Μπαρτσελόνα - Μπουντούτσνοστ 95-83

Μπαρτσελόνα - Μπουντούτσνοστ 95-83
Η Μπαρτσελόνα έδωσε όμορφη επιθετική παράσταση απέναντι στην Μπουντούτσνοστ, επικράτησε με 95-83, κλείδωσε την πρόκριση στα PlayOffs της Euroleague, την 5η θέση και ξέρει ότι θα αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας την Αναντολού Εφές.

Η Μπουντούτσνοστ αιφνιδίασε την Μπαρτσελόνα στο πρώτο δεκάλεπτο καθώς εκμεταλλεύτηκε τη χαλαρή άμυνα των Καταλανών, σούταρε με εξαιρετικό ποσοστό από μακρινή απόσταση και πάτησε σε διαφορά 10 πόντων (6-16) στα μισά της περιόδου. Οι δέκα πόντοι του Άνταμ Χάνγκα κράτησαν τους γηπεδούχους και μείωσαν τη διαφορά (21-22) στο τέλος της περιόδου.

Η ομάδα του Σβέτισλαβ Πέσιτς έδειξε να ελέγχει το παιχνίδι στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Σμιτς μπήκε για τα καλά στην εξίσωση του αγώνα με τους 10 πόντους που σημείωσε σε διάστημα τεσσάρων λεπτών και η Μπαρτσελόνα προηγήθηκε με 38-26 λίγο πριν τα μισά της περιόδου. Εκεί εμφανίστηκε ο Ντανίλο Νίκολιτς ο οποίος τελείωσε με 14 πόντους στο πρώτο ημίχρονο και ήταν ο πρωταγωνιστής της Μπουντούτσνοστ στο επιμέρους σκορ 6-20 το οποίο έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους με 44-46 (20’).

Η Μπαρτσελόνα παρέμεινε ευάλωτη στην άμυνα και στο τρίτο δεκάλεπτο (61-59, 26’) κι έτσι δεν μετουσίωσε την όμορφη λειτουργία της στην επίθεση. Το ίδιο ίσχυσε και για την Μπουντούτσνοστ η οποία κατάφερε να κρύψει τις απουσίες των Έρλ Κλαρκ, Γκόγκα Μπιτάτζε μέσα από την ευστοχία της στο μακρινό σουτ καθώς στο τέλος της 3ης περιόδου είχε 10/19 προσπάθειες (52.2%). Η Μπαρτσελόνα δεν πήγε πίσω (9/19, 47%), γι’ αυτό είχε και το προβάδισμα (73-69) στο φινάλε του δεκαλέπτου.

Ο Κέβιν Πάνγκος έδωσε δύο μακρινά σουτ στις αρχές της τελευταίας περιόδου, η Μπαρτσελόνα πάτησε σε διαφορά εννιά (78-69) αλλά και πάλι ο Νίκολιτς (σ. σ. έκανε ρεκόρ καριέρας στην Euroleague) ύψωσε αναχώματα (78-74, 32:20). Εκεί η Μπαρτσελόνα βελτίωσε την άμυνά της, αυτό της έδωσε το δικαίωμα να μπει στην τελική ευθεία του αγώνα με +11 (89-78) κι εκεί απλά διαχειρίστηκε αυτή τη διαφορά.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Γιατί το παιχνίδι κρίθηκε στην πιο ποιοτική ομάδα επιθετικά κι εκεί η Μπαρτσελόνα είχε περισσότερες λύσεις.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Άνταμ Χάνγκα ήταν αξιόπιστος και στις δύο πλευρές του παρκέ, ενώ Τόμιτς και Κούριτς έδωσαν λύσεις στην τελευταία περίοδο.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Μάλλον αδικήθηκε σε χρόνο συμμετοχής ο Ρόλαντς Σμιτς ο οποίος με 14 πόντους έκανε ατομικό ρεκόρ πόντων στην Euroleague.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Ο Πούστοβιι πήρε περισσότερο χρόνο λόγω της απουσίας του Σεραφέν αλλά δεν το εκμεταλλεύτηκε. Η Μπουντούτσνοστ περίμενε περισσότερα από τους Κότι Κλαρκ, Πέταρ Πόποβιτς.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Τα τρία διαδοχικά τρίποντα που σημείωσε η Μπαρτσελόνα στο τέλος της 3ης περιόδου και στις αρχές της τελευταίας με τα οποία η διαφορά πήγε στο +19 (78-69).

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Καμία ομάδα δεν είχε διάθεση να παίξει άμυνα στο Παλαού Μπλαουγκράνα.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η πάσα του Τομάς Ερτέλ στον Κούριτς και το κάρφωμα του τελευταίου στην 3η περίοδο.

Τα δεκάλεπτα: 21-22, 44-46, 73-69, 95-83

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.