Το… χαμηλό βαρομετρικό του Καλάθη με τη Φενέρ

Το… χαμηλό βαρομετρικό του Καλάθη με τη Φενέρ

Γιώργος Κούβαρης
Το… χαμηλό βαρομετρικό του Καλάθη με τη Φενέρ
Η EuroLeague Greece γράφει για τον Νικ Καλάθη και τις… χαμηλές πτήσεις του κόντρα στη Φενέρμπαχτσε κάθε φορά που είναι φιλοξενούμενος στην Πόλη.

Κάποιες ομάδες ταιριάζουν σε κάποιους παίκτες και κάποιες άλλες, όχι. Πάρτε παράδειγμα την Αναντολού Εφές και τον Νικ Καλάθη! Ο αρχηγός των «πρασίνων» έχει φτάσει στο σημείο να αναπτύξει… πελατειακή σχέση μαζί της, αφού στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, έχει πραγματοποιήσει δύο από τις καλύτερες εμφανίσεις του στην EuroLeague!

Πέρυσι είχε «διαλύσει» το PIR με 42 μονάδες και σχεδόν… triple double με 29 πόντους, 10 ασίστ και 9 ριμπάουντ. Την περασμένη εβδομάδα, και πάλι κόντρα στην Αναντολού, είχε 35 στο PIR, ενώ «άγγιξε» εκ νέου τα διψήφια νούμερα σε τρεις στατιστικές κατηγορίες με 20 πόντους, 13 ασίστ και 8 ριμπάουντ. Όμως, τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά κάθε φορά που επισκέπτεται την Κωνσταντινούπολη για να αναμετρηθεί με τη Φενέρ.

Βάσει προϊστορίας και στατιστικής, ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ κινείται σε… ρηχά επίπεδα όταν αντιμετωπίζει τη Φενέρμπαχτσε εκτός έδρας. Συγκεκριμένα έχει τεθεί αντίπαλος της τουρκικής ομάδας στην Πόλη πέντε φορές, έχοντας φύγει μόνο μία φορά με τη νίκη, τη σεζόν 2011-12. Τις υπόλοιπες τέσσερις φορές μέτρησε και ισάριθμες ήττες, ενώ τα νούμερά του ήταν αρκετά χαμηλά.

Συγκεκριμένα αγωνίστηκε 23,9 λεπτά κατά μέσο όρο έχοντας 6,4 πόντους με 32% στα δίποντα (8/25) και 28% στα τρίποντα (4/14). Μόνο στις βολές ήταν εξαιρετικός με 4/5 από τη γραμμή της φιλανθρωπίας. Σε αυτά τα πέντε παιχνίδια μοίραζε 3,6 ασίστ ενώ έκανε και 2,8 λάθη. Αν μη τι άλλο οι «πράσινοι» έχουν και με το… παραπάνω ανάγκη τον καλό Καλάθη στην συγκεκριμένη αναμέτρηση προκειμένου να αποδράσουν με μια μεγάλη νίκη.

Άλλωστε οι αριθμοί αποτελούν από μόνοι τους τον… αδιάψευστο μάρτυρα.