Ολυμπιακός: Νίκη πάση θυσία με την Μπουντούτσνοστ

Ολυμπιακός: Νίκη πάση θυσία με την Μπουντούτσνοστ

Ολυμπιακός: Νίκη πάση θυσία με την Μπουντούτσνοστ
Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γράφει για την κομβική σημασία που έχει η αναμέτρηση του Ολυμπιακού στην Ποντγκόριτσα.

Η διοίκηση του Ολυμπιακού δίνει τον δικό της αγώνα σχετικά με το μέλλον της ομάδας στην Basket League, όμως ο Μπλατ με τους παίκτες του καλούνται να δώσουν σε δύο μέρες ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι.

Ετσι όπως τα κατάφεραν η αναμέτρηση με την Μπουντούστνοστ είναι κομβικής σημασίας καθώς σε περίπτωση ήττας το φάσμα του αποκλεισμού θα είναι πιο ορατό από ποτέ.

Παραδέχομαι πως οι κλυδωνισμοί στην ομάδα έπεσαν όλοι μαζεμένοι και ακόμη κι αν θέλει ένας παίκτης να αφοσιωθεί μόνο στα εντός παρκέ είναι δύσκολο, όμως θα πρέπει να γίνει.

Δεδομένα ο Ολυμπιακός εκτός έδρας αποδίδει καλύτερα. Αυτό δεν έχει να κάνει με την παρουσία του κόσμου, όσο κυρίως με την ηρεμία και τη συγκέντρωση που φέρνει μαζί του κάθε ταξίδι. Θα φάνε όλοι μαζί, θα προπονηθούν, θα αράξουν στα δωμάτια μαζί και θα είναι περισσότερο συγκεντρωμένοι.

Από μόνο του αυτό δεν είναι δυνατόν να χαρίσει τη νίκη. Ο Ολυμπιακός θα πρέπει επιτέλους να παίξει μπάσκετ. Θα πρέπει να τρέξει, θα πρέπει να βελτιωθεί στην άμυνά του και κυρίως θα πρέπει να το κάνει σαν ομάδα.

Με απλά λόγια χρειάζεται να επαναλάβει το καλό πρώτο ημίχρονο (στην επίθεση, όχι στην άμυνα) με την ΤΣΣΚΑ. Απλά να το κάνει με συνέπεια για 40 λεπτά και όχι για 20'.

Η Μπουντούτσνοστ είναι διαφορετική ομάδα σε σχέση με αυτή του πρώτου γύρου αφού Κόουλ και Μπιτάντζε της έχουν αλλάξει το προφίλ προς το πολύ καλύτερο.

Ειδικά στον Αμερικανό γκαρντ θα πρέπει με κάποιον τρόπο να του κόψουν από νωρίς τον... βήχα. Θεωρώ πως ο Ουέμπερ θα αναλάβει αυτόν τον ρόλο από το πρώτο δευτερόλεπτο.

Εγραφα τις προάλλες πως αυτή η ομάδα δείχνει να έχει χάσει το DNA της. Ενα από τα χαρακτηριστικά των «ερυθρόλευκων» ήταν η ικανότητά τους να αντιδρούν στα δύσκολα. Αυτή η ικανότητα δεν έχει εμφανιστεί το τελευταίο δίμηνο και αναρωτιέμαι μήπως έφτασε η ώρα...

Θα το ξέρουμε το βράδυ της Παρασκευής.

ΥΓ: Σε αγώνα εθνικής κατηγορίας (από Γ Εθνική μέχρι Α1) του περασμένου Σαββατοκύριακου, δύο εκ των τριών διαιτητών ξεκίνησαν να βρίζονται άσχημα κατά τη διάρκεια του ματς. Τόσο χυδαία και τόσο φωναχτά που τα έχασαν ακόμη κι οι παίκτες.

Λένε πως.... όταν τελείωσε το ματς, κλείστηκαν στα αποδυτήρια και συνεχίστηκε μεγάλη μανούρα (λένε... μέχρι πως πιάστηκαν και στα χέρια).

Γιατί συνέβη αυτό άραγε; Tο ξέρουν τα 4 μέλη της ΚΕΔ;

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.