ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Αρμάνι Μιλάνο 101-95

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Αρμάνι Μιλάνο 101-95
Η ΤΣΣΚΑ πέτυχε την 7η διαδοχική νίκη της στην Euroleague καθώς επικράτησε της Αρμάνι Μιλάνο με 101-95 και διατήρησε την πλεονεκτική θέση για την κατάληψη της 2ης θέσης. Ήττα για τους Ιταλούς έπειτα από τέσσερις σερί νίκες.

Οι 14 τελικές πάσες και το εκπληκτικό ποσοστό του 87.5% (7/8) στα μακρινά σουτ, μάλλον πιστοποίησαν την εξαιρετική επιθετική λειτουργία της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο πρώτο ημίχρονο. Γιατί ακόμη και στα διαστήματα όπου η Αρμάνι Μιλάνο είχε λύσεις στην επίθεση είτε με τον Μπρουκς είτε με τον Νάναλι, η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη είχε τον απόλυτο έλεγχο του ρυθμού. Στο πρώτο δεκάλεπτο, ο Νάντο Ντε Κολό φρόντισε επί τούτου (σ. σ. σημείωσε 12 πόντους) και παράλληλα με τις συνεργασίες που έβγαλε με τον Χάντερ, η ΤΣΣΚΑ προηγήθηκε με 27-24 (10’).

Για την Αρμάνι αποδείχθηκε αδύνατο να ακολουθήσει τον ίδιο ρυθμό στο δεύτερο δεκάλεπτο αλλά και να παρουσιάσει την ίδια ευστοχία έξω από τα 6.75. Εκεί, ο Κόρι Χίγκινς μαζί με τον Τζόελ Μπόλομποϊ έκαναν τη διαφορά και η ΤΣΣΚΑ πάτησε σε διαφορά 10 πόντων (41-31) μετά το 15’. Ο Κουζμίνσκας προσπάθησε να δημιουργήσει συνθήκες επιστροφής για την Αρμάνι, αλλά το… κενό κάτω από τη ρακέτα ήταν τεράστιο κι έτσι η ΤΣΣΚΑ διατήρησε τη διαφορά (51-43ημ.).

Η Αρμάνι δεν θα μπορούσε να βρει δρόμο επιστροφής στο παιχνίδι γιατί ό,τι έχτιζε στην επίθεση χάρη στο εκπληκτικό ποσοστό της στα δίποντα, το έχανε στην άμυνα. Η ΤΣΣΚΑ κυριάρχησε κάτω από τα καλάθια, μάζεψε διαδοχικά επιθετικά ριμπάουντ και με τη συμβολή των Κλάιμπερν, Κουρμπάνοφ διατήρησε διαφορά ασφαλείας (64-53, 25’), ενώ ο Ροντρίγκεθ μοίρασε αρκετά έτοιμα καλάθια (76-66, 30’).

Η κατάσταση απλοποιήθηκε ακόμη περισσότερο για την ΤΣΣΚΑ έπειτα από τρία λεπτά στην τελευταία περίοδο. Το επιμέρους 10-1, οδήγησε τη διαφορά στο +19 (86-67, 33’). Κι εκεί όπου όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι είχε τελειώσει, με κορυφαίους τους Μίτσοφ, Νέντοβιτς και -0-11 σερί η Αρμάνι μείωσε σε 91-84 (36:30). Εκεί, ο Κλάιμπερν κράτησε την ΤΣΣΚΑ και παράλληλα τη νίκη για την ομάδα του.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Αρμάνι προσπάθησε να κερδίσει βάσει του επιθετικού ταλέντου της και τέτοια… λάθη έχουν τίμημα απέναντι στην ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη είχε εξαιρετική λειτουργία στην επίθεση, σούταρε και με πολύ καλά ποσοστά ευστοχίας.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Νάντο ΝτεΚολό, Κόρι Χίγκινς και Οθέλο Χάντερ έκαναν ό,τι ήθελαν στο παρκέ, αλλά στο τέλος χρειάστηκε η ηγετική φυσιογνωμία του Κλάιμπερν.

ΑΦΑΝΗΣ «ΗΡΩΑΣ»: Αυτός ο συγκεκριμένος τίτλος μπορεί να αποδοθεί στους Μπολομπόι, Κουρμπάνοφ και Σέρχι Ροντρίγκεθ.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Όμιτς και Ταρτσέφσκι θα μπορούσαν να… κόψουν και εισιτήριο καθώς ήταν απλοί θεατές των εντυπωσιακών φάσεων της ΤΣΣΚΑ.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Αν τα 7/8 τρίποντα του πρώτου ημιχρόνου ήταν το «στοιχείο» του πρώτου ημιχρόνου, τα επιθετικά ριμπάουντ της ΤΣΣΚΑ ήταν αυτό του δευτέρου.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η ΤΣΣΚΑ χάνει εύκολα τις διαφορές, ενώ η Αρμάνι Μιλάνο είχε πρόβλημα στα ριμπάουντ.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η τρομερή συνεργασία μεταξύ Σέρχι Ροντρίγκεθ και Χάντερ η οποία κατέληξε σε εντυπωσιακό κάρφωμα του δεύτερου, στο πρώτο δεκάλεπτο.

Τα δεκάλεπτα: 27-24, 51-43, 76-66, 101-95.