Πίτερς: «Στην Ελλάδα κάνετε περισσότερο θόρυβο από το ΝΒΑ»!

Πίτερς: «Στην Ελλάδα κάνετε περισσότερο θόρυβο από το ΝΒΑ»!
Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας υποδέχεται τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ (15/3, 19:00) και ο Άλεκ Πίτερς μίλησε στην EuroLeague Greece για τον αγώνα με τους «πράσινους», τον Ρικ Πιτίνο και το γεγονός ότι οι Ρώσοι «πρέπει» να κερδίσουν την EuroLeague.

Το περασμένο καλοκαίρι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ανακοίνωσε την απόκτηση του Άλεκ Πίτερς, ένα σύγχρονο stretch-4 οποίος την περσινή σεζόν αγωνίστηκε σε 20 αγώνες στο ΝΒΑ με τη φανέλα των Σανς και πλέον αποτελεί ένα σπουδαίο εργαλείο στα χέρια του Δημήτρη Ιτούδη.

Ο 24χρονος φόργουορντ πραγματοποιεί τη rookie σεζόν του στην EuroLeague, έχοντας 6.2 πόντους, 2.9 ριμπάουντ και 1 ασίστ μό. στα 17:55 που μένει στο παρκέ κι εξηγώντας τους λόγους που η ΤΣΣΚΑ πρέπει να παίζει με τη βελόνα στο κόκκινο ως το τέλος.

Το γεγονός ότι μόνο δυο αγώνες -ο ημιτελικός και ο τελικός της EuroLeague ορίζουν σε μεγάλο βαθμό το αν η σεζόν είναι επιτυχημένη είναι άδικο, παράλογο ή ρεαλιστικό για μια ομάδα σαν την ΤΣΣΚΑ;
«Δεν νομίζω πως έχει να κάνει με το δίκαιο του πράγματος, το αν είναι άδικο ή παράλογο... Άπαντες στην ΤΣΣΚΑ γνωρίζουν την κατάσταση, έτσι έχει το φορμάτ κι έτσι πρέπει να πορευτούμε, είτε μας αρέσει, είτε όχι. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε όλες τις ομάδες και να παίξουμε με τη βελόνα στο κόκκινο ως το φινάλε».

Έχεις αντιμετωπίσει ανάλογη πίεση στο παρελθόν; Με δεδομένο ότι η ΤΣΣΚΑ πρέπει να κερδίζει κάθε παιχνίδι, πρέπει να προκριθεί στα playoffs, πρέπει να προκριθεί στο Final 4 και πρέπει να κατακτήσει την EuroLeague...
«Σίγουρα η κατάσταση είναι διαφορετική σε σχέση με ό,τι έχω αντιμετωπίσει μέχρι στιγμής. Είναι λογικό. Είναι μια διαφορετική κατάσταση, ένα νέο περιβάλλον, μια νέα λίγκα με διαφορετικές απαιτήσεις. Οι προσδοκίες είναι πραγματικά υψηλές, η διοίκηση, ο προπονητής και οι φίλαθλοι περιμένουν τα πάντα από εμάς όμως είναι μέρος του παιχνιδιού και πρέπει να επιβιώσουμε σε αυτή τη διαδικασία».

Πώς απολαμβάνεις την πρώτη σεζόν σου στην Ευρώπη σε ό,τι αφορά τους φιλάθλους, την ευρωπαϊκή κουλτούρα και το να παίζεις σε γεμάτες αρένες με παθιασμένους οπαδούς;
«Έχει πλάκα! Ποτέ δεν θεωρούσα τον εαυτό μου ως ταξιδιώτη και μπορώ να πω ότι δεν είχα σκεφτεί ότι θα φύγω από τις ΗΠΑ όμως πλέον έχω την ευκαιρία να παίζω μπάσκετ στην Ευρώπη. Το απολαμβάνω»!

Σε ποιο γήπεδο έχεις διασκεδάσει περισσότερο το παιχνίδι;
«Νομίζω πως σε ό,τι αφορά την "τρέλα", εκείνο που έζησα στο Τελ Αβίβ ήταν κάτι μοναδικό! Το ίδιο στην έδρα της Φενέρμπαχτσε όπως και τα παιχνίδια στην Ελλάδα. Κάνετε περισσότερο θόρυβο από το ΝΒΑ, ο κόσμος "τρελαίνεται" κι ενθουσιάζεται κάθε στιγμή»!

Απομένουν πέντε παιχνίδια για το τέλος της regular season. Η ΤΣΣΚΑ είναι στο σημείο που θα ήθελες, λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματα και την κατάσταση της ομάδας σου πριν από τα playoffs;
«Νομίζω πως οι περισσότερες ομάδες παίζουν αυτή τη στιγμή το καλύτερο μπάσκετ τους. Είναι το χρονικό σημείο που διεκδικείς την πρόκριση και το καλύτερο πλασάρισμα στην κατάταξη, επομένως οφείλεις να βγάλεις τον καλύτερο εαυτό σου και να παίξεις καλά πριν από τα playoffs και το Final 4».

Απόψε η ΤΣΣΚΑ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στη Μόσχα. Τι έγινε στο πρώτο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ όπου η ελληνική ομάδα προηγήθηκε 36-18 στο β' δεκάλεπτο στο ντεμπούτο του Ρικ Πιτίνο;
«Ήταν ένα δύσκολο δεύτερο δεκάλεπτο, ξεκινήσαμε καλά όμως στη συνέχεια τα... χάσαμε. Δεν ήμασταν αποφασιστικοί, προσπαθήσαμε να το γυρίσουμε στο δεύτερο μέρος όμως δεν ήταν αρκετό. Ο Παναθηναϊκός έβγαλε τρομερή ενέργεια σε γενικές γραμμές... Σίγουρα θα είμαστε καλύτεροι στο αποψινό παιχνίδι».

Η γνώμη σου για την ελληνική ομάδα; Ο Παναθηναϊκός έχει 3 σερί νίκες για πρώτη φορά φέτος και ταξίδεψε στη Μόσχα γνωρίζοντας πως δεν έχει τίποτα να χάσει.
«Σίγουρα ο Παναθηναϊκός είναι μια καλά δουλεμένη ομάδα. Γνωρίζω τον κόουτς Πιτίνο από τις ΗΠΑ, τον τρόπο που δουλεύει και σκέφτεται. Είναι δουλειά μας να ματσάρουμε την ένταση του Παναθηναϊκού, να παίξουμε σκληρότερα από αυτούς, να είμαστε επιθετικοί και να παλέψουμε για κάθε μπάλα».

Πώς υποδέχθηκες τη συμφωνία του με τον Παναθηναϊκό;
«Δεν είχα ποτέ την ευκαιρία να μιλήσω μαζί του, σίγουρα όμως θα ήθελα να το κάνω. Είναι ένας υπέροχος τύπος που μπορείς να κουβεντιάζεις μαζί του με τις ώρες για τον κόσμο του μπάσκετ! Έχει κάνει σπουδαία δουλειά όπου κι αν έχει πάει και θα ήθελα να τον κερδίσω. Επέστρεψε στην προπονητική, επέστρεψε σε αυτό που αγαπάει και βρήκε μια ωραία ευκαιρία να το κάνει μακριά από τις ΗΠΑ».

Πώς ήταν η μετάβαση από την Αριζόνα στη Ρωσία; Πώς εξελίχθηκε η διαδικασία της προσαρμογής σε ό,τι αφορά τον ρόλο σου στην ΤΣΣΚΑ και τη συνεργασία σου με τον Δημήτρη Ιτούδη καθώς και σταρ της EuroLeague όπως ο Σέρχι, ο Ντε Κολό και ο Κάιλ Χάινς;
«Για εμάς η Ρωσία είναι στην… άκρη του κόσμου! Δεν πίστευα ποτέ ότι θα φορούσα τόσο βαρύ παλτό όσο ήμουν στην Αριζόνα. Τον Δεκέμβριο, τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο φορούσαμε t-shirts και σορτς αρκετές ημέρες! Πλέον έχω συνηθίσει να βλέπω το χιόνι στον δρόμο. Σε γενικές γραμμές η Μόσχα είναι μια υπέροχη πόλη. Τώρα σε ό,τι αφορά την ΤΣΣΚΑ, ο κόουτς μού έδωσε την τεράστια ευκαιρία σε αυτή τη φάση της καριέρας μου, με εμπιστεύτηκε και προσπαθώ να τον δικαιώσω».