Βεζένκοβ: «Ας κερδίσουμε την Μπαρτσελόνα και κοιτάμε και την Εφές»

Αντωνία Σπανού
Βεζένκοβ: «Ας κερδίσουμε την Μπαρτσελόνα και κοιτάμε και την Εφές»
Ο Αλέξανδρος Βεζένκοβ μίλησε λίγο πριν το ξεχωριστό για εκείνον ματς με την Μπαρτσελόνα, τόνισε ότι έχει σημασία αυτή η νίκη για την συνέχεια, ενώ ανέλυσε και τα στοιχεία που χρειάζονται για να κάμψουν την αντίσταση της ισπανικής ομάδας.

Αναλυτικά όσα είπε ο Σάσα Βεζένκοβ:

«Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, απέναντι σε μια ομάδα που παίζει πολύ καλά τελευταία, έχει τους ίδιους στόχους με εμάς. Πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι, πολύ σκληροί και γνωρίζουμε πολύ καλά τι πρέπει να κάνουμε για να κερδίσουμε αυτόν τον αγώνα. Πρέπει να προστατέψουμε την έδρα μας, ώστε να συνεχίσουμε αυτό που έχουμε ξεκινήσει.

Η σκληράδα στην άμυνα, ο ρυθμός του αγώνα και τα ριμπάουντ είναι το κλειδί του αγώνα. Η Μπαρτσελόνα είναι μια ομάδα που πάει σε κάθε ριμπάουντ, πολεμάει κάθε φάση, έχει παίκτες με πολύ μεγάλο ταλέντο, οπότε πρέπει να είμαστε προσεχτικοί στην άμυνα, στον ρυθμό να μην κάνουμε εύκολα λάθη και πιστεύω ότι αν ακολουθήσουμε το πλάνο του προπονητή όλα θα πάνε καλά.»

Για τις διαφορές αυτού του ματς με εκείνο του πρώτου γύρου:

«Πολύ διαφορετικό θα είναι το παιχνίδι αυτό από του πρώτου γύρου. Νομίζω ότι η Μπαρτσελόνα εκεί δεν έδειξε το τι μπορεί να κάνει φέτος, παίξαμε και εμείς πολύ καλά.. Τώρα είναι πολύ διαφορετικό το timing, αλλά με τους ίδιους στόχους».

Για το «κυνήγι» της 4ης θέσης:

«Η Μπαρτσελόνα είναι πίσω μας αυτή την στιγμή, οπότε δεν μπορούμε να κοιτάξουμε την Εφές. Πρέπει να κερδίσουμε, να πάρουμε την διαφορά από την Μπαρτσελόνα και μετά να κοιτάξουμε παραπάνω. Πρέπει να κερδίσουμε οπωσδήποτε, είναι ένα κλειδί, ένας τελικός για εμάς».

Για τον ρόλο του:

«Αισθάνομαι καλά, κάθε ευκαιρία είναι καλοδεχούμενη, τις περιμένω και θέλω να βοηθάω, οπότε αυτός είναι ο στόχος μου να κερδίζει η ομάδα και να βοηθάω και εγώ. Είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι για εμένα, θέλω πολύ να κερδίσουμε, αλλά προσπαθώ να μην το σκέφτομαι να είμαι αισιόδοξος, να κερδίσει η ομάδα να βοηθήσω εγώ και όλα θα είναι καλά».