Οι πέντε σερί νίκες, το ρεκόρ 5ετίας και ο προάγγελος Play Offs για την Αρμάνι

Οι πέντε σερί νίκες, το ρεκόρ 5ετίας και ο προάγγελος Play Offs για την Αρμάνι

Οι πέντε σερί νίκες, το ρεκόρ 5ετίας και ο προάγγελος Play Offs για την Αρμάνι
Φαίνεται ότι τα πέτρινα χρόνια τελείωσαν για την Αρμάνι Μιλάνο, η οποία έκανε ρεκόρ πενταετίας με τη νίκη της επί της Χίμκι στη Μόσχα κι όταν κάνει τόσο μεγάλο σερί νικών πηγαίνει και στα Play Offs.

Για να βρει κανείς την τελευταία φορά που η ιταλική ομάδα έκανε 5+ διαδοχικές νίκες στην Euroleague θα πρέπει να γυρίσει τη μηχανή του χρόνου στη σεζόν 2013-14. Τότε, η Αρμάνι μέτρησε επτά σερί νίκες καθώς επικράτησε των Ουνικάχα Μάλαγα, Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού, Μπασκόνια (τότε Κούτσα Λαμποράλ), Αναντολού Εφές, Φενέρμπαχτσε και Μπαρτσελόνα. Τότε μάλιστα, ήταν και η τελευταία συμμετοχής στα Play Offs της διοργάνωσης. Είχε αντιμετωπίσει τη Μακάμπι Τελ Αβίβ με πλεονέκτημα έδρας και στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων έγινε μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία της διοργάνωσης καθώς προηγήθηκε με +12 (84-72) 02:40 πριν το τέλος, αλλά… κατάφερε να χάσει και στη συνέχεια αποκλείστηκε από το Final Four.

Αυτά ανήκουν στο παρελθόν, γενικώς η Αρμάνι δείχνει αποφασισμένη να κλειδώσει στο μπαούλο της ιστορίας όλες τις άσχημες στιγμές και να επικεντρωθεί στο μέλλον. Αυτό δείχνει ευοίωνο με τις πέντε σερί νίκες που πέτυχε, καθώς έκανε βήμα πρόκρισης στην τελική φάση της Euroleague. Βέβαια, το πρόγραμμά της ομάδα του Σιμόνε Πιανιτζιάνι, στις τελευταίες έξι αγωνιστικές, είναι… βαρύ κι ασήκωτο καθώς θα αντιμετωπίσει στο Μιλάνο τους Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, Φενέμπαχτσε και μακριά από αυτό τις ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Φενέρμπαχτσε, Αναντολού Εφές.