Ο Μπλατ επιστρέφει στο Μιλάνο όπου έχει ζήσει θαύματα (vid)

Ο Μπλατ επιστρέφει στο Μιλάνο όπου έχει ζήσει θαύματα (vid)
Ο Ντέιβιντ Μπλατ επιστρέφει απόψε στο γήπεδο που πέτυχε τρεις από τις σπουδαιότερες νίκες της καριέρας του.

Αν βγάλουμε από την εξίσωση φημισμένο «Γιαντ Ελιάου» τότε ο Ντέιβιντ Μπλατ δε θα μπορούσε να έχει άλλο αγαπημένο γήπεδο από το «Forum» στο Μιλάνο.

Η Αρμάνι σε αυτό το γήπεδο υποδέχεται απόψε τον Ολυμπιακό, μία έδρα που θυμίζει πολλά ευχάριστα πράγματα στον Αμερικανοϊσραηλινό τεχνικό.

Με απλά λόγια, στο «Forum» o Μπλατ έχει πετύχει τρεις από τις σπουδαιότερες νίκες στην καριέρα του αφού τη σεζόν 2013-14 σε μία εκπληκτική ανατροπή «έσπασε» την έδρα της Αρμάνι στα playoffs της Euroleague και προκρίθηκε στο Final 4 το οποίο φιλοξενήθηκε στο ίδιο γήπεδο λίγες μέρες αργότερα και το κατέκτησε η Μακάμπι του Μπλατ.

Στα playoffs η Αρμάνι είχε το πλεονέκτημα της έδρας, αλλά το έχασε από το πρώτο παιχνίδι σε ένα αξέχαστο παιχνίδι.

Η ιταλική ομάδα βρισκόταν μπροστά στο σκορ με 84-72 κι έμεναν 1:58 για τη λήξη. Το «1-0» ήταν στην τσέπη τους, όμως Ράις και Χίκμαν μείωσαν σε 84-77 με 38’’ για τη λήξη.

Ακόμη κι έτσι οι γηπεδούχοι ήταν το φαβορί φυσικά, αλλά ακολούθησαν λάθη από τους μεν και καλάθια από τους δε.

Ο Ράις έκανε το 85-86 όμως ο Κιθ Λάνγκφορντ (στην κορυφαία του σεζόν) κέρδισε δύο βολές με 1’’ για τη λήξη. Αν κι είχε υψηλό ποσοστό έκανε 1/2 , έστειλε τον αγώνα στην παράταση και εκεί η Μακάμπι υπερίσχυσε.

Οι Ισραηλινοί επικράτησαν στη σειρά με 3-1 και προκρίθηκαν στο Final 4 όπου κέρδισαν ΤΣΣΚΑ και Ρεάλ με αποτέλεσμα να στεφθούν Πρωταθλητές Ευρώπης.

Στον ημιτελικό ο Ταϊρίς Ράις έκανε την ΤΣΣΚΑ ό,τι ήθελε και στο τέλος ο Κριάπα έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του, ο Αμερικανός γκαρντ ευστόχησε και έστειλε την ομάδα του στον τελικό.

Κόντρα στη Ρεάλ τα πράγματα εξελίχθηκαν ευκολότερα από .ο,τι περίμεναν και οι άνθρωποι της Μακάμπι.