ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE

«Ερυθρόλευκο» restart κρατώντας τα καλά και πετώντας τα κακά

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γράφει για το τελευταίο φετινό παιχνίδι του Ολυμπιακού στην Euroleague.

«Ερυθρόλευκο» restart κρατώντας τα καλά και πετώντας τα κακά

Τον περιμέναμε, τον βλέπαμε να έρχεται, το ξέραμε, Κι όμως αν κι έχουν περάσει ώρες αχώνευτος μου είναι ο αποκλεισμός.

Το σχόλιο μετά τη νίκη της Ζαλγκίρις στη Μαδρίτη αντικατοπτρίζει αρκετές από τις σκέψεις μου, αλλά και πάλι. Είναι τόσα πολλά.

Αδίκησαν τον εαυτό τους στον Ολυμπιακό.

Η ζωή προχωρά όμως.

Μπορεί να ολοκληρώθηκε ένας κύκλος, αλλά δε γίνεται να μην υπάρχει άνθρωπος που να μην αισθάνεται περήφανος για όσα του πρόσφερε ο Ολυμπιακός.

Το θέμα είναι να παραδεχθούν όλοι τα λάθη τους και να τα διορθώσουν ή έστω να προσπαθήσουν να τα διορθώσουν. Αν πάλι ξεκινήσουν να δείχνουν με το δάκτυλο να σημαδεύει κάποιον άλλον, δε θα γίνει το παραμικρό.

Το παιχνίδι με την Νταρουσάφακα δεν αξίζει να το σχολιάσουμε. Να πούμε τι… Για τα τρίποντα, τα ριμπάουντ και τον τρόπο λειτουργίας .

Για τον πεισμωμένο Ουίλιαμς Γκος…

Φαινόταν εξάλλου το ξενέρωμα και στα πρόσωπα των ίδιων. Από την προθέρμανση το καταλάβαινες. Λογικό είναι κι αυτό.

Υπάρχει ένα «άδειασμα» αυτή τη στιγμή σε όλους.

Αυτό που με στεναχώρησε ήταν η απόφαση των Αγγελόπουλων να μη μιλήσουν. Περίμενα πως μετά τον Μπλατ στη συνέντευξη Τύπου θα έπαιρναν θέση και θα απαντούσαν στις ερωτήσεις του κόσμου.

Οι Αγγελόπουλοι νοιάζονται πολύ περισσότερο από όσο πιστεύετε και πονάνε με αυτά που βλέπουν. Απλά θα ήθελα να μας έλεγαν δυο πράγματα.

ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΗΡΘΑΝ ΣΤΟ ΣΕΦ

Ξεκάθαρα κατανοώ την απόφαση αρκετού κόσμου να μην πάει στο ΣΕΦ, απογοητευμένοι γαρ.

Θα ήθελα όμως να εξυμνήσω αυτούς τους 2500-3000 που βρέθηκαν στο φετινό ευρωπαϊκό αντίο. Δεν είναι αυτονόητο και μου άρεσε πολύ το μόνιμο χειροκρότημα και το τραγούδι στα τελευταία 3 λεπτά.

Σα να ευχαριστούσαν την ομάδα για όσα τους πρόσφερε τα τελευταία χρόνια αισθανόμενοι πως ολοκληρώθηκε ένας κύκλος.

ΥΓ: Τα τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός «τρύπαγε» το ταβάνι και καλόμαθε πολλούς. Δε γίνεται να συμβαίνει κάθε χρόνο αυτό. Είναι η εξαίρεση και το έκαναν κανόνα.  Σπανούλης και Πρίντεζης μεγαλώνουν. Για να μπορέσει η ομάδα να διεκδικήσει ξανά παρουσία σε Final 4 θα πρέπει να πάρει τρεις παίκτες κλάσης. Όπου «κλάση» να βάλετε δίπλα χρήματα.

Αν δεν υπάρχουν είναι απόλυτα κατανοητό και σεβαστό. Να λείψουν και οι δηλώσεις όμως «στόχος μας είναι το Final 4» που έλεγαν παίκτες και Μπλατ στην media day.

ΥΓ 2: Στον Ολυμπιακό έχουν πάρει πολλοί δεύτερη (και όχι μόνο) ευκαιρία. Ο Μπλατ την αξίζει 100% αρκεί να το θέλει ο ίδιος και να του το επιτρέπουν προσωπικές συνθήκες.