Σφαιρόπουλος: «Όταν έβαλε τα τρίποντα ο Σπανούλης είπα... αμάν τι γίνεται τώρα»

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Σφαιρόπουλος: «Όταν έβαλε τα τρίποντα ο Σπανούλης είπα... αμάν τι γίνεται τώρα»
Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μίλησε για τον Βασίλη Σπανούλη μετά τη νίκη της Μακάμπι, ενώ τόνισε πως δεν θα σβήσει ποτέ τα 4 χρόνια που πέρασε στον Ολυμπιακό. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΤΕΛ ΑΒΙΒ: Κωνσταντίνος Μελάγιες

Αναλυτικά όσα δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα:

Για το ματς: «Είχαμε όλα αυτά τα προβλήματα, στη Μπασκόνια πήγαμε, παίζοντας 5ο ματς σε 10 μέρες. Μεταξύ δυο ματς Εuroleague, παίξαμε 2 ματς με το πρωτάθλημα Ισραήλ, Σήμερα αν χάναμε θα μέναμε μακριά από την 8άδα, έπρεπε να κερδίσουμε. Κάθε ματς εδώ πρέπει να το κερδίζουμε γιατί παίζουμε με την πλάτη στον τοίχο. Ενώ έχουμε κάνει μεγάλες νίκες, ακόμα δεν έχουμε μπει στην 8άδα. Ετοιμαστήκαμε για το ματς, έχοντας προβλήματα τραυματισμών. Ήταν ένα ντέρμπι, το πήραμε στο τέλος γιατί είχαμε καθαρό μυαλό. Πήραμε μια μικρή διαφορά στα τελευταία λεπτά. Τα δυο τρίποντα του Σπανούλη έφεραν μπροστά τον Ολυμπιακό. Είχαμε όμως καθαρό μυαλό και σκοράραμε το τελευταία καλάθι, παίζοντας καλή άμυνα στα 4 δευτερόλεπτα».

Για το κατά πόσο έχει περάσει τη φιλοσοφία του στην ομάδα: «Η ομάδα μαθαίνει από εμένα και εγώ μαθαίνω τους παίκτες. Έχουν αλλάξει οι ρόλοι και η χημεία, ο Κέιν ήταν εκτός και τώρα ξαναμπήκε. Όλα αυτά δεν σε αφήνουν να έχεις καλή φόρμα στην ομάδα και ενώ είχαμε φορμαριστεί και κάναμε εξαιρετικά ματς, μετά πέσαμε λίγο λόγω κούρασης και κάποιων τραυματισμών. Πάντως είμαστε μια ομάδα με πολλές λύσεις, τα παιδιά πιστεύουν στην ψυχολογία τους. όσο μαθαίνει την ψυχολογία μου, θα παίζει καλύτερα».

Για τον κόσμο της Μακάμπι: «Ο κόσμος με έχει αγκαλιάσει πολύ, Αναγνωρίζει την προσπάθεια που κάνω και εγώ και η ομάδα. Πριν έρθω το γήπεδο ήταν μισοάδειο, πλέον χαίρεται για τις νίκες που κάνουμε. Χαίρεται που βλέπω καλό μπάσκετ, όχι ότι σήμερα ήταν καλό το ματς, αλλά εδώ έχουμε παίξει αρκετά καλά ματς. Είναι μια επιβράβευση της αλλαγής που έγινε στην ομάδα. Τους ευχαριστώ πάρα πολύ»

Για το πως αισθάνθηκε που έπαιξε κόντρα στον Ολυμπιακό και τα τρίποντα του Σπανούλη: Όταν περνάς 4 χρόνια από τη ζωή σου σε μια ομάδα, δένεσαι με την ομάδα, με τους ανθρώπους της, περνάς νίκες, χαρές,λύπες, ήττες, τίτλους. Δύσκολο να τα σβήσεις όλα αυτά. Ο Ολυμπιακός θα είναι πάντα μέσα στην καρδιά μου. Στο ματς πρέπει να είσαι αφοσιωμένος στο έργο σου και σε αυτό που πρέπει να κάνεις. Έχει ξανασυμβεί κάποιος να αντιμετωπίσει την πρώην ομάδα του. Στο τέλος που είδα τον Σπανούλη να βάζει τα τρίποντα, είπα αμάν τι γίνεται τώρα εδώ πέρα. Βασίλης έχει την ποιότητα να κάνει τη διαφορά. Έβαλε τα 2 μεγάλα σουτ. Το πιο ωραίο για μας είναι πως δεν πανικοβληθήκαμε στο τέλος. Είχαμε καθαρό μυαλό στο τέλος».