Παναθηναϊκός: Κερδίζει τη Μπουντούτσνοστ και είναι από 6ος έως και 8ος

Παναθηναϊκός: Κερδίζει τη Μπουντούτσνοστ και είναι από 6ος έως και 8ος

Gazzetta team
Παναθηναϊκός: Κερδίζει τη Μπουντούτσνοστ και είναι από 6ος έως και 8ος
Αν και εκκρεμούν παιχνίδια για την 29η αγωνιστική τα οποία συνδέονται άμεσα με την τελική κατάταξη του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, η EuroLeague Greece παραθέτει τα μέχρι τώρα δεδομένα όσον αφορά την θέση που θα τερματίσει.

Οι «πράσινοι» θα μπορούσαν να... κοιμούνται πιο ήσυχοι ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής της EuroLeague, αλλά το «θεότρελο» τρίποντο του Ρούντι Φερνάντεθ έδωσε μια μικρή παράταση όσον αφορά την πρόκριση στα playoffs της διοργάνωσης. Παρόλα αυτά υπάρχουν κάποια δεδομένα τα οποία θα ξεκαθαρίσουν ακόμα καλύτερα μετά και την ολοκλήρωση της 29ης αγωνιστικής και πιο συγκεκριμένα μετά τα ματς Ολυμπιακός-Ζάλγκιρις και Μπασκόνια-Εφές.

Ποια είναι αυτά; Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ μπορεί να τερματίσει από 6ος έως και 8ος αρκεί να νικήσει την επόμενη εβδομάδα στο ΟΑΚΑ την Μπουντούτσνοστ, ενώ υπάρχει ακόμα περίπτωση να περάσει στα προημιτελικά ακόμα και με ήττα. Ένα σενάριο το οποίο θα γνωρίζουμε εάν και εφόσον μπορεί να βρει εφαρμογή, μετά και τα αποψινά παιχνίδια.

Προς το παρόν: Το «τριφύλλι» μπορεί να τερματίσει στην 6η θέση μόνο στην περίπτωση που δεν ισοβαθμίσει με Μπασκόνια ή Ολυμπιακό στο 16-14. Όπερ και σημαίνει ότι οι Βάσκοι πρέπει να κάνουν το 0/2 και ο Ολυμπιακός το 1/2 (μιας και εκκρεμούν τα σημερινά παιχνίδια). Σε αυτήν την περίπτωση ο Παναθηναϊκός θα είναι 6ος με 16-14 αφού Ολυμπιακός και Μπασκόνια θα ισοβαθμίσουν στο 15-15.

Η 7η θέση για τον Παναθηναϊκό θα έρθει μόνο στην περίπτωση, που μία εκ των Μπασκόνια και ο Ολυμπιακός κερδίσουν τα δύο επόμενα παιχνίδια. Αν το κάνει η Μπασκόνια θα βρεθεί στο 17-13, ο Παναθηναϊκός στο 16-14 και ο Ολυμπιακός στο 15-15 ή στο 14-16 εάν χάσει και τα δύο ματς. Αν ο Ολυμπιακός κάνει το 2/2 και η Μπασκόνια το 1/2 θα υπάρξει τριπλή ισοβαθμία στο 16-14 όπου η Μπασκόνια είναι τελευταία λόγω του ότι έχει χάσει δύο φορές από τους Πειραιώτες.

Τέλος εάν και εφόσον Μπασκόνια και Ολυμπιακός κερδίσουν τα δύο εναπομείναντα παιχνίδια, ο Παναθηναϊκός θα είναι 8ος. Και αυτό διότι οι Βάσκοι θα φτάσουν στο 17-13 ενώ οι «αιώνιοι» θα ισοβαθμίσουν στο 16-14 και ως γνωστόν ο Ολυμπιακός έχει την ισοβαθμία με τον Παναθηναϊκό.