Αντετοκούνμπο: «Μας πιστεύει ο κόσμος, είναι δυνατόν να μην το πιστεύουμε εμείς;»

Αντετοκούνμπο: «Μας πιστεύει ο κόσμος, είναι δυνατόν να μην το πιστεύουμε εμείς;»

Αντετοκούνμπο: «Μας πιστεύει ο κόσμος, είναι δυνατόν να μην το πιστεύουμε εμείς;»
Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο μίλησε στην EuroLeague Greece λίγο μετά το… career high του στην EuroLeague και στάθηκε στη συνέχεια των «πράσινων» υποχρεώσεων λέγοντας ότι και θέλουν και πιστεύουν άπαντες στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ την πρόκριση στα playoffs της EuroLeague.

Η αλήθεια είναι ότι σπάνια θα δει κάποιος τον Θανάση Αντετοκούνμπο να παίρνει πολλές προσπάθειες στην επίθεση. Άλλωστε κύριο μέλημά του είναι η άμυνα και το πώς θα μπορέσει να περάσει «χειροπέδες» στον καλύτερο παίκτη της αντίπαλης ομάδας, ενώ παράλληλα να βγάλει και όλη την ενέργεια που έχει μέσα του Είτε παίξει ένα λεπτό, είτε δύο, είτε… 22! Απέναντι στην Γκραν Κανάρια έκανε τα πάντα με μεγάλη επιτυχία!

Στα 20:39 που βρέθηκε στο παρκέ της «Gran Canaria Arena» ο «Flash» (όπως τον αποκαλεί ο Ρικ Πιτίνο) ήταν εκείνος που έδωσε την ώθηση στον Παναθηναϊκό για να φτάσει στο πολυπόθητο «διπλό» ύστερα από 118 μέρες λειψανδρίας. Με 16 πόντους έκανε ρεκόρ καριέρας στην EuroLeague για το οποίο ωστόσο είχε… άγνοια αφού ήμασταν εμείς εκείνοι που του το είπαμε στα αποδυτήρια της Gran Canaria Arena: «Αλήθεια; Έκανα ρεκόρ;» ήταν η πρώτη αντίδραση του Θανάση στην EuroLeague Greece, ο οποίος είχε 8/9 δίποντα και 4 ριμπάουντ στο ματς.

Αρχικά ο διεθνής φόργουορντ είπε ότι «ξέραμε ότι έπρεπε πάση θυσία να κερδίσουμε. Θα μπορούσες να πεις ότι είχε τον χαρακτήρα do or die, αλλά εμείς θέλαμε να μπούμε μέσα στο γήπεδο και να κάνουμε την δουλειά μας. Παίξαμε καλά, βγάλαμε αυτά που θέλαμε στο παρκέ και μπορέσαμε να φτάσουμε στην τελική επικράτηση».

Όσον αφορά την δική του απόδοση και το πώς μπήκε στο παρκέ του αγώνα εξήγησε ότι «ήξερα ότι υπήρχαν κάποιοι καλοί σουτέρ και έπρεπε να περιορίσω όπως για παράδειγμα τον Έρικσον. Από εκεί και πέρα μου βγήκαν και κάποια πράγματα στην επίθεση. ‘Όμως είναι αυτό που σου είπα και προηγουμένως. Το ζητούμενο ήταν να μπούμε όλα τα παιδιά μέσα και να παίξουμε καλά. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είχαμε και κάποιες απουσίες αφού ήταν εκτός ο ΝτεΣόν Τόμας, ο Ματ Λοτζέσκι, ο Νίκος Παππάς. Όλοι έπρεπε να παίξουμε καλά. Και κάποιοι να βγούμε ακόμα πιο μπροστά.»

Πόσες πιθανότητες έχει ο Παναθηναϊκός για πρόκριση σύμφωνα με τον Θανάση Αντετοκούνμπο; Τι είναι εκείνο που δίνει την ώθηση στην ομάδα του; «Εμείς πιστεύουμε ότι μπορούμε. Και θα το παλέψουμε μέχρι τέλους. Ειδικά αν έχουμε αυτόν τον κόσμο δίπλα μας. Ήσουν εδώ και τους είδες. Ήρθαν 200 άτομα για να μας συμπαρασταθούν στα Κανάρια Νησιά. Ένας πολύ δύσκολος προορισμός για να έρθουν φίλαθλοι. Και όχι μόνο μαζί μας, με το τσάρτερ, αλλά ταξίδεψαν από όλα τα μέρη της Ευρώπης. Είναι απίστευτο που συνέβη. Και ήρθαν να μας πουν ότι ‘σας πιστεύουμε’. Πώς λοιπόν να μην το πιστεύουμε εμείς; Φυσικά και το πιστεύουμε!»

Η νίκη στην έδρα της Γκραν Κανάρια αποτέλεσε το καλύτερο… βάλσαμο για τους «πράσινους» οι οποίοι πλέον έχουν το μυαλό τους στην… Πόλη: «Αυτό το ματς έχει τελειώσει τώρα και κοιτάζουμε το επόμενο στην Κωνσταντινούπολη με την Νταρουσάφακα. Είχαμε ανάγκη αυτή την νίκη και σίγουρα μας έδωσε μεγάλη ώθηση για τη συνέχεια. Τόσο η νίκη, όσο και όπως είπα και πριν, αυτή η αγάπη που λάβαμε από τον κόσμο και αυτή η συμπαράσταση που έδωσε…»

Ο ίδιος φρόντισε να «σπάσει» το career high του στην EuroLeague και το ματς με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας που είχε 13 πόντους, αλλά δεν είχε… ιδέα για το επίτευγμά του: «Αλήθεια; Έκανα ρεκόρ; Πραγματικά δεν το ήξερα! Το μόνο που με ένοιαζε ήταν η νίκη και τίποτε άλλο. Ούτε που κοιτούσα τι έκανα εγώ προσωπικά. Στην ομάδα υπάρχουν 12 παίκτες σε κάθε ματς, οι οποίοι είναι ικανοί κα που ο ένας κοιτάζει να βοηθήσει τον άλλον.»

‘Όσον αφορά το… από εδώ και στο εξής; «Τώρα πάμε στο επόμενο ματς. Και κάθε ματς θα είναι τελικός για μας μέχρι και το τέλος.»