Πιτίνο: «Μόνο οι Ουόριορς σουτάρουν καλύτερα από τη Φενέρ»

Gazzetta team
Πιτίνο: «Μόνο οι Ουόριορς σουτάρουν καλύτερα από τη Φενέρ»
O Ρικ Πιτίνο μίλησε στη συνέντευηξη Τύπου και ανέφερε πως έμεινε ικανοποιημένος από τους παίκτες του, ενώ στάθηκε στο σουτ της Φενέρ και έκανε τη σύγκριση με τους Ουόριορς.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Ρικ Πιτίνο στη συνέντευξη Τύπου

«Για πρώτη φορά δεν έμεινα ικανοποιημένος με τους παίκτες μου. Δεν βρήκα κάτι θετικό στο ματς. Δεν είμαστε ομάδα που φημίζεται για το σουτ. Όταν αστοχούμε δεν πρέπει να χάνουμε δεν γίνεται να χάνουμε και την αυτοπεποίθησή μας. Κάναμε κακή εμφάνιση».

Για το τι θα έκανε η Φενέρ αν έπαιζε στο ΝΒΑ: «Δεν γίνεται να παίξουν την ομαδική άμυνα που παίζουν. Σουτάρουν καλύτερα από πολλές ομάδες του ΝΒΑ, εκτός των Ουόριορς. Η άμυνα χώρου χρησιμοποιείται στο ΝΒΑ. Η Φενέρ πασάρει και σουτάρει καλύτερα από πολλές ομάδες του ΝΒΑ. Όμως είναι διαφορετικό να παίζεις στο ΝΒΑ».

Για την Euroleague: «Κάποιες φορές είναι δύσκολο να παίξεις physical. Η Φενέρ σουτάρει και πασάρει εξαιρετικά. Eίνια ομάδα με καλό spacing. Είναι καλύτερη ομάδα, ήταν καλύτεροι σε σουτ κια σε πάσα».

Για την ατμόσφαιρα στο ματς: «Το κοινό είναι πιο θερμό από το ΝΒΑ. Μου θυμίζει το NCAA. Το ίδιο ισχύει και στη Ζαλγκίρις και στην Μακάμπι. Θα ήταν στο Top 5 σε ατμόσφαιρα στο κολέγιο. Και στον Παναθηναϊκό ισχύει αυτό».

Για το σερί της Φενέρ στο 2ο δεκάλεπτο και τον Καλάθη: «Ο Καλάθης παίζει εξαιρετικά, αλλά είχε μια δύσκολη βραδιά απόψε, καθώς έπαιξαν καλή άμυνα. Γίνεται δύσκολο όμως όταν παίζει με κοντούς γκαρντ, που τον πιέζουν. Απέναντι σε ψηλότερους γκαρντ είναι ευκολότερο για αυτόν»

Για το αν η Αθήνα είναι ένα... πιτ στοπ για την καριέρα του: «Απολαμβάνω την Euroleague. Μαθαίνω για άμυνες και επιθέσεις. Φέρνω κάτι που θέλω εδώ. Δεν μου άρεσε καθόλου είναι που έρχομαι στα μέσα της σεζόν. Νιώθω άσχημα για τον προπονητή που απολύθηκε. Με έφεραν για σύντομο χρονικό διάστημα. Για Πιτ στοπ; Δεν ξέρω. Βλέπω μία μέρα τη φορά. Απόψε νιώθω σαν να πήγα στη θάλασσα. Αυτό παθαίνουν οι προπονητές, αφού όταν χάνουν, νιώθουν πως ήρθε το τέλος του κόσμου. Όταν κερδίζουν όλα είναι καλά. Πιθανότατα δεν θα επιστρέψω σε αυτό το γήπεδο. Δεν είχα έρθει ποτέ στην Τουρκία, ούτε σε Μόσχα, Τελ Αβίβ και Ισπανία».