Φενέρ, ΤΣΣΚΑ, Ρέαλ Μαδίτης: H «μάχη» της κορυφής είναι σκληρή μέχρι το τέλος!

Αντωνία Σπανού
Φενέρ, ΤΣΣΚΑ, Ρέαλ Μαδίτης: H «μάχη» της κορυφής είναι σκληρή μέχρι το τέλος!
Η Euroleague μπαίνει στην τελική ευθεία και εκτός από την... σφαγή που υπάρχει για πλεονέκτημα και playoffs, η κορυφή και η πρώτη τριάδα δίνει την δική της «μάχη».

Οκτώ αγωνιστικές απομένουν για να ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια των αγώνων της Euroleague, πριν να έχουμε τα ζευγάρια που θα αποτελέσουν τους αντιπάλους των playoffs και θα παλέψουν για μια θέση στο φετινό Final 4 στην Βιτόρια.

Η «μάχη» μαίνεται για τις ομάδες που θα καταφέρουν να περάσουν στα φετινά playoffs και αυτοί οι 8 αγώνες θα κρίνουν τα πάντα, αφού τίποτα δεν είναι ξεκάθαρο και κάθε αποτέλεσμα μετράει. Επίσης ανοιχτή είναι και η τέταρτη θέση που δώσει πλεονέκτημα σε όποιον τελικά θα καταφέρει να την κατακτήσει. Αυτή την στιγμή Εφές, Μπαρτσελόνα και Ολυμπιακός είναι κοντά, χωρίς όμως τίποτα να είναι ξεκάθαρο και με τα πάντα να είναι ανοιχτά η μπασκετική Ευρώπη, μετά την διακοπή ετοιμάζεται, για σπουδαία και κρίσιμα παιχνίδια.

Εκεί που τα πράγματα είναι πιο απλά είναι οι τρεις πρώτες θέσεις όπου Φενέρμπαχτσε, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Ρεάλ Μαδρίτης έχουν... καθαρίσει από νωρίς με την υπόθεση του πλεονεκτήματος και «απολαμβάνουν» τις νίκες τους, που τους εξασφάλισαν από νωρίς μια θέση πλεονεκτήματος. Οι ήττες που έκαναν και οι τρεις ομάδες της κορυφής και ενώ τα πράγματα φαίνονταν αρκετά ξεκάθαρα, δείχνουν ότι και για τις τρεις αυτές θέσεις θα υπάρξει «μάχη» μέχρι τέλους, για την τελική κατάταξη.

Τούρκοι, Ρώσοι και Ισπανοί θα προσπαθήσουν μέχρι τέλους να φτάσουν στην κορυφή και θεωρητικά να κάνουν την ζωή τους πιο εύκολη για τα playoffs και συνολικά για την συνέχεια. Η Euroleague Greece καταγράφει τα δεδομένα μέχρι στιγμής και όλα όσα ακολουθούν.

  • ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ

Αυτή την στιγμή πρώτη στην κατάταξη της Euroleague είναι η Φενέρμπαχτσε.

Με ρεκόρ 19-3 είναι η πιο σταθερή ομάδα της διοργάνωσης μέχρι σήμερα και έχει δείξει σε όλες τις αντιπάλους της τι είναι ικανή να κάνει. Αμφισβήτηση ότι είναι φαβορί, όχι μόνο για την πρωτιά της κανονικής διάρκειας και το Final 4 αλλά και για το τρόπαιο, δεν υπάρχει και η ομάδα του Ομπράντοβιτς κρατά την πρωτιά με χαρακτηριστική ευκολία και έχοντας να επιδείξει ένα εντυπωσιακό νικηφόρο σερί 12 αγώνων.

Οι δύο ήττες από Χίμκι και Μπάγερν Μονάχου τις τελευταίες έξι αγωνιστικές δείχνουν ότι υπάρχει μια μικρή χαλάρωση και πλέον με την απώλεια του Βέσελι, η Φενέρμπαχτσε θα πρέπει να προσπαθήσει παραπάνω για να κρατήσει την πρωτιά που με τόσο κόπο έχει φτάσει. Αυτή την στιγμή η τούρκικη ομάδα είναι πρώτη και καλύτερη και ο Σλούκας και η παρέα του είναι πανέτοιμοι να τελειώσουν δυνατά και να στρέψουν την προσοχή τους στα playoffs που ακολουθούν.

Οι Τούρκοι έχουν να αντιμετωπίσουν όλες τις ομάδες που τους ακολουθούν στην κατάταξη και κατά σειρά έχουν Εφές, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και ΤΣΣΚΑ και αναγνωρίζουν τις δυσκολίες της συνέχειας, μέχρι και το φινάλε.

  • ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ

Οι Ρώσοι ξεκίνησαν δυνατά την διοργάνωση με 8 συνεχόμενες νίκες που τους έβαλαν και αυτούς από την αρχή στα υψηλά πατώματα της βαθμολογίας. Κάπου εκεί ξεκίνησε μια μικρή κρίση και μετά την ήττα από την Μπουντούτσνοστ που σόκαρε την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη, ακολούθησε εκείνη από την Μπασκόνια, την Φενέρμπαχτσε, τον Παναθηναϊκό, αλλά και την Μακάμπι Τελ Αβίβ, λίγο πριν χτίσει και νέο σερί. Με τέσσερις σερί νίκες τις τελευταίες αγωνιστικές, οι Ρώσοι ανέβηκαν δεύτεροι και θέλουν να πάνε ακόμα πιο ψηλά και να φτάσουν την ομάδα του Ομπράντοβιτς.

Άλλωστε, είναι εκείνοι που τις δύο τελευταίες σεζόν και με το νέο σύστημα της Euroleague έχουν καταφέρει να πάρει την πρωτιά στην κανονική διάρκεια και να προκριθεί σχετικά εύκολα στο Final 4. Αυτός είναι ο σκοπός για ακόμα μια σεζόν και το «κυνήγι» της Φενέρμπαχτσε θα συνεχιστεί μέχρι τέλους.

  • ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης μπορεί να έχασε τον MVP της, αλλά αυτό δεν την εμπόδισε σε τίποτα να ξεκινήσει εντυπωσιακά και την φετινή σεζόν και να κάνει και εκείνη με την σειρά της ένα σερί 8 – 0 τις πρώτες αγωνιστικές. Ακολούθησαν συνεχόμενες ήττες από Ολυμπιακό και ΤΣΣΚΑ, πριν κερδίσει ακόμα τέσσερις αγώνες. Η Φενέρμπαχτσε πήρε και αυτό το ντέρμπι κορυφής, ενώ η Μπουντούτσνοστ έκανε την «ζημιά» και στους Ισπανούς, μετά τους Ρώσους. Η ΤΣΣΚΑ πάντως νίκησε την Ρεάλ Μαδρίτης και την έφτασε στην δεύτερη θέση, με τα πάντα να παραμένουν ανοιχτά για τις 3 πρώτες ομάδες.

Η «μάχη» της κορυφής θα κορυφωθεί και αυτή με την σειρά της τις εναπομείναντες αγωνιστικές και μένει να δούμε τι θα γίνει μέχρι το τέλος.