EuroLeague: Γνωστές οι 15 από τις 18 ομάδες της νέας σεζόν

EuroLeague: Γνωστές οι 15 από τις 18 ομάδες της νέας σεζόν
Ο Ερυθρός Αστέρας έγινε η 15η ομάδα που θα συμμετάσχει στην EuroLeague 2019-20 ως κάτοχος της Αδριατικής Λίγκας και πλέον εκκρεμούν τρεις θέσεις για την κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση της επόμενης σεζόν.

Το πρότζεκτ του «όλοι εναντίον όλων, σε έναν μαραθώνιο 30 αγωνιστικών» εφαρμόζεται τα τελευταία τρία χρόνια με ιδιαίτερη επιτυχία στην EuroLeague. Τα νέα δεδομένα σε ό,τι αφορά το σύστημα διεξαγωγής «υποχρεώνουν» τους φιλάθλους να παρακολουθήσουν περισσότερο τη διοργάνωση ενώ τα νούμερα σημείωσαν κατακόρυφη άνοδο αφού ο κόσμος έδειξε μεγαλύτερο ενδιαφέρον σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Από τη νέα σεζόν, λοιπόν, η Μπάγερν Μονάχου και η Βιλερμπάν θα ακολουθήσουν τις 11 ομάδες με συμβόλαιο τύπου Α στο πλαίσιο της διεύρυνσης της EuroLeague, η Βαλένθια εξασφάλισε τη θέση στην επόμενη διοργάνωση ως κάτοχος του EuroCup και ο Ερυθρός Αστέρας «σφράγισε» απόψε το εισιτήριο έπειτα από τη νίκη επί της Μπουντούστνοστ.

Δείτε πως έχουν διαμορφωθεί τα δεδομένα σε ό,τι αφορά τις ομάδες που θα παίξουν στην επόμενη EuroLeague.

Ρεάλ Μαδρίτης
Μπαρτσελόνα
Μπασκόνια
Ολυμπιακός
Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ
Φενέρμπαχτσε
Αναντολού Εφές
ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Μακάμπι
Ζάλγκιρις
Αρμάνι Μιλάνο
Μπάγερν Μονάχου
Βιλερμπάν
Βαλένθια (κάτοχος EuroCup)
Ερυθρός Αστέρας (κάτοχος Αδριατικής Λίγκας)

Οι τρεις «εκκρεμότητες»
- Πρωταθλητής ή φιναλίστ VTB (εφόσον το κατακτήσει η ΤΣΣΚΑ)
- Πρωταθλητής ή φιναλίστ Bundesliga (εφόσον το κατακτήσει η Μπάγερν Μονάχου)
- Wild Card: Το τέταρτο «εισιτήριο» για την EuroLeague που δίνει το ισπανικό πρωτάθλημα θα γίνει wild card καθώς η Ισπανία δεν μπορεί να έχει περισσότερες από τέσσερις ομάδες στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.