Κορνίλιους Τόμπσον: «Το τρίποντο της ζωής μου»! (gTV)

Κορνίλιους Τόμπσον: «Το τρίποντο της ζωής μου»! (gTV)

Κορνίλιους Τόμπσον: «Το τρίποντο της ζωής μου»! (gTV)
Ο Κορνίλιους Τόμπσον ήταν ο fictional ήρωας της Μπανταλόνα στον τελικό με τον Ολυμπιακό το 1994 και μίλησε στην EuroLeague Greece για τις χαμένες βολές του Ζάρκο Πάσπαλι, τις «μάχες» με τον Ρόι Τάρπλεϊ και το ότι έγινε σύνθημα από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού!

Ο Κορνίλιους Τόμπσον κανονικά δεν είναι άνθρωπος. Αναφορικά στους Έλληνες και δη τους οπαδούς του Ολυμπιακού ο Κορνίλιους Τόμπσον είναι σύμβολο. Κάτι που ήρθε, σκόρπισε μία σχεδόν θρησκευτική καταστροφή, χωρίς ουδείς να το περιμένει, και έπειτα, όπως ο Κάιζερ Σόζε από το «Συνήθεις Ύποπτοι», εξαφανίστηκε. Αν ρωτήσει κάποιος 99 φίλους του μπάσκετ, οι 100 δεν θα ξέρουν τι έκανε ο Αμερικανός μετά τον τελικό του Τελ Αβίβ, σαν σήμερα (21/4) πριν από 25 χρόνια. Την παραμικρή υποψία.

Τώρα, κάπου στο Τέξας, ο αντιπρόεδρος σε εταιρεία parking και υπεύθυνος για έσοδα 150 εκατομμυρίων λέει στους πελάτες του μία εξωφρενική ιστορία. Ότι έπαιζε κάποτε στην Ισπανία με μία ομάδα που την λένε Μπανταλόνα και ότι έβαλε ένα μεγάλο τρίποντο στην καριέρα του, σε ένα τελικό για το Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης. Οι Τεξανοί, που μόνο ακουστά έχουν την Ευρώπη, κατεβάζουν τα καπέλα τους και τον κοιτάζουν δύσπιστα. «Ελάτε να σας δείξω», τους παρακινεί, ανοίγει την εφαρμογή του YouTube και πληκτρολογεί Badalona - Olympiacos 1994.

Ο 59χρονος, πλέον Τόμπσον μίλησε στην EuroLeague Greece για ό,τι συνέβη εκείνο το βράδυ στο «Γιαντ Ελιάου»...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.