Παπαπέτρου: «Έχει πληγωθεί ο εγωισμός μας» (vid)

Παπαπέτρου: «Έχει πληγωθεί ο εγωισμός μας» (vid)

Γιώργος Κούβαρης
Παπαπέτρου: «Έχει πληγωθεί ο εγωισμός μας» (vid)
Ο Ιωάννης Παπαπέτρου μιλώντας για την πρώτη αναμέτρηση με τη Ρεάλ Μαδρίτης (17/4, 22:15) έκανε λόγο για πληγωμένο εγωισμό ενώ υπογράμμισε ότι κλειδί στη σειρά θα είναι η διάρκεια.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΜΑΔΡΙΤΗ: Γιώργος Κούβαρης

«Είμαστε πανέτοιμοι. Είμαστε όλη η ομάδα εδώ. Πέραν του θέματος του Γκιστ όλοι είμαστε έτοιμοι στην ομάδα και είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε να κερδίσουμε παιχνίδι εδώ που ξέρουμε ότι θα είναι πολύ δύσκολο» δήλωσε αρχικά ο 25χρονος φόργουορντ και συνέχισε:

«Ο εγωισμός μας είναι λίγο πληγωμένος και αυτό διότι έχουμε χάσει δύο παιχνίδια. Ειδικά το δεύτερο το οποίο θεωρούσαμε ότι ήταν δικό μας παιχνίδι και θα μπορούσαμε να το είχαμε κερδίσει. Ξέρουμε ότι πρέπει να παίξουμε αρκετά καλύτερα απ' ότι στο ΟΑΚΑ για να κερδίσουμε».

Για την απουσία του Γιουλ είπε ότι «ο Γιουλ είναι πολύ σημαντικός για την Ρεάλ. Είναι μια ομάδα πλήρης σε όλα τα σημεία. Εμείς πρέπει να κοιτάξουμε τους εαυτούς μας και τι μπορούμε να κάνουμε καλύτερα. Η Ρεάλ είναι πανέτοιμη να παίξει καλό μπάσκετ και να εκμεταλλευτεί την έδρα της» ενώ στάθηκε και στα σημεία που θα κάνουν την διαφορά σε αυτήν την σειρά:

«Κατά τη δική μου άποψη το πλεονέκτημα είναι σημαντικό. Δεν είναι κάτι που κρίνει τη σειρά. Αυτό το κάνει η διάρκεια. Έχουμε μπροστά μας το αυριανό παιχνίδι και μόνο αυτό σκεφτόμαστε πώς να πάρουμε τη νίκη.»

Για το γρήγορο παιχνίδι του Παναθηναϊκού και κατά πόσο θα ταιριάξει στο... επίσης γρήγορο παιχνίδι της Ρεάλ, είπε: «Παίζουμε ελεγχόμενα γρήγορα. Όταν βγαίνουμε στο ανοιχτό γήπεδο με υπεροχή αριθμητική τότε είμαστε πραγματικά πολύ καλοί. Δεν μπορείς να σταματήσεις αυτό το πράγμα. Δεν νομίζω πως είμαστε ομάδα που σουτάρει χωρίς κανένα λόγο. Θέλουμε να τρέξουμε και να εκμεταλλευτούμε την καλή μας άμυνα και να σταματήσουμε το δικό τους transition που είναι πολύ επικίνδυνο.»

Και θυμήθηκε το σημείο που ήταν η ομάδα πριν από δύο μήνες: «Όλοι έχουν δώσει το κάτι παραπάνω για να κάνει αυτή την υπέρβαση. Πριν δύο μήνες αυτό θεωρούνταν ανέφικτο.»

Όσο για τον ταβάρες; «Στέκεται πολύ κάτω από το καλάθι, να κόψει τις φάσεις. Είναι σημαντικό να υπάρχει κίνηση. Έχουμε παίκτες που μπορούν να ματσάρουν πολύ καλά μαζί του. Είναι φόβητρο, αλλά με σωστή λειτουργία, μπορεί να αποτελέσει μειονέκτημα για τη Ρεάλ» ενώ κατέληξε λέγοντας ότι «δεν υπάρχει κάποιο πιο κρίσιμο παιχνίδι που πρέπει να κερδίσουμε. Γίνονται τα πάντα. Το θέμα είναι η σταθερότητα και ποιος θα κάνει τα λιγότερα λάθη, για να περάσει».