Τίμα: Δεν κατάφερε ποτέ να ανταποκριθεί στις προσδοκίες, «κερδίζουν» όλοι με τον δανεισμό!

Αντωνία Σπανού
Τίμα: Δεν κατάφερε ποτέ να ανταποκριθεί στις προσδοκίες, «κερδίζουν» όλοι με τον δανεισμό!
Ο Γιάνις Τίμα βρέθηκε στον Ολυμπιακό με τον τίτλο μιας εξαιρετικής προσθήκης, δεν κατάφερε ποτέ να ανταποκριθεί στις προσδοκίες και πλέον βρίσκεται με το... ένα πόδι στην Χίμκι σε μια κίνηση που άπαντες προσδοκούν να κερδίσουν κάτι από αυτήν.

Άδοξο ήταν το τέλος της πρώτης παρουσίας του Γιάνις Τίμα στον Ολυμπιακό, αφού ο Λετονός βρέθηκε στο «Λιμάνι» με σπουδαίες περγαμηνές, όλοι πίστευαν σε αυτόν και το ταλέντο του, αλλά τελικά δεν κατάφερε να προσαρμοστεί ποτέ, με αποτέλεσμα πλέον να συνεχίζει την καριέρα του στην Χίμκι, τουλάχιστον μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν.

«Είναι μια απόφαση που στο τέλος της ημέρας είναι θετική κια για τις δύο πλευρές. Είχαμε έναν καλό παίκτη που δεν βρήκε τον τρόπο να προσαρμοστεί και μεταξύ άλλων φαίνεται μια κίνηση που θα ευνοήσει και τις πλευρές. Επιπλέον, ανάμεσα σε άλλα πράγματα, σύντομα ο Στρέλνιεκς θα επιστρέψει και θα επανενταχθεί. Οπότε, συγκεκριμένα στην ελληνική λίγκα, πιθανότατα ο Τίμα θα ήταν ο παίκτης που θα έμενε εκτός 12άδας. Δεν προέκυψε νωρίτερα η λύση αυτή με τον Τίμα. Έγινε επιλογή τις τελευταίες τρεις ημέρες», σχολίασε ο Ντέιβιντ Μπλατ κατά την αναχώρηση του Ολυμπιακού για το Μιλάνο και αυτό που βγαίνει από αυτή την την κίνηση είναι αυτό ακριβώς που παραδέχτηκε ο προπονητής των «ερυθρόλευκων».

Και οι δύο πλευρές έχουν μόνο να κερδίσουν από το να παίξει μπάσκετ ο Τίμα στην Ρωσία για τους μήνες που μένουν, μέχρι το τέλος της σεζόν και αυτό είναι κάτι που γίνεται εύκολα αντιληπτο, έτσι όπως έχουν εξελιχθεί την φετινή σεζόν τα δεδομένα.

Ο παίκτης, που έχει κλειστό διετές συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό, θα βρει χρόνο και χώρο να αναδείξει το ταλέντο του και να κερδίσει πίσω την χαμένη του αυτοπεποίθηση, θα βρεθεί σε ένα καινούργιο περιβάλλον, ενώ ο Ολυμπιακός... φτιάχνει το rotation του και «ξεφορτώνεται» ένα μέρος από ένα βαρύ συμβόλαιο του.

«ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, Ο ΤΙΜΑ»

Ήταν Ιούλιος του περασμένου χρόνου, όταν οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ήδη συμπληρώσει το ρόστερ τους και εδώ από το gazzetta.gr σας καλούσαμε να απαντήσετε στο ερώτημα για το ποιος προβλέπετε ότι θα είναι η καλύτερη μεταγραφή του Ολυμπιακού για την επερχόμενη σεζόν.

Με 1.758 ο Γιάνις Τίμα, ερχόμενος από την Μπασκόνια, ήταν εκείνος που είχε πείσει τον κόσμο της ομάδας του ότι θα είναι εκείνος που θα έκανε την διαφορά στο ρόστερ του Ντέιβιντ Μπλατ. Ο Λετονός ήταν ο παίκτης που θεωρητικά έλειπε τα προηγούμενα χρόνια από τον Ολυμπιακό και με το «δολοφονικό» του σουτ θα έδινε σταθερότητα σε αυτόν τον τομέα στην ομάδα του. Ο Τίμα βρέθηκε στον Πειραιά για να καλύψει το κενό του Ιωάννη Παπαπέτρου, όντας αθλητικός και με εξαιρετικό σουτ, αλλά ακόμα έμεινε να ψάχνει τον καλό του εαυτό.

Αυτά ειπώθηκαν το καλοκαίρι, αλλά έχοντας φτάσει πλέον στις 13/3 του 2019 και με 2 αγωνιστικές της Euroleague στην... πλάτη όλων των ομάδων, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά.

ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΗΚΕ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ

Ο Τίμα δεν κατάφερε ποτέ να μπει για τα καλά στο rotation του Ντέιβιντ Μπλατ. Παρόλο, που ήταν επιλογή του Αμερικανοισραηλινού προπονητή και είχε εντυπωσιακό βιογραφικό πίσω του, ειδικά με την εθνική του ομάδα, αρχικά δεν βρήκε ποτέ αρκετό χρόνο στο παρκέ.

Όταν έμπαινε ήταν χωρίς συγκέντρωση στην άμυνα και άστοχος και αυτό τον έφερνε ξανά στο πάγκο με αποτέλεσμα, μετά από τόσους μήνες να δείχνει σαν να μην βρήκε ποτέ ρυθμό. Κάποιοι μικροτραυματισμοί τον άφησαν ακόμα πιο πίσω και τα πράγματα άρχισαν να γίνονται ακόμα πιο δύσκολα για τον Λετονό παίκτη.

Συνολικά σε 23 παιχνίδια που αγωνίστηκε στην Euroleague μέτρησε σε 11:31'', 3.4 πόντους, με 47.4% στα δίποντα, 40.4% στα τρίποντα, 50% στις βολές, 0.9 ριμπάουντ και μόλις 2.1 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, δείχνοντας ότι δεν μπόρεσε όλο αυτόν τον καιρό να ανταποκριθεί σε καμία προσδοκία. Καλύτερο του ματς συνολικά σε όλη του την θητεία στα «ερυθρόλευκα» είναι εκείνο κόντρα στον Παναθηναϊκό, που πέτυχε 17 πόντους, κατέβασε 2 ριμπάουντ και μοίρασε και 3 ασίστ, χωρίς να έχει να επιδείξει κάτι άλλο. Αντίστοιχα απογοητευτικοί είναι οι αριθμοί του και στην Basket League, με 6.07 πόντους σε 14 παιχνίδια και 2.43 ριμπάουντ.

ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΑ

Η Χίμκι έκανε το ενδιαφέρον της γνωστό μόλις τρεις ημέρες πριν, όπως παραδέχτηκε και ο Μπλατ, και όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές αποφάσισαν με γνώμονα το καλό όλων.

Η ρωσική ομάδα παίρνει έναν παίκτη αδιαμφισβήτητα ταλαντούχο, χωρίς όμως ψυχολογία, ο Τίμα αλλάζει περιβάλλον και έχει μια νέα ευκαιρία να αλλάξει την μοίρα της φετινής σεζόν και να δείξει σημάδια ανάκαμψης, ενώ ο Ολυμπιακός αδειάζει το ρόστερ του, κάνει πιο ξεκάθαρο το rotation του, ξεφορτώνεται ένα μεγάλο συμβόλαιο και δίνει την δυνατότητα σε έναν παίκτη που αποτελεί περιουσία του να έχει μια ευκαιρία να βρει χρόνο και το καλοκαίρι να δει τις ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν.

Σίγουρα κανείς δεν ήθελε να πάει έτσι αυτή η συνεργασία, αλλά στην φάση που γίνεται μόνο κερδισμένοι μπορούν να βγουν όλοι από τον δανεισμό του Τίμα στην Χίμκι.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.