Μπερτομέου για Μπάμπεργκ: «Αντί να παίζει με τους καλύτερους, αγωνίζεται σε διοργάνωση 3ου επιπέδου»

Gazzetta team
Μπερτομέου για Μπάμπεργκ: «Αντί να παίζει με τους καλύτερους, αγωνίζεται σε διοργάνωση 3ου επιπέδου»
O Tζόρντι Μπερτομέου μίλησε για τις σκέψεις της Euroleague να παίζει η φιναλίστ του Eurocup στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση του μπάσκετ, ενώ ανέφερε πως η Μπάμπεργκ παίζει στο 3ο επιπέδο.

Στις αλλαγές που σκέφτεται η Euroleague για το μέλλον στάθηκε ο Τζόρντι Μπερτομέου, ενώ μίλησε για την απόφαση της Μπάμπεργκ να παίξει στο BCL.

«Από την επόμενη σεζόν, σκεφτόμαστε εισιτήριο στην Euroleague όχι μόνο για τον κάτοχο του Eurocup αλλά και για τον φιναλίστ της διοργάνωσης. H Μπάμπεργκ ήταν ομάδα της Euroleague. Πήραν μία απόφαση στην αρχή της σεζόν και τη σεβαστήκαμε. Ήθελαν να παίξουν σε έναν πιο εύκολο θεσμό. Αντί να παίζουν με τους καλύτερους αγωνίζονται σε διοργάνωση 3ου επιπέδου. Στην πραγματικότητα, ήταν σωστοί γιατί πρόκειται να παίξουν στον τελικό. Αλλά φυσικά, δεν κλείνουμε την πόρτα σε κανέναν», ανέφερε ο CEO της Euroleague.στο Βερολίνο, εκεί όπου βρέθηκε για τον 2ο τελικό του Eurocup της Άλμπα με τη Βαλένθια.

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι, «Το γερμανικό μπάσκετ αναβαθμίζεται και του χρόνου θα έχει δύο εκπροσώπους στην Euroleague. Για παράδειγμα η Άλμπα αν δεν κατακτήσει το Eurocup θα παίξει στην Euroleague αν βρεθεί στον τελικό του γερμανικού πρωταθλήματος με αντίπαλο τη Μπάγερν. Αν δεν φτάσει η Μπάγερν μέχρι εκεί θα πρέπει να πάρει τη Λίγκα.

Κάποιες ομάδες τερματίζουν σε ψηλές θέσεις στην εγχώρια Λίγκα τους, αλλά δεν πληρούν ορισμένες προϋποθέσεις όπως προϋπολογισμό, εισιτήρια, γήπεδο, αεροδρόμιο στην πόλη τους και άλλα. Η Μπουντούτσνοστ είχε θέματα, αλλά τα έλυσε το περασμένο καλοκαίρι σε μεγάλο βαθμό.

Θα υπάρξει μία wild card την οποία θα δώσουμε αφού ολοκληρωθούν όλα τα πρωταθλήματα και θα έχουμε καλύτερη εικόνα. Δε θα παίξουν πάντως περισσότερες από τέσσερις ισπανικές ομάδες. Θα προτείνουμε κάποιες ομάδες και θα αποφασίσει το συμβόλαιο ποια θα την πάρει».