Μπλατ: «Τα πράγματα ποτέ δεν είναι τόσο καλά ή τόσο άσχημα όσο φαίνονται»

Gazzetta team
Μπλατ: «Τα πράγματα ποτέ δεν είναι τόσο καλά ή τόσο άσχημα όσο φαίνονται»
Ο Ντέιβιντ Μπλατ κατά την αναχώρηση του Ολυμπιακού για το Μαυροβούνιο, τόνισε την αναγκαιότητα της νίκης για την ομάδα του, ενώ σχολίασε ότι μπορεί να γίνουν νίκες που κανείς δεν περιμένει.

Όσα είπε ο προπονητής του Ολυμπιακού κατά την αναχώρηση της ομάδας του:

«Πολλά πράγματα θα παίξουνε ρόλο. Έκαναν πολλές αλλαγές σε πολλά επίπεδα τους τελευταίους μήνες. Έχουν τέσσερις νέους πολύ ποιοτικούς παίκτες στο ρόστερ, οπότε δεν είναι η ίδια ομάδα που νικήσαμε εύκολα στην έδρα μας στον πρώτο γύρο».

Ο προπονητής του Ολυμπιακού ρωτήθηκε στη συνέχεια για το πώς προσπάθησε να αλλάξει το… τσιπάκι στο μυαλό των παικτών μετά τις πέντε σερί ήττες στη διοργάνωση και εάν αυτό το διάστημα, μετά την ήττα από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΣΕΦ, δούλεψε περισσότερο στο αγωνιστικό κομμάτι ή στο ψυχολογικό. «Προσπάθησα να επικεντρωθούμε στο τι έρχεται μπροστά μας και όχι στο τι έχει συμβεί στα προηγούμενα ματς. Γιατί αυτή τη στιγμή, δεν μπορείς να κάνεις κάτι για όσα έγιναν. Περάσαμε μια δύσκολη περίοδο, συμβαίνουν αυτά, δείτε και τους Μπόστον Σέλτικς, έχασαν τέσσερα-πέντε σερί ματς και όλοι τους έριξαν στο έδαφος. Και μετά νίκησαν το Σακραμέντο εκτός έδρας και τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς επίσης και όλοι πιστεύουν πλέον πως όλα είναι καλά. Τα πράγματα ποτέ δεν είναι τόσο καλά ή τόσο άσχημα όσο φαίνονται. Πρέπει πάντα να προσπαθείς για το καλύτερο, καθημερινά, ό,τι και εάν συμβαίνει ή έχει συμβεί, πρέπει να κάνουμε την καλύτερη μας προσπάθεια».

Η τελευταία ερώτηση αφορούσε την ίδρυση του συνδέσμου προπονητών τηςEuroleague. Με τον 60χρονο κόουτς να τονίζει πως «είμαι χαρούμενους γι αυτό που έγινε. Για την Ένωση προπονητών, είναι πολύ καλό. Ελπίζω και εύχομαι ότι μπορούμε να κάνουμε αυτό το σύνδεσμο προπονητών, έναν σύνδεσμο που θα μπορεί να βοηθήσει όλους τους προπονητές και όχι μόνο εκείνους της Euroleague. Αυτός είναι ο μακροπρόθεσμος στόχος, φυσικά για τώρα, θέλουμε να λύνουμε θέματα που ενδεχομένως θα προκύψουν. Να χτίσουμε κάτι καλό και να ανεβάσουμε την ποιότητα και την αξία αυτού του συνδέσμου. Θεωρώ πως αυτό είναι κάτι που θα αφορά σε λίγα χρόνια όλους τους προπονητές της Ευρώπης.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.