Λάνγκφορντ: Βγαίνει μπροστά και ο Παναθηναϊκός ελπίζει…

Λάνγκφορντ: Βγαίνει μπροστά και ο Παναθηναϊκός ελπίζει…

Λάνγκφορντ: Βγαίνει μπροστά και ο Παναθηναϊκός ελπίζει…
Η EuroLeague Greece γράφει για το πόσο πολύ έλειψε ο Κιθ Λάνγκφορντ τον Ιανουάριο όπου ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ μέτρησε τέσσερις ήττες σε πέντε παιχνίδια και εξηγεί το πόσο πολύ απαραίτητος είναι στο «πράσινο» ρόστερ και το πόσο πολύ αλλάζει την ομάδα.

Το περασμένο καλοκαίρι, και μόλις έμαθε για το ενδιαφέρον και την πρόταση του Παναθηναϊκού, ο Κιθ Λάνγκφορντ ήταν ξεκάθαρος στον ατζέντη του: «Δεν με ενδιαφέρουν τα χρήματα, πες ότι πηγαίνω. Το λάθος που έκανα πέρυσι θα το διορθώσω». Ο Αμερικανός γκαρντ μπορεί το καλοκαίρι του 2017 να είχε απορρίψει το «τριφύλλι», αλλά γνώριζε ότι αυτή θα ήταν η τελευταία του ευκαιρία για να αγωνιστεί σε ένα μεγάλο ευρωπαϊκό club, το οποίο κάθε χρόνο έχει υψηλούς στόχους που φτάνουν μέχρι το τέλος της διαδρομής.

Ήξερε ότι έπρεπε να προσαρμόσει το παιχνίδι του σε διαφορετικά δεδομένα, αλλά όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων δεν ήταν κάτι που τον πείραξε ιδιαίτερα. Απλούστατα έπεσε και εκείνος θύμα της γενικής μετριότητας στα ματς της EuroLeague, και παρά το γεγονός ότι προσπαθούσε αρκετά για να «ξελασπώσει» τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, τα «κενά» που υπήρχαν στο ρόστερ σε συνδυασμό με τον λανθασμένο –όπως αποδείχθηκε- σχεδιασμό της ομάδας, έφεραν τους «πράσινους» σε πολύ δύσκολη θέση. Μια θέση που είχε ως αποτέλεσμα την αποπομπή του Τσάβι Πασκουάλ και τον ερχομό του Ρικ Πιτίνο

Βέβαια ο Αμερικανός τεχνικός δεν είχε την τύχη και την ευκαιρία να προπονήσει τον Λάνγκφορντ. Μία μέρα αφότου έγινε γνωστή η συμφωνία του με τον Παναθηναϊκό, ο έμπειρος γκαρντ τραυματίστηκε στο ματς με την Αρμάνι Μιλάνο δυσκολεύοντας -εκ των πραγμάτων- το έργο του στην προσπάθεια της μεγάλης ανάκαμψης και του comeback. Άλλωστε φαίνεται ξεκάθαρα το πόσο πολύ υπολόγιζε και υπολογίζει τον Λάνγκφορντ, αφού όπου βρεθεί και σταθεί θα αναφέρει το όνομά του. Είτε επειδή είχε απουσιάσει όλο αυτό το διάστημα με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να έχει 1-4 ρεκόρ τον Ιανουάριο, είτε επειδή θέλει να τονίσει το πόσο πολύ απαραίτητος είναι σε αυτόν τον Παναθηναϊκό.

Η ραγδαία αλλαγή και οι 96,5 πόντοι κατά μέσο όρο

Αν μη τι άλλο ο Λάνγκφορντ έχει λύσει τα χέρια του Πιτίνο στην επίθεση και αυτό είναι κάτι που αποτυπώνεται ξεκάθαρα με την γλώσσα των αριθμών. Όχι μόνο επειδή μπορεί να πάρει εκείνος την μπάλα και να σκοράρει, αλλά επειδή κάθε φορά που βρίσκεται στο παρκέ μπορεί να προσαρμόσει την αντίπαλη άμυνα πάνω του. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να απελευθερώνονται οι υπόλοιποι συμπαίκτες του, ενώ από τη στιγμή που σε όλο αυτό το διάστημα ο Πιτίνο έχει δουλέψει αρκετά στο πώς θα «ακουμπάει» η μπάλα στο χαμηλό post, άρχισαν να βρίσκονται πολλές περισσότερες λύσεις στην «πράσινη» επίθεση.

Ίσως να μην είναι τυχαίο το γεγονός, αλλά στα δύο ματς που ο Κιθ Λάνγκφορντ επέστρεψε στην ενεργό δράση, ο Παναθηναϊκός εκτός του ότι έκανε το 2/2 με Χίμκι (εντός) και Γκραν Κανάρια (εκτός) είχε κατά μέσο όρο 96,5 πόντους με 67,7% στα δίποντα (63/93) και 40,6% στα τρίποντα (13/32). Ο ίδιος μέτρησε 5/11 δίποντα, 5/10 τρίποντα, 3/4 βολές με 14 πόντους κατά μέσο όρο, 2 ασίστ και 2 κλεψίματα. Χωρίς να είναι απόλυτο και αυτό διότι με τα «αν» δεν γράφεται ιστορία, ίσως και να είχαν αποφύγει οι «πράσινοι» δύο ήττες σε αυτά τα ματς του Ιανουαρίου.

Παρόλα αυτά ούτε ο Παναθηναϊκός, ούτε ο Πιτίνο, αλλά ούτε και Λάνγκφορντ είναι διατεθειμένοι να παραδώσουν τόσο γρήγορα τα όπλα. Ένα ακόμα στοιχείο στο οποίο αξίζει να σταθεί κάποιος είναι ότι αλληλοσυμπληρώνεται με τον Σον Κιλπάτρικ. Όπερ και σημαίνει ότι όποτε είναι ένας από τους δύο στο παρκέ, δεν φαίνεται η απουσία σκοραρίσματος, ενώ έχει τύχει μία μέρα να είναι ο ένας καλά (π.χ. στο Ρέθυμνο ήταν εξαιρετικός ο Κιλπάτρικ αλλά όχι ο Λάνγκφορντ), κάποια άλλη ο άλλο, ενώ το καλύτερο; Και οι δύο να είναι σε καλή κατάσταση όπως ακριβώς στα δύο τελευταία ματς της EuroLeague όπου είχαν 13,25 πόντους. Ο 36χρονος γκαρντ θα απελευθερωθεί ακόμα περισσότερο όταν επιστρέψει και ο Ματ Λοτζέσκι στην ενεργό δράση αφού θα υπάρχει και ο πιο αξιόπιστος σουτέρ της ομάδας «αγκυροβολημένος» για το σουτ ύστερα από split out σε διείσδυσή του. Και σε «κοντά» σχήματα μπορούν να συνυπάρξουν και οι τρεις στην πεντάδα!

Φυσικά μεγάλο ερωτηματικό αποτελεί η κατάστασή του Λάνγκφορντ από εδώ και στο εξής αφού η περίπτωση ενός ακόμα τραυματισμού να διαλύσει οποιαδήποτε ελπίδα έχει απομείνει στον Παναθηναϊκό. Πάντα με την προϋπόθεση να περάσει σήμερα από την Πόλη με αντίπαλο την Νταρουσάφακα

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.