Τόμας στην EuroLeague Greece: «Ξέρουν ότι μπορούμε να τους κερδίσουμε»

Τόμας στην EuroLeague Greece: «Ξέρουν ότι μπορούμε να τους κερδίσουμε»

Τόμας στην EuroLeague Greece: «Ξέρουν ότι μπορούμε να τους κερδίσουμε»
Ο Ντεσόν Τόμας μίλησε στην EuroLeague Greece μετά το πρώτο ματς της σειράς των playoffs στη Μαδρίτη και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ μπορεί να τα καταφέρει την Παρασκευή (19/4, 22:15) και να φύγει από την ισπανική πρωτεύουσα με το «διπλό» της νίκης.

Για ένα ακόμη παιχνίδι ο Ντεσόν Τόμας ήταν από τους πιο σταθερούς παίκτες του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ και από εκείνους που συνέβαλαν τα μέγιστα για να μπορέσουν οι «πράσινοι» να επιστρέψουν στο ματς και να προηγηθούν με έξι πόντους διαφορά έχοντας ανατρέψει διαφορά 14 πόντων στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου.

Μάλιστα του δόθηκε η ευκαιρία να στείλει το παιχνίδι και στην παράταση, αλλά το τρίποντο που επιχείρησε δεν βρήκε στόχο και η Ρεάλ έκανε το 1-0 στη σειρά. Λίγο μετά το τέλος του αγώνα στο «WiZink Center» ο Αμερικανός φόργουορντ μπορεί να μην είχε κέφια για την ήττα και για τον τρόπο με τον οποίο ήρθε, ωστόσο δεν έχασε την αισιοδοξία του ενόψει του αγώνα της Παρασκευής.

«Μπορούσαμε να κερδίσουμε. Ξέρουν ότι μπορούμε να τους κερδίσουμε. Και το έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους. Θα επανέλθουμε την Παρασκευή ώστε να κάνουμε ό,τι δεν κάναμε στο πρώτο παιχνίδι της σειράς» δήλωσε στην EuroLeague Greece ενώ απέφυγε να σχολιάσει την διαιτησία και να στηρίξει την ήττα στα σφυρίγματα (ή στα μη σφυρίγματα) στο τελευταίο πεντάλεπτο: «Οι διαιτητές κάνουν τη δουλειά τους για να τηρήσουν το 50-50. Μπορεί να βλέπουν κάτι το οποίο να φαίνεται αστείο και να το σφυρίζουν, αλλά να μην είναι σωστό το σφύριγμά τους. Δεν πρέπει να ασχολούμαστε στο τι κάνουν οι διαιτητές, αλλά να επικεντρωθούμε στους εαυτούς μας. Να συγκεντρωθούμε ώστε να πάρουμε τη νίκη στο δεύτερο ματς και να κάνουμε το 1-1 στη σειρά».

Τι είναι αυτό που πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός για να αποδράσει με τη νίκη από τη Μαδρίτη; «Ξέρουμε τι μπορούμε να κάνουμε. Μας θύμωσε η ήττα έτσι όπως ήρθε αλλά πρέπει να βάλουμε τα πράγματα κάτω και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε καλύτερα. Είχαμε το προβάδισμα με έξι πόντους και έπρεπε να κάνουμε καλύτερη δουλειά για να το διατηρήσουμε. Τώρα θα παίξουμε με ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο για τη νίκη».

Μπορεί το «τριφύλλι» να πέταξε στα σκουπίδια μια μεγάλη ευκαιρία, αλλά όπως είπε ο Τόμας «χάσαμε την πρώτη μας ευκαιρία, αλλά έχουμε μία ακόμα. Οπότε αυτό είναι το καλό του πράγματος. Να διορθώσουμε τα πράγματα» και στάθηκε στο τι... κάνει την διαφορά στα προημιτελικά: «Τα μικρά πράγματα. Αυτά κάνουν την διαφορά στα playoffs. Πρέπει να είσαι πιο επιθετικός και πιο κοντρολαρισμένος στην άμυνα και αυτό θα προσπαθήσουμε την Παρασκευή».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.