Η Ζαλγκίρις «χτυπάει» τη Φενέρμπαχτσε μέσα στη ρακέτα (pics)

Η Euroleague Greece αναλύει το πλάνο της Ζαλγκίρις να εκδηλώσει επίθεση μέσα από τη ρακέτα στο νικηφόρο Game 2 με τη Φενέρμπαχτσε. 

Η Ζαλγκίρις «χτυπάει» τη Φενέρμπαχτσε μέσα στη ρακέτα (pics)

Η Ζαλγκίρις Κάουνας ισοφάρισε τη σειρά με τη Φενέρμπαχτσε παίρνοντας μία σπουδαία νίκη στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους είδε τους παίκτες του μέσα σε διάστημα 48 ωρών και από την συντριβή του Game 1 να κάνουν στο παρκέ όλα όσα υπήρχαν στο πλάνο τακτικής που είχε θέσει εξ αρχής.

Για να επικρατήσεις της Φενέρμπαχτσε πρέπει να κάνεις τα πάντα σχεδόν σωστά, ωστόσο η Euroleague Greece ξεχώρισε την απόδοση των παικτών της λιθουανικής ομάδας μέσα στη ρακέτα.

Γενικότερα η Ζαλγκίρις υπό την καθοδήγηση του Γιασικεβίτσιους αρέσκεται στις επιθέσεις από κοντινή και μέση απόσταση, σουτάροντας ελάχιστα τρίποντα.

Φέτος χαρακτηριστικά το 54% των πόντων που σκοράρει είναι από δίποντα.

Ας επικεντρωθούμε όμως ακόμη περισσότερο και να δούμε τα δίποντα μέσα από τη ρακέτα. Η Ζαλγκίρις στα 32 φετινά ευρωπαϊκά της ματς μέσα από το «ζωγραφιστό» έχει 536/895 προσπάθειες, δηλαδή 59.9%. Ουσιαστικά σκοράρει 1.2 πόντους σε κάθε κατοχή της από τη ρακέτα.

Στο Game 2 κόντρα στη Φενέρμπαχτσε είχε 20/28 προσπάθειες από τη ρακέτα, δηλαδή 71.4%.

Πόσο πιστοί έμειναν οι παίκτες στο συγκεκριμένο πλάνο φαίνεται εύκολα, αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι από τις 75 κατοχές οι 28 ήταν μέσα από τη ρακέτα!

Ο Γιασικεβίτσιους είχε δώσει ρητή εντολή να ποστάρουν οι ψηλοί του αλλά και οι Ουλάνοβας και Γκριγκόνις. Ειδικά ο Ουλάνοβας έκανε τεράστια ζημιά στην άμυνα της Φενέρμπαχτσε αφού η μπάλα ακούμπησε πολλές φορές στα χέρια του κερδίζοντας τον προσωπικό του αντίπαλο.

Πηγή των στατιστικών: @lostgps και basketguru.