Τι κάνει η Ρεάλ με και χωρίς τον Γιουλ

Τι κάνει η Ρεάλ με και χωρίς τον Γιουλ

Τι κάνει η Ρεάλ με και χωρίς τον Γιουλ
Η EuroLeague Greece παρουσιάζει τα δεδομένα σε ό,τι αφορά την απουσία του Σέρχιου Γιουλ, το ενδεχόμενο ενίσχυσης, το ρεκόρ της «Βασίλισσας» δίχως τον Ισπανό γκαρντ και την εκτόξευση των μέσων όρων του Φακούντο Καμπάτσο.

Ο Σέρχιο Γιουλ έχει υπομονή, κυρίως με τον εαυτό του. Ο τύπος που χρειάστηκε να μείνει εκτός δράσης για 258 ημέρες από τη στιγμή που υπέστη ρήξη χιαστού στο δεξί γόνατο κατά τη διάρκεια του φιλικού αγώνα της Ισπανίας με το Βέλγιο, επέστρεψε πέρσι στο πιο κομβικό σημείο της σεζόν πανηγυρίζοντας στο φινάλε την EuroLeague και το πρωτάθλημα στη Liga Endesa. O παίκτης που έμοιαζε ανίκητος όλα αυτά τα χρόνια και, συγχρόνως, ένας από τους πιο συμπαθείς χαρακτήρες των παρκέ, βίωσε τις χειρότερες στιγμές της καριέρας του όμως επέστρεψε δυνατός, δίχως να ρισκάρει. Ο ίδιος και οι απανταχού φίλοι του μπάσκετ μετρούσαν αντίστροφα μέσα από τις φωτογραφίες και τα videos που ανέβαζε κατά καιρούς στα social media.

Πλέον η Ρεάλ Μαδρίτης είναι υποχρεωμένη να πορευτεί ξανά δίχως τον ηγέτη της, τον αθλητικό εγωισμό του, την άγνοια κινδύνου και την αυτοπεποίθηση που βγάζει στο παρκέ ο Ισπανός playmaker ο οποίος διαγνώστηκε ότι έχει υποστεί μυϊκό τραυματισμό στον δικέφαλο του αριστερού ποδιού. «Απροσδόκητη αναποδιά... Θα πρέπει να σταματήσω και να ξεκουραστώ για λίγες μέρες. Είναι ώρα να δουλέψω ξανά για να επιστρέψω και να ενθαρρύνω τους συμπαίκτες μου. Hala Madrid» ήταν το μήνυμα του Γιουλ στα social media, λίγες ώρες πριν από την αναμέτρηση με τη Ζάλγκιρις στο WiZink Center (4/4, 22:00).

Τι έχει μπροστά της η Ρεάλ Μαδρίτης στην EuroLeague

Η εν ενεργεία πρωταθλήτρια Ευρώπης ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις της στη regular season κόντρα στη Ζάλγκιρις. Παρεμπιπτόντως, η τελευταία φορά που οι Λιθουανοί έφυγαν με το διπλό από τη Μαδρίτη ήταν το 1999, στο Κύπελλο Πρωταθλητριών ενώ ο Τόμας Μασιούλις, ο οποίος μέτρησε 9 πόντους και 7 ριμπάουντ σε εκείνο το παιχνίδι, είναι πλέον ασίσταντ κόουτς του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Σε κάθε περίπτωση η «Βασίλισσα» τερματίζει στην τρίτη θέση της κατάταξης και αναμένει τον αντίπαλό της στα playoffs μεταξύ των Μπασκόνια, Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού, Ζάλγκιρις και Αρμάνι. Η προημιτελική σειρά θα αρχίσει στις 16 Απριλίου. Εκείνη την εβδομάδα (15-19/4) η ομάδα του Πάμπλο Λάσο θα δώσει δυο αγώνες στο WiZink Center. Εφόσον η σειρά πάει σε Game 5, θα ολοκληρωθεί την 1η Μαϊου.

Μπορεί να υπογράψει αντικαταστάτη;

Για την EuroLeague, όχι. Η προθεσμία για να δηλώσει παίκτες στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση έχει παρέλθει. Έτσι η Ρεάλ καλείται να πορευτεί με το υπάρχον ρόστερ. Στη Liga Endesa η κατάσταση είναι διαφορετική. Για το ισπανικό πρωτάθλημα υπάρχει η δυνατότητα ενίσχυσης, όχι όμως με παίκτες που έπαιξαν ή συνεχίζουν να αγωνίζονται στη Liga Endesa. Ο κανονισμός αναφέρει πως «από την 1η Μαρτίου, οι ομάδες της ACB έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν παίκτη που συμμετέχει σε άλλη διοργάνωση». Επίσης οι Μαδριλένοι μπορούν να αποκτήσουν παίκτη πριν από την έναρξη των ισπανικών playoffs. Σε ό,τι αφορά το καλεντάρι της Ρεάλ, οι Μαδριλένοι αντιμετωπίζουν το επόμενο διάστημα την Γκραν Κανάρια (7/4) και την Ομπραντόιρο (14/4). Η αναμέτρηση με τη Μούρθια αναβλήθηκε και το επόμενο παιχνίδι στην ACB είναι προγραμματισμένο στις 27/4 κόντρα στην Μπρέογκαν. Η Ρεάλ φιγουράρει στη 2η θέση της κατάταξης με ρεκόρ 19-6 και ακολουθεί η Μπασκόνια με ρεκόρ 18-7.

Η ζωή χωρίς τον Σέρχιο Γιουλ

Φέτος η Ρεάλ Μαδρίτης έχει παραταχθεί σε 10 αγώνες δίχως τον Γιουλ, έχοντας ρεκόρ 5 νίκες - 5 ήττες από την Μπαρτσελόνα, την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Χ2), τον Ολυμπιακό και τη Μάλαγα. Με τον Γιουλ απόντα, ο Φακούντο Καμπάτσο είναι ο παίκτης που ανεβάζει τους μέσους όρους του, μετρώντας 12.7 πόντους και 6.3 ασίστ.

Τα λεπτά συμμετοχής του Καμπάτσο στη Liga Endesa και την EuroLeague με και χωρίς τον Γιουλ

EuroLeague
- Με Γιουλ: 21.7
- Χωρίς Γιουλ: 29.5

Liga Endesa
- Με Γιουλ: 23
- Χωρίς Γιουλ: 27.5

Ειρήσθω εν παρόδω, το 27.5 στο ισπανικό πρωτάθλημα περιλαμβάνει τα 16' στον εύκολο αγώνα με την Γκιμπούθκοα και τις αυξημένες αρμοδιότητες κόντρα στην Μπαρτσελόνα (34'), τη Μάλαγα (34') και την Μπασκόνια (28'). Σε παλαιότερες δηλώσεις του, ο Γκουστάβο Αγιόν έχει δώσει την καλύτερη εξήγησε σε ό,τι αφορά την προσφορά του Γιουλ στο παιχνίδι της Ρεάλ: «Είναι εκείνος που φέρνει πολλά θετικά πράγματα στο παιχνίδι μας, ειδικά στις περιπτώσεις που ο ρυθμός έχει παγώσει. Με 2-3 κινήσεις του βρίσκουμε πάλι το… χαμόγελό μας! Όλοι, συμπαίκτες, προπονητές και οπαδοί». Μένει, λοιπόν, να αποδειχθεί πως θα ανταποκριθεί η «Βασίλισσα» δίχως τον ηγέτη της.