Μπάγερν Μονάχου - Μπαρτσελόνα 73-71

Γιώργος Κούβαρης
Μπάγερν Μονάχου - Μπαρτσελόνα 73-71
Η Μπαρτσελόνα αποχαιρέτησε το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs καθώς ηττήθηκε στο Μόναχο από την Μπάγερν με 73-71 χάρη στο buzzer beater του Πέτερι Κόπονεν!

Τα όνειρα των «μπαλουγκράνα» για το αβαντάζ της έδρας στα προημιτελικά της EuroLeague εξανεμίστηκαν στο Μόναχο, με τον Φινλανδό γκαρντ να «σκοτώνει» την Μπαρτσελόνα σε «νεκρό» χρόνο και ταυτόχρονα να κρατάει «ζωντανές» τις μαθηματικές ελπίδες της ομάδας του για την οκτάδα.

Η αλήθεια είναι ότι ακόμα και αν κέρδιζαν οι Καταλανοί στη Γερμανία, το έργο τους θα ήταν εκ των πραγμάτων δύσκολο μετά το πέρασμα της Εφές από την Ποντγκόριτσα. Κι αυτό διότι στις δύο εναπομείνασες αγωνιστικές θα έπρεπε να κάνει το 2/2 κόντρα σε Μπουντούτσνοστ και Χίμκι εντός έδρας και ταυτόχρονα η τουρκική ομάδα το... 0/2 με Μπασκόνια (εκτός) και Αρμάνι (εντός). Πλέον δεν έχει καμία σημασία, με την Εφές να εξασφαλίζει και μαθηματικά το πλεονέκτημα έδρας και -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- να αντιμετωπίζει την Μπαρτσελόνα στα playoffs.

Στο παιχνίδι του «Audi Dome» η Μπαρτσελόνα έβαλε τα χέρια της και έβγαλε τα μάτια της και αυτό διότι είχε το προβάδισμα με 60-49 στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου. Όμως η Μπάγερν με ένα επιμέρους 21-7 και με αποκορύφωμα ένα τρίποντο του Λούτσιτς στα 10'' πριν από το τέλος, πήρε το προβάδισμα και ταυτόχρονα το μομέντουμ της νίκης. Μέχρι που ήρθε ο Κόπονεν με buzzer beater τζαμπ σουτ από τα 5,5 μέτρα να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Μπάγερν δεν πτοήθηκε από το -11 του 31' και μπόρεσε να γυρίσει το ματς μέχρι το τέλος. Επίσης είχε 23 ασίστ στο ματς και τέσσερις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Πέτερι Κόπονεν όχι μόνο σημείωσε το νικητήριο καλάθι αλλά είχε στο σύνολο 14 πόντους με 3/4 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 2/2 βολές και 3 ριμπάουντ, ενώ ο Ντέβιν Μπούκερ πρόσθεσε άλλους 14 πόντους με 3/6 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 2/3 βολές και 3 κλεψίματα.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Λούτσιτς ευστόχησε στο πιο κρίσιμο τρίποντο στα 10'' πριν από το τέλος ενώ είχε «γεμάτη» στατιστική με 7 πόντους, 5 ριμπάουντ και 6 ασίστ.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Κακό βράδυ για τον Κέβιν Πάνγκος με 1/7 σουτ εντός παιδιάς.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Το επιμέρους 21-7 της Μπάγερν στην τελευταία περίοδο με το οποίο κατάφερε να ανατρέψει διαφορά 11 πόντων.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Φυσικά το νικητήριο καλάθι του Πέτερι Κόπονεν!

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η Μπάγερν το 48% στα δίποντα και το 68% στις βολές, ενώ η Μπαρτσελόνα το 30% στα τρίποντα και το γεγονός ότι δεν μπόρεσαν να διατηρήσουν τη διαφορά στην τελευταία περίοδο.

Τα δεκάλεπτα: 18-19, 32-36, 49-56, 73-71

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.