Ολυμπιακός: Ο έλεγχος των παικτών και του Μπλατ στην Euroleague

Ολυμπιακός: Ο έλεγχος των παικτών και του Μπλατ στην Euroleague

Ολυμπιακός: Ο έλεγχος των παικτών και του Μπλατ στην Euroleague
H Euroleague Greece μοιράζει ελέγχους στον Ολυμπιακό αφού η ευρωπαϊκή σεζόν ολοκληρώθηκε.

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε με αποτυχημένο τρόπο τη φετινή Euroleague αφού δεν κατάφερε να προκριθεί στα playoffs αν και την 16η αγωνιστική βρισκόταν στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Η Euroleague Greece γράφει για όλους τους παίκτες και τον Ντέιβιντ Μπλατ δίνοντας τον καθιερωμένο ετήσιο έλεγχο.

ΜΠΡΙΑΝΤΕ ΟΥΕΜΠΕΡ – 11.6Π., .6Ρ., 2.6ΑΣ., 2.8Λ.

Ο Αμερικανός ήρθε τον Φεβρουάριο στον Ολυμπιακό και αμέσως ξεχώρισε. Ο Ουέμπερ στα 8 παιχνίδια που έπαιξε ήταν κάτι περισσότερο από καλός και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Ειδικά στην επίθεση έδειξε πολλά περισσότερα στοιχεία από αυτά που συνόδευαν τη συστατική επιστολή του.

ΝΑΪΤΖΕΛ ΟΥΙΛΙΑΜΣ ΓΚΟΣ – 9.2Π., 2Ρ., 4.2ΑΣ., 1.4Λ.

Ο Αμερικανός δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις της διοργάνωσης με εξαίρεση κάποια λίγα παιχνίδια. Παρουσιάστηκε φοβισμένος, διστακτικός και χωρίς την απαιτούμενη προσωπικότητα για να ηγηθεί (όπως του ζήτησε ο Μπλατ) του Ολυμπιακού. Ικανότητες φάνηκε να έχει, αλλά δε φρόντισε να τις «ξεδιπλώσει».

ΑΞΕΛ ΤΟΥΠΑΝ – 4.8Π., 1.2Ρ., 0.5ΑΣ., 0.7Λ.

Ο Γάλλος δεν βοήθησε όσο είχε κάνει στην Ζαλγκίρις, αλλά αυτό συνέβη γιατί δεν κέρδισε ποτέ την εμπιστοσύνη του προπονητή του. Από τους λίγους παίκτες που έχουν δικαίωμα να αισθάνονται κάπως αδικημένοι. Στα θετικά του αγωνιστικά στοιχεία η βελτίωση στο σουτ (36.1%τρ.) αφού ήταν κάτι που του έλειπε τα περασμένα χρόνια.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ – 10.2Π., 1.8Ρ., 5.1ΑΣ., 2.9Λ.

Πόσο σημαντικός ήταν ο αρχηγός του Ολυμπιακού φάνηκε δυστυχώς τις τελευταίες αγωνιστικές που δεν έπαιξε λόγω τραυματισμού. Ο Σπανούλης ειδικά απέναντι σε οργανωμένες άμυνες ήταν ο πιο ουσιαστικός γκαρντ των «ερυθρόλευκων». Στάθηκε άτυχος στο τέλος αφού πέρασε την πόρτα του χειρουργείου.

ΝΙΚΟΛΑ ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΦ – 11.7Π., 7.9Ρ., 1.5ΑΣ., 1.3Λ.

Ο Σέρβος φέτος έκανε την κορυφαία του σεζόν και συγκαταλέγεται στους κορυφαίους ψηλούς της διοργάνωσης. Ο Μιλουτίνοφ πήρε στην πλάτη του πολλές φορές τον Ολυμπιακό και έδειξε πως είναι έτοιμος να πάει στο ΝΒΑ. Πολύ βελτιωμένος στις αποφάσεις του, σε ταχύτητα και γενικότερα στο σώμα του.

ΓΙΑΝΙΣ ΣΤΡΕΛΝΙΕΚΣ – 8.8Π., 1.9Ρ., 2ΑΣ., 1Λ.

Ο Μπλατ περίμενε πολλά περισσότερα από τον Λετονό ο οποίος πέρασε δύο σοβαρούς τραυματισμούς κι έχασε δέκα παιχνίδια. Η επαφή του με το αντίπαλο καλάθι από μακρινή απόσταση ήταν εκεί πάντως αφού είχε 45.9% στα σουτ τριών πόντων. Δεν πρόσφερε όσο περίμεναν στην ομάδα και την απογοήτευσε με τον τρόπο που χειρίστηκε τον τραυματισμό του με την εθνική του ομάδα.

ΣΑΣΑ ΒΕΖΕΝΚΟΒ – 3.8Π., 2.2Ρ., 0.4ΑΣ., 0.3Λ.

Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού στον πρώτο γύρο όποτε του ζητήθηκε να βοηθήσει το έκανε με πολύ ποιοτικό τρόπο. Στη συνέχεια ο προπονητής δεν του έδωσε αρκετές ευκαιρίες παρά την αγωνιστική κάμψη του Πρίντεζη. Δεν πρόσφερε όσα ήθελε ο ίδιος, ούτε όσα ήθελε ο Ολυμπιακός. Τραγικό το 20.7% στα σουτ τριών πόντων αφού αυτό το στοιχείο ήταν το... καλό του.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ – 10.6Π., 5.2Ρ., 1.3ΑΣ., 1.1Λ.

Σίγουρα έχει κάνει πολύ καλύτερες σεζόν, αλλά ήταν εμφανές πως είχε συσσωρευτεί κούραση στα πόδια του. Στον δεύτερο γύρο επηρεάστηκε από την αντίδραση που υπήρξε ύστερα από τη διαρροή του ηχητικού μηνύματος. Το χειρότερο ποσοστό καριέρας στις βολές με 62.1%.

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ – 6.9Π., 3.9Ρ., 1.6ΑΣ., 1.5Λ.

Η φετινή του απόδοση στην Euroleague δεν ήταν η ενδεδειγμένη. Ο Μπλατ τον στήριξε αρκετά, του πρόσφερε χρόνο συμμετοχής, αλλά με εξαίρεση τον «εξωπραγματικό» Ιανουάριο δεν το ανταπέδωσε. Σίγουρα ο Ολυμπιακός ήθελε πολλά περισσότερα από αυτόν.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ – 1.4Π., 1.6Ρ., 1.2ΑΣ., 0.6Λ.

Η χειρότερη σεζόν του Ελληνα γκαρντ από την εποχή που ήρθε στον Ολυμπιακό. Ο ρόλος του πέμπτου γκαρντ δεν του ταίριαξε και ο Μπλατ μόνο όταν τραυματίστηκε ο Σπανούλης και ο Στρέλνιεκς αναγκάστηκε του παρείχε περισσότερο χρόνο στο παρκέ. Ολοκλήρωσε τη σεζόν με άσχημα νούμερα και μόλις 21.1% στα σουτ τριών πόντων.

ΑΛΕΞΕΪ ΠΟΚΟΥΣΕΦΣΚΙ

Με μόλις δύο μικρές συμμετοχές δεν μπορεί να κριθεί. Σίγουρα κέρδισε τρομερές εμπειρίες και πρέπει να τον εμπιστευτούν περισσότερο στον Ολυμπιακό.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΓΡΑΒΑΝΗΣ

Με μόλις μία συμμετοχή λόγω τραυματισμών δε γίνεται να κριθεί.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΓΡΗΣ – 1.7Π., 0.8Ρ., 0.3ΑΣ., 0.4Λ.

Αν και ξεκίνησε ως τρίτος σέντερ κέρδισε με την απόδοσή του 23συμμετοχές στην Eurolague. Στον πρώτο γύρο βοήθησε αρκετά και μάλιστα στα παιχνίδια που έλειψε ο Μιλουτίνοφ, ανταποκρίθηκε εξαιρετικά. Στη συνέχεια μειώθηκε ο χρόνος συμμετοχής του και ο ίδιος δεν κατάφερε να τον κερδίσει πίσω.

ΖΑΚ ΛΕΝΤΕΪ – 9.7Π., 4Ρ., 0.3ΑΣ., 0.9Λ.

Ο Αμερικανός τη ρούκι του σεζόν στην Euroleague έδειξε να έχει στοιχεία στην επίθεση, αλλά στην άμυνα ήταν αρνητικός. Στο γρήγορο παιχνίδι του Ολυμπιακού ταίριαζε απόλυτα, αλλά στην set επίθεση πολλές φορές έκανε κατάχρηση σουτ. Βοήθησε σε κάποια ματς, αλλά δεν είχε την απαιτούμενη συνέπεια. Λογικό μέχρι ενός βαθμού λόγω της απειρίας του.

ΝΤΕΪΒΙΝΤ ΜΠΛΑΤ

Ο Αμερικανοϊσραηλινός προπονητής ήρθε μετά «βαϊών και κλάδων», αλλά το τέλος της Euroleague τον βρήκε να αμφισβητείται έντονα. Στο πρώτο γύρο κατάφερε να παίξει καλό μπάσκετ ο Ολυμπιακός, ωστόσο η εικόνα του δεύτερου γύρου ήταν κακή και πήρε ο ίδιος την ευθύνη.

Δεν τίθεται θέμα για το αν είναι σπουδαίος προπονητής, αλλά κατά πόσο ταιριάζει η φιλοσοφία του στους «ερυθρόλευκους». Το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει από το καλοκαίρι του δημιουργεί δυσκολίες.