Μπλατ: «Καλύτερα για όλους που έφυγε ο Τίμα»

Μπλατ: «Καλύτερα για όλους που έφυγε ο Τίμα»
Ο Ντέιβιντ Μπλατ μίλησε κατά την αναχώρηση του Ολυμπιακού για το κρίσιμο ματς στο Μιλάνο, σχολίασε το επιθετικό ταλέντο των Ιταλών, ενώ αναφέρθηκε κια στον δανεισμό του Γιάνις Τίμα.

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Αρμάνι Μιλάνο για την 26η αγωνιστική της Euroleague και οι «ερυθρόλευκοι» αναχωρούν αυτήν την ώρα για το Μιλάνο. Ο Ντέιβιντ Μπλατ στις δηλώσεις του μίλησε για το επιθετικό ταλέντο των Ιταλών, για τις λεπτομέρειες που πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός για να φτάσει στην νίκη, αλλά και για τον δανεισμό του Γιάνις Τίμα στην Χίμκι.

Αναλυτικά:

Για την Αρμάνι Μιλάνο:

«Προφανώς έχουμε να κάνουμε με μια εξαιρετικά ταλαντούχα ομάδα με σπουδαία επιθετική ικανότητα και γεμάτο ρόστερ με σκόρερς και παίκτες με ευρωπαϊκή εμπειρία. Είναι μια ομάδα που είχε σπουδαίες στιγμές μέσα στην σεζόν. Θα πρέπει να πάμε εκεί και να κάνουμε το καλύτερο μας παιχνίδι επιθετικά, πρέπει να δώσουμε σημασία στις λεπτομέρειες. Την ίδια ώρα πρέπει να επαναλάβουμε ότι κάναμε στο τελευταίο μας παιχνίδι. Να μετατρέψουμε τις καλές άμυνες., σε ευκαιρίες για σκορ που θα μας βοηθήσουν να είμαστε ανταγωνιστικοί για να κερδίσουμε».

Για τον υψηλό ρυθμό που έχει η ιταλική ομάδα στο παιχνίδι της:

«Στα καλά μας παιχνίδια φέτος παίξαμε σε υψηλό ρυθμό. Θα πάμε στην έδρα τους, θα πρέπει να προσέξουμε τον ρυθμό του παιχνιδιού και να δούμε πως θα τον χρησιμοποιήσουμε ως δικό μας πλεονέκτημα».

Για τον δανεισμό του Γιάνις Τίμα, αλλά και γιατί αυτός δεν αποφασίστηκε νωρίτερα:

«Είναι μια απόφαση που στο τέλος της ημέρας είναι θετική κια για τις δύο πλευρές. Είχαμε έναν καλό παίκτη που δεν βρήκε τον τρόπο να προσαρμοστεί και μεταξύ άλλων φαίνεται μια κίνηση που θα ευνοήσει και τις πλευρές. Επιπλέον, ανάμεσα σε άλλα πράγματα, σύντομα ο Στρέλνιεκς θα επιστρέψει και θα επανενταχθεί. Οπότε, συγκεκριμένα στην ελληνική λίγκα, πιθανότατα ο Τίμα θα ήταν ο παίκτης που θα έμενε εκτός 12άδας. Δεν προέκυψε νωρίτερα η λύση αυτή με τον Τίμα. Έγινε επιλογή τις τελευταίες τρεις ημέρες».