ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Ρεάλ Μαδρίτης 82-78 (vid)

Βασίλης Βλαχόπουλος
ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Ρεάλ Μαδρίτης 82-78 (vid)
Η ΤΣΣΚΑ διατήρησε μια ισχυρή παράδοση απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης καθώς την κέρδισε για 6η συνεχόμενη φορά στη Μόσχα, με 82-78, κυρίως όμως απέκτησε πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Η τελευταία νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης στη Μόσχα επιτεύχθηκε πριν από τουλάχιστον 11 χρόνια, στις 17 Δεκεμβρίου 2008, με 78-82. Εκ τότε, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας την κερδίζει και συνήθως κορυφαίος είναι ο Νάντο Ντε Κολό. Αυτό έγινε και σήμερα…

Ο Γάλλος γκαρντ ήταν το πρόσωπο της ΤΣΣΚΑ στο πρώτο δεκάλεπτο με τους εννιά πόντους που σημείωσε αλλά και τις τέσσερις ασίστ. Ήταν και ο λόγος του 7-0 των γηπεδούχων έπειτα από 90 δευτερόλεπτα. Η Ρεάλ Μαδρίτης αντέδρασε μέσα από τη δημιουργία του Καμπάτσο, βρήκε πόντους από τους Κοζέρ-Ράντολφ, μείωσε σε 13-12 (6’) αλλά και προηγήθηκε με 17-20 έπειτα από εύστοχο σουτ τριών πόντων από τον Ράντολφ. Η τελευταία φάση του δεκαλέπτου ανήκε στον Ντε Κολό ο οποίος με τρίποντο στην εκπνοή διαμόρφωσε το 22-20.

Το σχήμα με Σέρχι-Χίγκινς και Κλάιμπερν δεν λειτούργησε για την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη στο δεύτερο δεκάλεπτο με κύριο χαρακτηριστικό τους μόλις εννιά πόντους που σημείωσε η ΤΣΣΚΑ έπειτα από επτά αγωνιστικά λεπτά. Η Ρεάλ Μαδρίτης έπαιξε πιο ορθολογικά, είχε κυκλοφορία μπάλας και τελική πάσα με τον Αγιόν (31-34, 17’), ενώ προηγήθηκε έως και με διαφορά οκτώ πόντων (32-40) με τον Πρέπελιτς να κάνει τη διαφορά. Το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 34-40. Η ΤΣΣΚΑ πλήρωσε τίμημα για το μόλις 38% στα δίποντα (σ. σ. Χάινς και Χάντερ είχαν συνολικά 3/12!) και παρότι κυριάρχησε στα ριμπάουντ (24-14), η Ρεάλ είχε σχεδόν τις διπλάσιες ασίστ (7-13), αυτές οδήγησαν στο 54.5% στα σουτ δύο πόντων.

Ο Νάντο Ντε Κολό φρόντισε για την ανατροπή της κατάστασης καθώς με οκτώ πόντους στα πρώτα (περίπου) τέσσερα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, η ΤΣΣΚΑ προηγήθηκε με 47-46. Έξι συνεχόμενοι πόντοι από τον Ράντολφ (47-52) στοιχειοθέτησαν την αντίδραση της Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά εκεί ο Ντάνιελ Χάκετ έκανε τη διαφορά με διαδοχικούς πόντους, καλές άμυνες και σωστή ανάγνωση των φάσεων. Τρεις πόντοι, δύο κλεψίματα και μία ασίστ του (μέχρι τότε εξαφανισμένου) Σέρχι έδωσαν τη δυνατότητα στην ΤΣΣΚΑ να προηγηθεί με 64-61 στο τέλος της περιόδου.

Οι συνεργασίες μεταξύ Πρέπελιτς-Αγιόν κι ένα τρίποντο του Ρούντι Φερνάντεθ έδωσαν προβάδισμα (66-68) στη Ρεάλ μετά τη συμπλήρωση τριών λεπτών στην τελευταία περίοδο. Εκεί ο Κόρι Χίγκινς έκανε τη διαφορά για την ΤΣΣΚΑ καθώς απάντησε με 8-0 σερί και για πρώτη φορά (μετά τα πρώτα δύο λεπτά) προηγήθηκε με 74-68 αλλά και με 77-70. Η Ρεάλ έμεινε ζωντανή (77-76) 111 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Ένα χαμένο λέι απ του Αγιόν και δύο βολές του Κλάιμπερν έδωσαν στους γηπεδούχους το προβάδισμα με 79-76, 33’’ πριν το τέλος. Η γρήγορη εκτέλεση του Αγιόν (79-78). Η επιλογή του Χάκετ από τη Ρεάλ αποδείχθηκε μη πετυχημένη καθώς ο Ιταλός είχε 2/2 (81-78). Το άστοχο και υπό κακές προϋποθέσεις σουτ του Κάρολ έγραψε τον επίλογο του αγώνα.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Στο κρίσιμο σημείο η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έβαλε όλα τα μεγάλα σουτ με τον Χίγκινς, πήρε τα ριμπάουντ, απέφυγε τα λάθη κι έβαλε όλες τις βολές. Η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε το αντίθετο χάνοντας ακόμη και λέι απ.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Νάντο Ντε Κολό συνέχισε την εξαιρετική παράδοσή του απέναντι στη Ρεάλ στους αγώνες στη Μόσχα με τους 21 πόντους που πέτυχε και χθες. Ωστόσο, ο Κόρι Χίγκινς έβαλε εννιά πόντους στην τελευταία περίοδο.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Ντάνιελ Χάκετ ήταν εκεί για να στηρίξει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, στο τρίτο δεκάλεπτο, όταν τα βαριά όπλα ήταν σε καθεστώς αφλογιστίας.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Με εξαίρεση 90 δευτερόλεπτα ήταν δύσκολο να αντιληφθεί κανείς ότι έπαιξε ο Σέρχι Ροντρίγκεθ. Τα χρόνια πέρασαν για τον Φελίπε Ρέγες καθώς χρειάστηκε να παίξει αλλά δεν ανταποκρίθηκε. Ο Ρούντι Φερνάντεθ έχασε τα σουτ που καθόρισαν την εξέλιξη του αγώνα.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Το πέμπτο φάουλ του Ταβάρες όχι λόγω της προσφοράς του στο παιχνίδι αλλά γιατί στέρησε από τη Ρεάλ ένα τρίποντο (το έβαλε ο Καμπιάσο) και το χαμένο λέι απ του Αγιόν, 20’’ δευτερόλεπτα αργότερα σε συνδυασμό με το αχρείαστο φάουλ του Μεξικάνου στον Κλάιμπερν.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έκανε πολλά αβίαστα λάθη, ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης δεν μπορούσε να μαζέψει ριμπάουντ.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η εντυπωσιακή τάπα του Χάινς στον Ρέγιες στην τελευταία περίοδο.

Τα δεκάλεπτα: 22-20, 34-40, 64-61, 82-78