Νικ Καλάθης: Οι συμπαίκτες του... υποκλίθηκαν στο μεγαλείο του (pics & vids)

Νικ Καλάθης: Οι συμπαίκτες του... υποκλίθηκαν στο μεγαλείο του (pics & vids)
Ο Νικ Καλάθης πέτυχε το πολυπόθητο triple double σε μία εμφάνιση ρεκόρ και οι συμπαίκτες του μιλούν στο gazzetta.gr και του βγάζουν το καπέλο.

Μία ασίστ κάνει χαρούμενους δύο παίκτες. Στην περίπτωση του Νικ Καλάθη σε κάθε αναμέτρηση.... χάνεις το μέτρημα.

Ο ηγέτης του Παναθηναϊκού μετράει 8,9 ασίστ κατά μέσο όρο στην φετινή Ευρωλίγκα και κόντρα στην Μπουντούτσνοστ φρόντισε να σπάσει το ατομικό του ρεκόρ με 18 ασίστ.

Το απίστευτο επίτευγμά του δεν ήταν αυτό! Ο Νικ Καλάθης, είχε φτάσει πολλές φορές στην πηγή, ωστόσο επιτέλους κατάφερε να πετύχει το πολυπόθητο triple double κι έγινε ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία της διοργάνωσης που το κατάφερε.

Το κοντέρ σταμάτησε στους 11 πόντους, στα 12 ριμπάουντ και στις 18 ασίστ!

Όταν μαζεύτηκε το 10ο ριμπάουντ του σε μία χαμένη επίθεση ο χρόνος... σταμάτησε στο κλειστό του ΟΑΚΑ! Το γήπεδο σηκώθηκε στο πόδι για ένα μοναδικό standing ovation!

Ο Νικ απάντησε με μία καρδούλα και λίγη ώρα αργότερα πήρε ακόμα ένα παράσημο... τα όμορφα λόγια που είπαν οι συμπαίκτες του για εκείνον.

«Περήφανοι γι' αυτόν!»

Ο Γιώργος Παπαγιάννης ευχήθηκε στο gazzetta.gr να κάνει ανάλογες εμφανίσεις και στα playoffs: «Είναι καταπληκτικό! Χαιρόμαστε όλοι για τον Νικ, γι' αυτό που πέτυχε. Είναι ένα δύσκολο επίτευγμα, ξέρουμε ότι μπορεί να πασάρει, ξέρουμε ότι μπορεί να σκοράρει, αλλά και τα ριμπάουντ! Είναι τεράστιο επίτευγμα που τα πέτυχε όλα αυτά. Συγχαρητήρια, ελπίζω να είναι έτσι σε κάθε αγώνα. Σίγουρα είναι το πιο βασικό κομμάτι της ομάδας. Να συνεχίσει έτσι και για playoffs!».

O Κιθ Λάνγκφορντ... χτύπησε ξύλο για να είναι πάντα υγιής κι ανέφερε: «Τόσες φορές, ήταν τόσο κοντά κι απόψε τα κατάφερε. Να είναι υγιής πάντα για να κατακτά του στόχους του. Του βγάζω το καπέλο! Είναι καταπληκτικό αυτό που πέτυχε».

Ο Ίαν Βουγιούκας χαμογελαστός μίλησε για το επίτευγμα του φίλου και το πόσο τυχερός αισθάνθηκε που το είδε από κοντά: «Χαίρομαι πάρα πολύ για τον Νικ. Είχε φτάσει κοντά σε άλλα ματς να είναι τόσο παραγωγικός, έπαιξε σε ένα τόσο καθοριστικό παιχνίδι και ήταν απίστευτα πληθωρικός στη συνεισφορά του. Έχουμε μία στενή φιλία που κρατάει πολλά χρόνια και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που ήμουν εδώ και είδα από κοντά το μεγάλο επίτευγμά του, να σημειώσει triple double».

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου είναι περήφανος για το επίτευγμα του Νικ και πιστεύει σε ανάλογη συνέχεια: «Είναι ιστορικό επίτευγμα! Ήταν ένα φοβερό παιχνίδι για τον Νικ. Είμαι περήφανος γι' αυτόν. Όλοι είμαστε χαρούμενοι γι' αυτόν και νομίζω πως είναι ικανός για τα καλύτερα».

H triple double εμφάνιση του Νικ Καλάθη