Χαμηλό ranking o Καλάθης; Ήττα για τον Παναθηναϊκό!

Χαμηλό ranking o Καλάθης; Ήττα για τον Παναθηναϊκό!

Γιώργος Κούβαρης
Χαμηλό ranking o Καλάθης; Ήττα για τον Παναθηναϊκό!
Ο Νικ Καλάθης μπορεί να έκανε το δικό του ξέσπασμα στην τελευταία περίοδο, αλλά η συνολική του παρουσία στο παρκέ αποτυπώθηκε στο ranking, το οποίο έχει καθορίσει μερικές από τις φετινές ήττες των «πρασίνων» στην διοργάνωση. Η EuroLeague Greece, αναλύει...

Γι' άλλη μια φορά αποδείχθηκε στην Μαδρίτη ότι... ένας κούκος μπορεί να φέρει την άνοιξη στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, αρκεί να ονομάζεται Νικ Καλάθης! Όταν παίζει καλά, αυτομάτως ανεβαίνει δύο και τρία επίπεδα ολόκληρη η ομάδα. Όταν, όμως, παρασύρεται και «χαλάει» το μυαλό του, έρχονται τα πάνω-κάτω και οι «πράσινοι» έρχονται... κατάματα με την ήττα.

Όπως έγινε και στη Μαδρίτη όπου ο αρχηγός του «τριφυλλιού» έγραψε στην στατιστική του το δεύτερο χειρότερο ranking την φετινή σεζόν. Αν και τελείωσε το παιχνίδι με 17 πόντους, το PIR (Perfmormance Index Rating) που αποτυπώνει (σε μεγάλο βαθμό) τη συνολική του παρουσία στο παρκέ, μετά... βίας έφτασε στις 5 μονάδες. Και αυτό διότι αστόχησε σε 13 σουτ εντός παιδιάς (έξι δίποντα και επτά τρίποντα), υπέπεσε σε τρία λάθη, ενώ μοίρασε λιγότερες ασίστ (4 στο σύνολο) από τις μισές σύμφωνα με τον φετινό του μέσο όρο (8,9ασ.)

Λογικό και επόμενο ο Παναθηναϊκός να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα, αλλά παρόλα αυτά να φτάσει στο σημείο να διεκδικήσει τη νίκη (για την ακρίβεια την παράταση) στο τελευταίο σουτ. Αυτή ήταν η 5η φορά τη φετινή σεζόν που ο Νικ Καλάθης είχε αρνητικό ή μονοψήφιο αριθμό στο PIR του. Μαντέψτε τι έγινε: Στις τέσσερις από αυτές ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα, ενώ κατάφερε να κερδίσει μόνο την Γκραν Κανάρια (ένα θεωρητικά εύκολο ματς) εντός έδρας.

Για του λόγου το αληθές: Δύο φορές φέτος είχε αρνητικό Ranking στο -4 και πιο συγκεκριμένα στις ήττες του Παναθηναϊκού σε Μπασκόνια (5π., 1/5δίπ., 1/3τρ., 2ασ., 4λ.) και Χίμκι (2π., 1/4 δίπ., 0/5τρ., 4ασ., 3λ.) Δηλαδή σε αυτά τα δύο ματς είχε μετρήσει 3/19 σουτ εντός παιδιάς! Απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης είχε αντίστοιχα 6/19 ενώ την προηγούμενη φορά που είχε επίσης 5 μονάδες στο PIR του, οι «πράσινοι» είχαν το... εύκολο έργο με την Γκραν Κανάρια στο ΟΑΚΑ (4π., 2/11 σουτ). Μονοψήφιος στο PIR ήταν και στην εκτός έδρας ήττα από τη Φενέρμπαχτσε όπου είχε συγκεντρώσει 9 μονάδες έχοντας 8 πόντους με 3/8 σουτ, 5 ασίστ και 4 λάθη. Σε όλα τα υπόλοιπα ματς της EuroLeague φέτος, είχε διψήφιο αριθμό στο Ranking του.

Συμπερασματικά, λοιπόν, όταν ο Νικ Καλάθης παίζει καλά, τότε παίζει καλά και όλος ο Παναθηναϊκός. Και αυτό δεν αποτελεί αυθαίρετο συμπέρασμα αλλά συμπέρασμα βάσει αριθμών!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.