Μακάμπι-Παναθηναϊκός: Το Τελ Αβίβ δρομολογεί την «πράσινη» πορεία (vids)

Γιώργος Κούβαρης
Μακάμπι-Παναθηναϊκός: Το Τελ Αβίβ δρομολογεί την «πράσινη» πορεία (vids)
Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ φιλοξενείται από τη Μακάμπι (24/1, 21:30) για την 20η αγωνιστική και όπως έχει αποδειχθεί με το νέο format της διοργάνωσης, οι αναμετρήσεις στο Τελ Αβίβ έχουν παίξει τον μεγαλύτερο ρόλο για την μετέπειτα πορεία των «πρασίνων». Η EuroLeague Greeece εξηγεί...

Η αλήθεια είναι ότι το φετινό ταξίδι του Παναθηναϊκού στην πρωτεύουσα του Ισραήλ είναι τελείως διαφορετικό σε σχέση με τα δύο προηγούμενα της νέας EuroLeague. Αν τις σεζόν 2016-17 και 2017-18 το «πρέπει» ήταν μεγάλο προκειμένου να εξασφαλιστεί ή να γίνει το μεγάλο βήμα για το πλεονέκτημα της έδρας, φέτος είναι... τεράστιο!

Τα περιθώρια έχουν στενέψει επικίνδυνα για τους «πράσινους», οι οποίοι ολοένα και παίζουν περισσότερο με την πλάτη στον τοίχο όσον αφορά τη πρόκριση στα playoffs της διοργάνωσης. Στις 11 εναπομείνασες αγωνιστικές καλούνται να κάνουν τη μία υπέρβαση μετά την άλλη εάν και εφόσον θέλουν να «τσεκάρουν» τη συμμετοχή τους στις 8 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης, ξεκινώντας από ένα γήπεδο που αποτέλεσε... Γη της Επαγγελίας τις δύο προηγούμενες χρονιές.

Η μόνη διαφορά ήταν ότι τότε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ «κυνηγούσε» το πλεονέκτημα της έδρας και σε καμία περίπτωση την... επιβίωσή του στη διοργάνωση όπως θα κάνει το βράδυ της Πέμπτης (24/1, 21:30) στη «Menora Mivtachim Arena». Παρόλα αυτά έχει... καλές αναμνήσεις τα δύο τελευταία χρόνια που «κυνηγούσε» συγκεκριμένο στόχο και αυτό είναι κάτι που θέλει να επαναλάβει για τρίτη συνεχόμενη σεζόν.

«Καθάρισε» με σούπερ δεκάλεπτο

Στις 6 Απριλίου 2017 και πιο συγκεκριμένα για την τελευταία αγωνιστική της regular season, οι «πράσινοι» ήθελαν μόνο τη νίκη προκειμένου να «κλειδώσουν» το αβαντάζ της έδρας στα playoffs. Ήταν εκείνοι που κρατούσαν την τύχη στα χέρια τους απέναντι στην παντελώς αδιάφορη Μακάμπι και έπρεπε να «αποδράσουν» με το «διπλό» της νίκης για να έχουν το πλεονέκτημα στη φάση των «8» της διοργάνωσης.

Όπερ και εγένετο. Με τον Μάικ Τζέιμς να κάνει εκπληκτικό παιχνίδι (17 πόντοι, 7 ασίστ, 5 ριμπάουντ) ο Παναθηναϊκός «πάτησε» το πόδι στο γκάζι στην 3η περίοδο και με ένα επιμέρους 31-12 (!!!) «καθάρισε» με την υπόθεση της νίκης! Τελικό σκορ; Μακάμπι-Παναθηναϊκός 61-81 και 4η θέση στην κανονική περίοδο!

ΜΑΚΑΜΠΙ (Μπαγκάτσκις): Ραντ 17 (4), Σίμπσον 4, Σμιθ, Λέβι 5 (1), Μέκελ 3, Πνίνι 10 (2), Σέγκεβ, Λάντεσμπεργκ, Αλεξάντερ 14 (4), Άιβερσον 7.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 13 (2), Νίκολς 4, Ρίβερς 6 (2), Τζέιμς 17 (3), Παππάς 6 (2), Φελντέιν 5, Γκιστ 5, Χαραλαμπόπουλος, Γκέιμπριελ 7 (1), Μπουρούσης 6, Καλάθης 12.

Ασταμάτητος και... clutch Μάικ Τζέιμς!

Ο Μάικ Τζέιμς έμελλε να ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής και (περίπου) έναν χρόνο αργότερα στο Τελ Αβίβ. Στις 22 Μαρτίου 2018, ο Παναθηναϊκός ήθελε να συνεχίσει το νικηφόρο σερί που είχε αρχίσει να «χτίζει» μετά τις νίκες του σε Μάλαγα και κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, προκειμένου να κάνει τη μεγάλη αντεπίθεση για το αβαντάζ της έδρας. Ο Αμερικανός γκαρντ το... είχε πάρει πάνω του, τόσο καθ' όλη τη διάρκεια του ματς, όσο και στο τέλος αναλαμβάνοντας την τελευταία επίθεση της ομάδας του.

Με 5'' να απομένουν για το τέλος του αγώνα, ο Τζέιμς ευστόχησε σε προσωπική ενέργεια και έτσι μπόρεσε να χαρίσει τη νίκη στο «τριφύλλι» με 76-75. Να σημειωθεί ότι εκείνος που είχε αστοχήσει για την Μακάμπι στην εκπνοή ήταν ο... νυν παίκτης του Παναθηναϊκού, ΝτεΣόν Τόμας! Ο Τζέιμς είχε σε εκείνο το παιχνίδι 27 πόντους με 9/11 δίποντα, 2/8 τρίποντα, 3/5 βολές, 4 ασίστ και 4 κλεψίματα. Αυτή ήταν η 3η σερί νίκη των «πρασίνων» εκείνο το διάστημα, οι οποίοι κατάφεραν μέχρι το τέλος να κάνουν το 5/5 και να «κλειδώσουν» για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το αβαντάζ έδρας στα playoffs.

ΜΑΚΑΜΠΙ (Σπάχια): Τόμας 8, Ρολ 8 (2), Κέιν 19 (1), Τάιους 10, Ντιμπαρτολομέο 9 (2), Κοέν, Κόουλ 14 (1), Μπόλντεν 2, Παρακχούσκι 3, Τζάκσον 2.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 9 (2), Ρίβερς, Τζέιμς 27 (2), Πέιν, Παππάς 6, Γκιστ 3, Βουγιούκας 16, Λεκαβίτσιους, Γκέιμπριελ 2, Καλάθης 10, Αντετοκούνμπο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.