Ιτούδης: «Το 2-0 του Παναθηναϊκού δεν δείχνει ότι είναι καλύτεροί μας»!

Gazzetta team
Ιτούδης: «Το 2-0 του Παναθηναϊκού δεν δείχνει ότι είναι καλύτεροί μας»!
Ο Δημήτρης Ιτούδης αναφέρθηκε στις δυο νίκες του Παναθηναϊκού στις αναμετρήσεις με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, υπενθυμίζοντας πως η EuroLeague είναι... μαραθώνιος.

Ο προπονητής της ΤΣΣΚΑ Μόσχας εξήγησε στην αρχική τοποθέτησή του:

«Ο Παναθηναϊκός έχει 2-0 εναντίον μας. Ναι, δεν μπορούμε να το αλλάξουμε αυτό. Αυτό όμως δεν αποδεικνύει ότι είναι καλύτεροι μας ή ότι είναι ιδιαίτερη ομάδα σε σχέση με όλες τις άλλες. Έχουμε 2-0 με την Ρεάλ, 2-0 με τον Ολυμπιακό. Είμαστε σε ένα πρωτάθλημα. Δεν είμαστε στα playoffs, ούτε στο Final 4. Δεν παίζουμε έναν αγώνα. Πού είναι η ΤΣΣΚΑ στην κατάταξη (2η); Πρέπει να είμαστε αρκετά καλή ομάδα».

Στη συνέχεια τόνισε:

«Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό. Το παιχνίδι θα μπορούσε να έχει διαφορετικό αποτέλεσμα. Χάσαμε την ηρεμία μας. Θα μπορούσαμε να έχουμε ευκολότερο φινάλε και να μην πάει το ματς στο τελευταίο σουτ. Αναφέρομαι σε πολλές κατοχές που προηγήθηκαν. Ήταν ένα κλειστό παιχνίδι, καταφέραμε να έχουμε μία διαφορά σε όλο το παιχνίδι, την φτάσαμε μέχρι τους 9-10 πόντους, που ήταν μεγάλη διαφορά για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Όπως αποδείχθηκε, δεν ήταν ασφαλής. Δεν καταφέραμε να έχουμε καλή κυκλοφορία της μπάλας στο δεύτερο ημίχρονο.

Δεν είναι στιγμή να δείξουμε ο ένας τον άλλο με τον δάχτυλο. Έτσι είναι η EuroLeague. Θα έρθουν κακές στιγμές, ήττες. Αυτή την ήττα θα την αναλύσουμε με τους παίκτες και να βγούμε καλύτεροι. Έχουμε ήδη προκριθεί, προσπαθούμε να κάνουμε κάτι καλύτερο. Στις κρίσιμες στιγμές ο Παναθηναϊκός είχε ηρεμία. Εμείς όχι. Σήμερα σούταραν καλύτερα απ' ότι συνήθως. Είχαν περισσότερες ασίστ από εμάς, είχαμε πολύ χαμηλά ποσοστά για την ομάδα μας. Δεν βάλαμε όμως κάποια κρίσιμα σουτ και βολές. Χάσαμε στο τελευταίο σουτ, με ταμπλό, έπειτα από ασυνεννοησία στην άμυνα. Είναι σκληρό πρωτάθλημα. Με δύο νίκες και δύο ήττες τα πάντα αλλάζουν».