Μπλατ: «Όλοι πρέπει να καταλάβουν πως η ζωή είναι μικρή» (vid)

Gazzetta team
Μπλατ: «Όλοι πρέπει να καταλάβουν πως η ζωή είναι μικρή» (vid)
Ο Ντέιβιντ Μπλατ μιλάει με συγκίνηση για τα μηνύματα που προσπαθεί να περάσει στους παίκτες του σε καθημερινή βάση στο τρίτο επεισόδιο του «The Journey» της Euroleague.

Ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» δεν είναι ένας... τυπικός κόουτς, αλλά πολλά περισσότερα.

Και αυτό φάνηκε για ακόμα μια φορά από αυτά που είπε στο 3ο επεισόδιο του «The Jourrney» της Euroleague, το οποίο ρίχνει... κλεφτές ματιές στην καθημερινότητα του Ολυμπιακού, αλλά και των ΤΣΣΚΑ, Ρεάλ και Φενέρ.

«Ήρθα στο τέλειο μέρος για μένα. Το παν είναι να ζεις σε ένα περιβάλλον που το μπάσκετ είναι το επίκεντρο των ανθρώπων που είναι σε αυτό, που είναι παθιασμένοι για το παιχνίδι.

Πάντα ένιωθα πως η μεγαλύτερη ευθύνη του προπονητή είναι το να φέρνει το πάθος στο παιχνίδι κάθε ημέρα. Οι παίκτες παίρνουν κίνητρο από αυτό και αν είναι αληθινό, τότε τους βοηθάς να πάνε μπροστά.

Όλοι πρέπει να καταλάβουν πως η ζωή είναι μικρή και δεν έχεις χρόνο να ξεχωρίσεις και να απολαύσεις όλα τα προνόμια που έχει αυτό το άθλημα. Πρέπει να σου δίνει κίνητρο, για να δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό, επειδή δεν έχεις τόσο χρόνο στο επάγγελμα αυτό.

Παίρνω στα σοβαρά την ευθύνη για το πάθος που πρέπει να μεταφέρω στους παίκτες μου και να τους μάθω ό,τι καλύτερο με τρόπους που μπορούν να πετύχουν και να τους βοηθήσω είτε εντός παρκέ, είτε εκτός, για να βγάζουν τον καλύτερό τους εαυτό», αναφέρει σχετικά ο Μπλατ.