Μπλατ: «Με ρωτάτε για τον Γκος αλλά δεν ρωτάγατε για τον Πρίντεζη όταν έπαιζε άσχημα»! (vid)

Μπλατ: «Με ρωτάτε για τον Γκος αλλά δεν ρωτάγατε για τον Πρίντεζη όταν έπαιζε άσχημα»! (vid)
Ο Ντέιβιντ Μπλατ μίλησε για το τι πάει λάθος στα τελευταία παιχνίδια του Ολυμπιακού και κλήθηκε να σχολιάσει την απόδοση του Γκος.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού εξήγησε στην αρχική τοποθέτησή του μετά από την πέμπτη σερί ήττα των «ερυθρόλευκων» στη regular season.

«Πρώτα απ' όλα συγχαρητήρια στην ΤΣΣΚΑ. Είναι μια ομάδα υψηλού επιπέδου και έπαιξε καλά. Στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε αρκετά καλό επιπέδου μπάσκετ αλλά δεν είχαμε τη συνέχεια και τη συνέπεια να συνεχίσουμε στο δεύτερο. Το καλό είναι ότι δείξαμε σημάδια βελτίωσης στην επίθεσή μας, αμυντικά όλη τη χρονιά είμαστε σταθεροί αλλά σήμερα δεν καταφέραμε να περιορίσουμε τα ατού της ΤΣΣΚΑ. Είναι κάποιες σκληρές και δύσκολες στιγμές που πρέπει με τον εαυτό σου και σαν ομάδα να βγεις απ' αυτές. Στόχος είναι να προκριθούμε στα playoffs αλλά αν δεν έχουμε αγωνιστική συνέπεια ακόμη και αυτό θα είναι δύσκολο. Συνεχίζουμε...».

Όσον αφορά το τι πάει λάθος στα τελευταία παιχνίδια, είπε: «Ειλικρινά είχαμε πρόβλημα στην επίθεση στα προηγούμενη παιχνίδια. Για αρκετά μεγάλο διάστημα δεν σουτάραμε καλά και σήμερα βελτιωθήκαμε κάπως σε αυτό το κομμάτι. Όπως επίσης και ένας λόγος που δυσκολευτήκαμε είναι ότι τα τελευταία ματς ήταν απέναντι στις τοπ ομάδες της Euroleague».

Για την κακή κατάσταση του Γκος, ο Ντέιβιντ Μπλατ επισήμανε: «Είναι εύκολο να μιλήσουμε για παίκτες όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά για αυτούς, όμως είναι μία δίκαιη ερώτηση. Είχε πραγματικά κάποια καλά παιχνίδια, αλλά περνάει μία κακή αγωνιστική περίοδο. Ταυτόχρονα την ίδια στιγμή ένας από τους ιστορικούς παίκτες που έχουν φορέσει αυτή τη φανέλα, όπως είναι ο Γιώργος Πρίντεζης, ήταν αρκετά κάτω στην απόδοσή του και μπορείτε να ρωτήσετε και τον ίδιο για αυτό, σήμερα όμως ο Γιώργος γύρισε κοντά στα στάνταρ του και είναι καλό αυτό για την ομάδα. Επίσης ο Νίκολα ήταν στους καλύτερους σέντερ της Ευρώπης στο πρώτο μισό και τώρα δυσκολεύεται αυτή την περίοδο. Αυτά όμως πιστεύω είναι πράγματα τα οποία μπορούν να γυρίσουν ξανά υπέρ μας.

Αναφορικά με το γεγονός ότι το πρόγραμμα που ακολουθεί για τον Ολυμπιακό, θεωρητικά, είναι πιο εύκολο, σχολίασε: «Είμαι στην Euroleague πολλά χρόνια και δεν θυμάμαι άλλη ομάδα να έχει τόσο δύσκολο πρόγραμμα όσο εμείς. Αυτό δεν είναι δικαιολογία συμβαίνει, όπως επίσης και τώρα θεωρητικά το πρόγραμμα θα είναι υπέρ μας, αλλά θα πρέπει να κερδίσουμε και να το εκμεταλλευτούμε αυτό. Το πρόγραμμα από μόνο του δεν με κάνει χαρούμενο, αλλά μόνο ότι πρέπει να κερδίσουμε».

Για την εμπειρία του και ότι θεωρείται από τους καλύτερους της Euroleague: «Την πρώτη χρονιά του νέου συστήματος της Euroleague, το επίπεδο ήταν υψηλό όταν ήμουν τότε στην Νταρουσάφακα. Πέρσι δεν ήταν και τόσο γιατί υπήρχαν ομάδες ιστορικές που δεν ήταν σε καλό επίπεδο, αλλά φέτος είναι το πιο δύσκολο γιατί είναι σχεδόν όλες οι ομάδες σε υψηλό επίπεδο. Το καινούργιο σύστημα της Euroleague είναι καλό και ανταγωνιστικό και οι ομάδες της Euroleague είναι υψηλού επιπέδου και παίρνουν παίκτες υψηλού επιπέδου και του χρόνου θα είναι 18 οι ομάδες και το πρόγραμμα θα είναι ακόμη πιο δύσκολο και απαιτητικό, κάτι το οποίο αναγκάζει τις ομάδες να ανέβουν ακόμη μεγαλύτερο επίπεδο».

Ο Μπλατ ρωτήθηκε αν θεωρεί ότι με το μικρό ροτέισον που έκανε στο ματς μπορούσε ο Ολυμπιακός να αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ: «Η ΤΣΣΚΑ με το πλήρες ρόστερ που έχει είναι μία δύσκολη ομάδα να την κερδίσεις. Έπρεπε να καταφέρουμε κάτι καλύτερο και αυτό είναι δική μου ευθύνη».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.