ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE

Η EuroLeague Academy έρχεται σε Αθήνα, Τελ Αβίβ, Κωνσταντινούπολη και Βιτόρια!

Η EuroLeague Basketball ανακοίνωσε την έναρξη της λειτουργίας της EuroLeague Academy, μιας νέας και καινοτόμου σειράς τουρνουά μπάσκετ για αγόρια και κορίτσια που θα διεξαχθεί σε τέσσερις πόλεις τις επόμενες εβδομάδες.  

Η EuroLeague Academy έρχεται σε Αθήνα, Τελ Αβίβ, Κωνσταντινούπολη και Βιτόρια!

Το σπουδαίο project έκανε την αρχή σήμερα (6/4) στο Τελ Αβίβ με τη διεξαγωγή αγώνων μεταξύ αθλητών κάτω των 12 ετών. Τους επόμενους δυο μήνες, λοιπόν, 16 ομάδες θα συναγωνιστούν στη regular season, σχηματίζοντας δυο γκρουπ των οκτώ ομάδων. Οι τέσσερις πρώτες ομάδες από κάθε γκρουπ προκρίνονται στη φάση των νοκ άουτ κι εν συνεχεία στο Final-4.

Ανάλογα events θα διοργανωθούν επίσης στην Αθήνα και την Κωνσταντινούπολη ως τον Μάιο! Η προώθηση της EuroLeague Academy περιλαμβάνει επίσης ένα event στη Βιτόρια, στο περιθώριο του Final 4 της EuroLeague

O Roser Queralto, Euroleague Basketball Chief Business Officer, ανέφερε σχετικά: «Είμαστε ενθουσιασμένοι για το συγκεκριμένο project που θα δώσει σημαντική ώθηση στην ανάπτυξη και την προώθηση του μπάσκετ στις χώρες που δραστηριοποιείται η EuroLeague. Μαζί με την πολύτιμη στήριξη των ομάδων μας και των τοπικών κοινωνιών, δεσμευόμαστε να καλλιεργήσουμε το μπασκετικό ταλέντο των νέων αγοριών και κοριτσιών, αναπτύσσοντας το ταλέντο τους σε ένα καλά οργανωμένο κι ανταγωνιστικό περιβάλλον που περικλείει τις βασικές αξίες της EuroLeague. H EuroLeague Academy θα δώσει ευκαιρίες σε εκατοντάδες παιδιά να απολαύσουν το άθλημά μας. Το τουρνουά στο Τελ Αβίβ είναι μόνο η αρχή για ένα μακροπρόθεσμο πλάνο που τίθεται σε εφαρμογή».

Το εναρκτήριο τουρνουά στο Τελ Αβίβ περιλαμβάνει 16 ομάδες και 240 αθλητές, αγόρια και κορίτσια που γεννήθηκαν έπειτα από το 2007. Πολλές ομάδες προέρχονται από τα αναπτυξιακά προγράμματα της Μακάμπι.

Ο Ντορόν Τζάμσι, θρύλος της Μακάμπι και Πρέσβης του προγράμματος ONE TEAM, τόνισε: «Είμαι χαρούμενος αφού η EuroLeague Academy και η Μακάμπι διοργανώνουν σπουδαία events όπως αυτό. Τα παιδιά μπορούν να δουν τους αγώνες στην τηλεόραση όμως η δυνατότητα να φορέσουν τη φανέλα της EuroLeague Academy τους δίνει την ευκαιρία να αισθανθούν μέλη της EuroLeague».

Η EuroLeague Academy επικεντρώνεται στην προώθηση τουρνουά για τους νέους σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης. Σκοπός αυτής της προσπάθειας είναι να παρακινήσει αγόρια και κορίτσια ώστε δείξουν το ταλέντο τους, αποτελώντας αναπόσπαστο κομμάτι του αθλητισμού.