Σενάρια: Πώς προκρίνεται ο Ολυμπιακός στα playoffs!

Σενάρια: Πώς προκρίνεται ο Ολυμπιακός στα playoffs!

Gazzetta team
Σενάρια: Πώς προκρίνεται ο Ολυμπιακός στα playoffs!
Άνω-κάτω έγινε η κατάταξη μετά τα δύο τελευταία αποτελέσματα, αφού ο Ολυμπιακός δεν είναι σίγουρος στα playoffs ακόμα και αν επιβληθεί της Νταρουσάφακα την επόμενη εβδομάδα στο ΣΕΦ.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα μπορούσαν να βρεθούν με το ενάμιση πόδι στα προημιτελικά αν κέρδιζαν τη Ζάλγκιρις μετά και την ήττα της Μπασκόνια από την Εφές, αλλά πλέον τίποτα δεν είναι στο χέρι του. Αυτό σημαίνει ότι δεν αρκεί μόνο η δική του νίκη κόντρα στην τουρκική ομάδα την επόμενη εβδομάδα στο ΣΕΦ.

Η ομάδα του Πειραιά δεν θέλει επ' ουδενί να ισοβαθμίσει με την Αρμάνι Μιλάνο ή την Ζάλγκιρις και φυσικά επιζητεί δικές τους ήττες σε Πόλη κόντρα στην Εφές και σε Μαδρίτη απέναντι στην Ρεάλ. Απλούστατα έχει χάσει δύο φορές και από τις δύο ομάδες και δεν τον συμφέρει καμία ισοβαθμία στο 15-15 είτε με μία από τις δύο, είτε φυσικά και με τις δύο. Το ίδιο ισχύει και για την Μπασκόνια που δοκιμάζεται στην Μόσχα από την ΤΣΣΚΑ. Αν ο Ολυμπιακός βρεθεί σε τετραπλή ισοβαθμία με Μπασκόνια, Αρμάνι και Ζάλγκιρις είναι... τελευταίος, ενώ το ίδιο ισχύει και σε πενταπλή μαζί με την Μακάμπι όπου είναι τέταρτος.

Ποια θα είναι η τελική κατάταξη του Ολυμπιακού; Αν και εφόσον η Μπασκόνια κερδίσει στη Μόσχα και χάσουν Ζάλγκιρις και Αρμάνι, τότε θα είναι 8ος. Αντίστοιχα μπορεί να φτάσει και στην 7η θέση με ήττα των Βάσκων και ήττα των Αρμάνι και Ζάλγκιρις.

Αντίθετα αν ο Παναθηναϊκός επικρατήσει της Μπούντουτσνοστ θα είναι σίγουρα στα playoffs ανεξαρτήτων αποτελεσμάτων (6ος αν χάσει η Μπασκόνια στην Ρωσία, 7ος αν κερδίσουν οι Βάσκοι την ΤΣΣΚΑ), ενώ με ήττα και σε περίπτωση που μπει με τη σειρά του σε πολλαπλές ισοβαθμίες θα είναι πολύ δύσκολο έως και αδύνατον να πάρει τη πρόκριση. Φυσικά υπάρχει και το ακραίο σενάριο εξαπλής ισοβαθμίας, όπου τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και ο Παναθηναϊκός θα μείνουν εκτός οκτάδας.