Πιτίνο: «Οπαδοί μού είπαν να βάλω τον Καλάθη πάνω στον Καμπάτσο, αλλά... τον φυλάει ο Τέιλορ»!

Κάτια Πετροπούλου
Πιτίνο: «Οπαδοί μού είπαν να βάλω τον Καλάθη πάνω στον Καμπάτσο, αλλά... τον φυλάει ο Τέιλορ»!
Ο Ρικ Πιτίνο μίλησε για το Game 3 με την Ρεάλ Μαδρίτης, στάθηκε στο ταλέντο και το IQ κι όχι στα μπάτζετ των ομάδων και αποκάλυψε μια αστεία ιστορία.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ είπε αρχικά στην κάμερα της Nova για το αν θα προτιμούσε να κρατήσει εκτός τον κοντύτερο (Καμπάτσο) παίκτη της Ρεάλ ή τον ψηλότερο (Ταβάρες): «Και οι δύο παίζουν καλά, αλλά δεν μπορώ να το κάνω αυτό. Προετοιμάζομαι απλά για το παιχνίδι, δεν μπορώ να κάνω υποθέσεις».

Για το αν έχει αλλάξει πράγματα ή αν έχει πει στους παίκτες του ότι πρέπει να παίξουν για την περηφάνια τους, σχολίασε: «Είναι playoffs. Έπρεπε να είναι 1-1 η σειρά, κι όχι 2-0. Αν δεν εκτελείς, δεν είσαι καλή ομάδα. Αν εκτελείς κι είσαι στο 1-1, τότε νιώθεις καλά επιστρέφοντας στην έδρα σου. Τώρα είμαστε στο 2-0 και πρέπει να το κάνουμε 2-2. Είχαμε ένα καλό σερί και κάναμε λίγα λάθη, 10-11 ανά ματς. Όταν έχεις 17 λάθη σε αγώνα playoffs, τότε δεν μπορείς να κερδίσεις. Πρέπει να μειώσουμε τα λάθη μας. Ξέρουμε πως έχουμε λιγότερο ταλέντο από την Ρεάλ. Δεν έχει να κάνει με το μπάτζετ και ποιος βάζει πιο πολλά λεφτά, όπως λέει ο κόσμος, αλλά με το πόσο καλά εκτελείς και δουλεύεις. Αν κάνεις 17 λάθη, δεν σημαίνει ότι δεν βάζεις λεφτά. Έχει να κάνει με την εκτέλεση. Η Ρεάλ είναι πιο ταλαντούχα σε κάποια κομμάτια, είναι πιο "ψηλή", σουτάρει καλύτερα. Τότε, πρέπει κι εσύ να σκεφτείς περισσότερο και να εκτελείς πιο σωστά, έχοντας υψηλό IQ».

Τέλος, είπε και μια ιστορία που τού συνέβη χθες: «Μερικοί οπαδοί ήρθαν χθες και μου είπαν "Να σας δώσουμε μια συμβουλή;". Λέω "Ναι, αν είναι καλή". Μου λένε "Να βάλεις τον Καλάθη στον Καμπάτσο στο χαμηλό ποστ". Και είπα "Καλή ιδέα, αλλά πρέπει να πάω πρώτα στον άλλον προπονητή να του πω να βγάλει τον Τέιλορ από το μαρκάρισμα του Καλάθη και μετά να γίνει αυτό" (γέλια)».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.