Ερτέλ και Μοερμάν: Δύο Γάλλοι που άλλαξαν «γειτονιά»

Ερτέλ και Μοερμάν: Δύο Γάλλοι που άλλαξαν «γειτονιά»
Η Euroleague Greece με αφορμή την αναμέτρηση της Εφές με την Μπαρτσελόνα αναλύει την απόδοση των Τομά Ερτέλ και Αντριαν Μοερμάν που ακολούθησαν αντίθετη διαδρομή.

Ο κόσμος του επαγγελματικού αθλητισμού είναι απρόβλεπτος για τους παίκτες. Απόψε στην Κωνσταντινούπολη δύο Γάλλοι θα τεθούν αντίπαλοι με στόχο το πλεονέκτημα της έδρας στα playoffs.

Η ιστορία των Τομά Ερτέλ και Αντριάν Μοερμάν γίνεται ακόμη πιο περίεργη αφού στην περίπτωσή τους ισχύει το «εκεί που είσαι ήμουν κι είμαι θα ‘σαι».

Μην ξεχνάμε πως ο Ερτέλ πήγε από την Αναντολού Εφές στην Μπαρτσελόνα και την ακριβώς αντίθετη πορεία με μία χρονιά καθυστέρηση (υπήρξαν συμπαίκτες πέρυσι) ακολούθησε ο Μοερμάν.

ΜΟΕΡΜΑΝ: Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΕΖΟΝ ΤΟΥ ΦΕΤΟΣ

Ο Γαλλος φόργουορντ μετά από δύο σεζόν στη Βαρκελώνη μετακόμισε στην Κωνσταντινούπολη και φαίνεται πως δικαιώθηκε πλήρως για την επιλογή του.

Ο Αντριάν Μοερμάν πραγματοποιεί την κορυφαία σεζόν στην καριέρα του μετρώντας 12 πόντους με 60.1% στα δίποντα, 42.5% στα τρίποντα και 6.3 ριμπάουντ.

Ο Εργκίν Αταμάν τον εμπιστεύεται απόλυτα (παίζει 27:36) και δικαίως του έχει παραχωρήσει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Πέρυσι στην Μπαρτσελόνα για να καταλάβετε τη διαφορά είχε 7.6 πόντους (57%δ., 32.4%τρ.) και 5.5 ριμπάουντ σε 22:15 στο παρκέ.

ΕΡΤΕΛ: ΜΕ ΣΚΑΜΠΑΝΕΒΑΣΜΑΤΑ

Ο Γάλλος γκαρντ την διετία στη Βαρκελώνη έχει ακριβώς την ίδια παραγωγικότητα (11.3π.) μόνο που φέτος είναι πεσμένος στα δίποντα (από 58.3% σε 49.7%) και ανεβασμένος στα τρίποντα (από 34.8% σε 49.1%). Επίσης φέτος δίνει 5 τελικές πάσες σε κάθε ματς ενώ πέρυσι πρόσφερε 6.4.

Ο Τομά Ερτέλ στην τριετία που φόρεσε τη φανέλα της Αναντολού Εφές (2014-17) δεν κατάφερε κάτι με την ομάδα του παρά το γεγονός πως είχε ηγετικό ρόλο σε αυτήν. Πάντως οι δύο τελευταίες σεζόν του στην Τουρκία ήταν κάπως καλύτερες αφού σκόραρε 12.7 πόντους και στις δυο ενώ το 2015-16 πρόσφερε 8 ασίστ στους συμπαίκτες του.