Ρέγιες στην EuroLeague Greece: «Εξαιρετική σεζόν ο Καλάθης, κίνητρο το DNP φέτος με τον Παναθηναϊκό»

Γιώργος Κούβαρης
Ρέγιες στην EuroLeague Greece: «Εξαιρετική σεζόν ο Καλάθης, κίνητρο το DNP φέτος με τον Παναθηναϊκό»
Ο Φελίπε Ρέγιες μίλησε στην EuroLeague Greece για τη σειρά των playoffs με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ που ξεκινάει σήμερα (17/4, 22:15) στη Μαδρίτη, υπογράμμισε τα κλειδιά που θα κρίνουν τον νικητή, ενώ απάντησε τόσο για τον ίδιο όσο και για τον Νικ Καλάθη.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΜΑΔΡΙΤΗ: Γιώργος Κούβαρης

Στο άκουσμα του ονόματος Φελίπε Ρέγιες, το μυαλό πάει σε τρία πράγματα.

1) ότι από φέτος αποτελεί τον ρέκορντμαν συμμετοχών στην EuroLeague έχοντας ξεπεράσει τον συμπατριώτη του και πάλαι ποτέ μεγάλο του αντίπαλο, Χουάν Κάρλος Ναβάρο. 2) ότι είναι ο εμβληματικός -πια- αρχηγός των Μαδριλένων, ο οποίος κλήθηκε πριν από έναν χρόνο να σηκώσει στον ουρανό του Βελιγραδίου το τρόπαιο της EuroLeague και 3) ότι ήταν εκείνος που «εκτέλεσε» τον Παναθηναϊκό στο δεύτερο ματς της σειράς των περσινών playoffs, στερώντας από τους «πράσινους» τη δυνατότητα να βρεθούν στο Final 4.

Ένας παίκτης που... αγαπάς να μισείς. Και αυτό λόγω του περίεργου αλλά συνάμα και άκρως αποτελεσματικού στυλ του. Ο Φελίπε Ρέγιες ωστόσο δεν έχει αγωνιστεί φέτος σε κανένα από τα δύο ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ και όπως είπε στην EuroLeague Greece λίγες ώρες πριν από το πρώτο τζάμπολ της σειράς των playoffs (17/4, 22:15, Novasports 2), έχει επιπλέον κίνητρο στη σειρά!

«Είναι ξεκάθαρο ότι θέλαμε το πλεονέκτημα της έδρας στα playoffs, αλλά δεν είναι εκείνος που θα παίξει τον σημαντικότερο ρόλο στη σειρά. Στόχος μας είναι να νικήσουμε στο πρώτο παιχνίδι και έχουμε επικεντρώσει όλη τη προσοχή μας σε αυτό το ματς. Νομίζω ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε τη σειρά» μας είπε αρχικά ο Ρέγιες, ο οποίος συνέχισε μιλώντας για τα σημεία που θα κρίνουν αυτά τα ματς: «Περιμένω μια σειρά που θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό στο physical παιχνίδι. Και οι δύο ομάδες είναι καλές σε αυτό το κομμάτι ωστόσο στο τέλος θα μετρήσει ένα πράγμα. Η ομάδα που θα έχει παίξει το καλύτερο μπάσκετ θα είναι και η νικήτρια. Πάντα για να μπορείς να νικήσεις τέτοιες ομάδες, πρέπει να παίξεις δυνατά και με ενέργεια. Σε αυτήν την περίπτωση, ο Παναθηναϊκός πάντα είχε τον χαρακτήρα της ομάδας με ενέργεια και αθλητικότητα. Αν θέλουμε να κερδίσουμε πρέπει να ισοσταθμίσουμε την κατάσταση και φυσικά να αποκτήσουμε και εμείς το πάνω χέρι.»

Σε ερώτηση για το αν ήταν στο χέρι τους να επιλέξουν τον Παναθηναϊκό στα playoffs μετά το φοβερό ντεμαράζ των «πρασίνων» στα 10 τελευταία ματς, είπε: «Σε κάθε σειρά των playoffs, όλες οι ομάδες είναι πολύ σκληρές και δύσκολες. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να διαλέξεις αντίπαλος. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τον Παναθηναϊκό και... αυτό είναι! Ξαναλέω θα είναι μια πολύ δύσκολη σειρά, αλλά και με διαφορετικό αντίπαλο να παίζαμε, εξίσου δύσκολη θα ήταν» ενώ για αν νιώθει... καλύτερα όταν αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό μετά την εμφάνισή του πέρυσι με την οποία η Ρεάλ έκανε το «break» της έδρας, είπε: «Πάντα έχω κίνητρο! Φέτος δεν αγωνίστηκα σε κανένα από τα δύο παιχνίδια. Και εκτός από αυτό, τα playoffs αποκτούν από μόνα τους μεγαλύτερο κίνητρο απ' ότι ένα ματς της regular season.»

Το γεγονός ότι οι Μαδριλένοι έχουν «γεμάτη» front line, αυτομάτως της δίνει και περισσότερες ευθύνες στη σειρά; «Πρέπει να παίξουμε καλό και έξυπνο μπάσκετ, όπως επίσης δυνατά και physical. Για να μπορέσουμε να πάρουμε το εισιτήριο για το Final 4 θα πρέπει όλοι να παίξουν καλά και να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Και όχι μόνο η front line της ομάδας, αλλά και η περιφέρεια όπου έχουμε καλούς παίκτες» σχολίασε ο Ρέγιες και συνέχισε: «Επίσης πρέπει να ελέγξουμε τα ριμπάουντ και να τρέξουμε στο ανοικτό γήπεδο. Δηλαδή να παίξουμε το μπάσκετ που ξέρουμε και μας αρέσει. Φυσικά δεν θα είναι καθόλου εύκολο γιατί και εκείνοι από την πλευρά τους θα προσπαθήσουν να μας βγάλουν από τον ρυθμό μας και να μην νιώσουμε άνετα στο ματς. Γι' αυτό και πρέπει να είμαστε δυνατοί, τόσο σωματικά, όσο και ψυχολογικά.»

Ο ίδιος ωστόσο δεν θεωρεί ότι έχει ξεκαθαρίσει ακόμα η κούρσα του MVP αν και δίνει ένα ελαφρύ προβάδισμα στον Νικ Καλάθη: «Η αλήθεια είναι ότι έχει κάνει μια εξαιρετική regular season ωστόσο υπάρχουν και άλλοι παίκτες που έπαιξαν πολύ καλά κατά τη διάρκεια της σεζόν. Θεωρώ ότι οι εμφανίσεις τους στα playoffs θα καθορίσουν και τον MVP της φετινής σεζόν» ενώ για το προσφατο ρεκόρ του που βρέθηκε στη πρώτη θέση με τις περισσότερες συμμετοχές στην EuroLeague, είπε: «Πραγματικά ποτέ μου δεν είχα φανταστεί ότι θα έκανα τόσα πολλά ρεκόρ. Είμαι πολύ χαρούμενος για την καριέρα μου όλα αυτά τα χρόνια, αλλά πρέπει να συνεχίσω να δουλεύω και να βελτιώνομαι...»

Αυτό σημαίνει ότι και... άλλο μπάσκετ μέσα του παρά το γεγονός ότι έκλεισε τα 39 του χρόνια τον περασμένο μήνα; «Προς το παρόν νιώθω πολύ καλά και είμαι ενθουσιασμένος που θα βοηθήσω την ομάδα μου».