε αυτόν τον τομέα θα πρέπει να επικεντρωθεί η Ζαλγκίρις ώστε να μη δώσει τόσες πολλές δεύτερες ευκαιρίες στη Φενέρμπαχτσε αν θέλει να ταξιδέψει την άλλη εβδομάδα στην Κωνσταντινούπολη.