Παπαπέτρου: «Όνειρό μου να κατακτήσω την EuroLeague με τον Παναθηναϊκό!»

Παπαπέτρου: «Όνειρό μου να κατακτήσω την EuroLeague με τον Παναθηναϊκό!»

Γιώργος Κούβαρης
Παπαπέτρου: «Όνειρό μου να κατακτήσω την EuroLeague με τον Παναθηναϊκό!»
Ο Ιωάννης Παπαπέτρου μίλησε στην ιστοσελίδα της EuroLeague για την επιλογή του να πάει στον Παναθηναϊκό, στάθηκε στο μεγάλο του όνειρο, μίλησε για τον πατέρα του, ενώ έκανε «βουτιά» στο χρόνο και θυμήθηκε τις εικόνες που είχε από τους «πράσινους» όταν ήταν μικρό παιδί.

Ο 25χρονος φόργουορντ αρχικά είπε ότι «φαίνεται λίγο περίεργο στους απ' έξω που είχε παίξει και ο πατέρας μου στον Παναθηναϊκό. Πρώτα απ' όλα σκέφτηκα τι είναι καλό για μένα. Όμως ήταν και μια ωραία σύμπτωση για τους φιλάθλους. Εγώ θέλω να είμαι χαρούμενος και να συνεχίσω τη δουλειά που έκανε ο πατέρας μου στην ομάδα και να πετύχω πολλά περισσότερα. Έπαιξε στον Παναθηναϊκό και μιλάει συνέχεια για την παρουσία του εδώ. Είναι ευγνώμων στους Παύλο και Θανάση Γιαννακόπουλο για όλα όσα έκαναν για εκείνον. Μεγάλωσε εδώ. Έμεινε 10 χρόνια. Είναι μεγάλο πράγμα για εκείνον».

Και συνέχισε: «Ο πατέρας μου μας ενθάρρυνε να ασχοληθούμε με οποιοδήποτε άθλημα που να έχει μπάλα. Ποδόσφαιρο, βόλεϊ, τένις, τα πάντα. Όμως αγαπήσαμε το μπάσκετ περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Πιστέψαμε με τον αδερφό μου ότι ήμασταν καλύτεροι σε αυτό το άθλημα και γι' αυτό ξεκινήσαμε να παίζουμε κιόλας. Εκείνος απλά ήθελε να αθλούμαστε και να είμαστε σε καλή κατάσταση. Από εκεί και πέρα εάν και εφόσον επιλέγαμε να γίνουμε επαγγελματίες θα μας υποστήριζε. Αν όχι θα ήταν ακόμα ο πατέρας μας και είμαι χαρούμενος γι' αυτό. Όταν έπαιζε στον Παναθηναϊκό πηγαίναμε και τον βλέπαμε με τη μητέρα μου και τον αδερφό μου. Και είναι μια εικόνα που έχει μείνει. Έτσι μεγαλώσαμε. Προφανώς η ομάδα μου είναι πολύ οικεία και φέρνει πολλές αναμνήσεις από όταν ήμουν μικρός. Και αυτό είναι υπέροχο, όχι μόνο από επαγγελματικής άποψης, αλλά και από συναισθηματικής πλευράς».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην παρουσία του στον Ηλυσιακό λέγοντας ότι «πάντα θέλεις να παίζεις στις καλύτερες ομάδες. Τότε στους νεαρούς ήταν ο Ηλυσιακός, είχε τα καλύτερα ταλέντα. Γι΄αυτό και ήθελα να παίξω εκεί. Να αποκτήσω την ευκαιρία να κατακτήσω πρωταθλήματα σε όλα τα επίπεδα. Έχω παίξει με παιδιά που έγιναν επαγγελματίας όπως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο που είναι στο ΝΒΑ, αλλά και με κάποια άλλα παιδιά που βρίσκονται στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά όχι στην EuroLeague. Μεγαλώσαμε μαζί και παίξαμε και στην Εθνική ομάδα».

Όσο για την απόφασή του να αφήσει τον Ολυμπιακό και να μετακομίσει στον Παναθηναϊκό; «Είναι μεγάλη τιμή να έχεις φορέσει τις φανέλες των δύο ομάδων. Όλοι οι παίκτες που πήραν αυτήν την απόφαση, το έκαναν επειδή πίστευαν ότι είναι το καλύτερο για εκείνους. Όταν αφήσεις εκτός τα συναισθήματα, τα όσα μπορεί να συμβούν, το τι θα πει ο κόσμος, το πώς θα αντιδράσει και άλλα τέτοια πράγματα, θα σκεφτείς τι είναι το καλύτερο για σένα. Και αυτό ακριβώς έκανα! ».

Και κατέληξε μιλώντας για το μεγάλο του όνειρο: «Ήθελα να είμαι σε μια ομάδα που να διεκδικεί την EuroLeague. Και ο Παναθηναϊκός είναι μια τέτοια ομάδα. Το να κερδίσω την EuroLeague με τον Παναθηναϊκό θα είναι ένα όνειρο που θα γίνει πραγματικότητα. Θα είναι τα πάντα που ευχόμουν και ονειρευόμουν. Θα είναι δύσκολος ο δρόμος, με πολλά σκαμπανεβάσματα. Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και να δίνουμε το καλύτερο. Οι φίλαθλοι και η διοίκηση αξίζουν να βρεθούν στο Finall 4.»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.