Πιτίνο: «Τζέντλεμαν ο Θανάσης, τον αγαπούσαν όλοι...»

Πιτίνο: «Τζέντλεμαν ο Θανάσης, τον αγαπούσαν όλοι...»

Gazzetta team
Πιτίνο: «Τζέντλεμαν ο Θανάσης, τον αγαπούσαν όλοι...»
Για την τελευταία φορά που είδε τον Θανάση Γιαννακόπουλο μετά το ματς με την ΤΣΣΚΑ αλλά και την αγάπη όλων προς το πρόσωπο του εκλιπόντος, μίλησε ο Ρίκι Πιτίνο μια μέρα πριν από την αναμέτρηση με τη Μπασκόνια στο ΟΑΚΑ. «Έχουμε αυτοπεποίθηση, θα δούμε για τη διαφορά...» είπε για τον Παναθηναϊκό που θα εξαντλήσει κάθε πιθανότητα για την 8άδα στη βαθμολογία της Euroleague.

Οι «πράσινοι» κοντράρονται το βράδυ της Τετάρτης με την Μπασκόνια σ' ένα ματς που θα έχει συναισθηματική φόρτιση έπειτα από τον θάνατο του Θανάση Γιαννακόπουλου.

Η ανάγκη της ομάδας για βαθμούς είναι τεράστια και πλέον, υπάρχει και το κίνητρο της τιμής της μνήμης του θρυλικού παράγοντα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός...

Αναλυτικά ο Ρίκι Πιτίνο, στην ολοκλήρωση της προετοιμασίας του Παναθηναϊκού για την αναμέτρηση με τη Μπασκόνια, μίλησε:

για το... καλοκαιρινό μπλουζάκι που εμφανίστηκε: «Δεν είναι καλοκαίρι, αλλά αρχίζει να... ζεσταίνεται ο καιρός. Συνήθως φοράω... κασκόλ μέσα στο γυμναστήριο».

για τον Θανάση Γιαννακόπουλο: «Τον είδα μετά το παιχνίδι της ΤΣΣΚΑ. Είχαμε έναν εκάρδιο εναγκαλισμό. Όλοι τον αγαπούσαν, αν κέρδιζε ήταν ένας τζέντλεμαν. Το ίδιο γινόταν και όταν έχανε. Ήταν ένα κύριος».

για το παιχνίδι με την Μπασκόνια: «Εχουμε αυτοπεποίθηση τις τελευταίες δύο εβδομάδες, όχι μόνο μετά από τη νίκη μέσα στη Μόσχα επί της ΤΣΣΚΑ. Η Μπασκόνια είναι μια πάρα πολύ καλή επιθετική ομάδα, με τρομερά γκαρντ και επικίνδυνη στο τρανζίσιον. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και πρέπει να ανταποκριθούμε σε αυτό».

για το αν Παναθηναϊκός θα κυνηγήσει και τη διαφορά των εννιά πόντων: «Πας με ό,τι συμβαίνει. Δεν αλλάζει κάτι στη λογική μου. Με τον Ολυμπιακό έγινε το ίδιο. Χάσαμε ένα κάρφωμα. Όταν φτάσει στο τέλος του το ματς και κερδίζουμε και η διαφορά βρίσκεται στους οκτώ-εννιά πόντους, τότε θα πράξουμε αναλόγως».

για τον γιο του που παίζει στο κολλέγιο και το προσεχές του παιχνίδι: «Στο μόνο που συγκεντρώνομαι είναι η Μπασκόνια, εκεί έχω το μυαλό μου, όπως και στα επόμενα τέσσερα ματς της Ευρωλίγκας. Από την Πέμπτη (21/3) θα συγκεντρωθώ και στον γιο μου».