Βεζένκοβ:«Ο Μιλουτίνοφ ο καλύτερος στην Euroleague, αλλάζει όλο το παιχνίδι μας»

Αντωνία Σπανού
Βεζένκοβ:«Ο Μιλουτίνοφ ο καλύτερος στην Euroleague, αλλάζει όλο το παιχνίδι μας»
Ο Αλέξανδρος Βεζένκοβ μίλησε στην Euroleague, τόνισε ότι ταυτότητα του Ολυμπιακού είναι η σκληρή του άμυνα, αποθέωσε τον Μιλουτίνοφ και Μπόγρη, ενώ σχολίασε και την «μάχη» της βαθμολογίας.

Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού μίλησε στο επίσημο σάιτ της Euroleague ξεκινώντας από την νίκη επί της Χίμκι, ξεχώρισε Μιλουτίνοφ, τον οποίο χαρακτήρισε κορυφαίο σέντερ της διοργάνωσης, και Μπόγρη, ενώ ανέλυσε πόσο σημαντικό είναι να κερδίζεις εντός έδρας και να κάνεις το καλύτερο δυνατό εκτός.

Αναλυτικά όσα είπε ο Σάσα Βεζένκοβ:

«Έχουμε κερδίσει έξι από τα οκτώ τελευταία παιχνίδια στην Euroleague και προερχόμαστε από μια πολύ σημαντική νίκη κόντρα στην Χίμκι.

Είχαμε δύσκολο πρόγραμμα, αφού έπρεπε να παίξουμε πέντε παιχνίδια σε εννιά ημέρες, οπότε θέλαμε να είμαστε συγκεντρωμένοι. Κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό για εμάς. Όλοι μπορούν να δουν πόσο ενδιαφέρουσα είναι η κανονική διάρκεια φέτος. Είναι ανταγωνιστική και όλες οι ομάδες είναι επικίνδυνες. Πρέπει να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε όσα περισσότερα παιχνίδια μπορούμε, ειδικά στην έδρα μας και να δίνουμε το 100% κάθε βράδυ. Κάναμε καλή αμυντική δουλειά κόντρα στην Χίμκι. Καταφέραμε να περιορίσουμε την επίθεση της αντιπάλου μας και να παίξουμε καλά, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Αυτό ήταν το κλειδί και αυτή είναι η ταυτότητα μας – η άμυνα. Θέλουμε να είμαστε γνωστοί για το ότι παίζουμε σκληρή, αποτελεσματική άμυνα. Ξέρουμε ότι η άμυνα είναι το πιο σημαντικό κομμάτι του παιχνιδιού. Θέλουμε να παίζουμε σκληρά και να περιορίζουμε τους αντιπάλους μας.

Έκανα καλό παιχνίδι κόντρα στην Χίμκι και εγώ, αλλά η ομάδα κέρδισε και αυτό μετράει. Πάντα προσπαθώ να είμαι έτοιμος και να βοηθάω την ομάδα, αλλά μπορεί να είμαι μια μέρα εγώ και μια άλλη μέρα ένας άλλος παίκτης. Μου αρέσει να παίζω με τον Νίκολα Μιλουτίνοφ, επικοινωνούμε οι δυο μας πολύ καλά. Νιώθω καλά με όλους στο γήπεδο, κάτι το οποίο είναι σημαντικό για να βοηθάμε ομάδα. Αν κερδίσουμε, όλοι είναι χαρούμενοι και αυτό είναι σημαντικό. Ο καθένας πρέπει να έχει τον ρόλο του, είτε είναι να σκοράρει, είτε να μαζεύει ριμπάουντ, είτε να πασάρει, είτε να παίζει άμυνα. Ο καθένας πρέπει να ξέρει τον ρόλο του για να κερδίζουμε. Για τον Μιλουτίνοφ, δεν έπαιξε στην διπλή εβδομάδα και άλλοι βγήκαν μπροστά, όπως ο Μπογρίνιο, που βοήθησε την ομάδα. Όταν παίζει ο Νίκολα όλο το πλάνο της ομάδας αλλάζει. Είναι εκπληκτικός αυτή την σεζόν και κατά την άποψη μου ο κορυφαίος σέντερ στην Euroleague. Βοηθάει την ομάδα με κάθε τρόπο που μπορεί. Είναι προνόμιο να έχεις έναν τέτοιον παίκτη, αλλά και πάλι, είναι ομαδική η προσπάθεια. Δεν θα ήταν δίκαιο να αναφέρω έναν. Όλοι ξέρουν τον ρόλο τους και προσπαθούν να κάνουν το κομμάτι που τους αντιστοιχεί και αυτό είναι που κάνει την ομάδα πετυχημένη.

Ο Μπογρίνιο, είναι ο Γιώργος Μπόγρης. Έχει πολλά παρατσούκλια, όχι μόνο Μπογρίνιο, αλλά και Sabogris και Bogritzki. Μπορεί να βγαίνει διαφορετικός κάθε βράδυ. Έχει τόσα παρατσούκλια , είναι δύσκολο να διαλέξεις ένα. Χρησιμοποιεί την La Bogrita, αλλά το βασικό του είναι το Μπογρίνιο. Αυτό είναι το όνομα του στα σόσιαλ μίντια. Του αρέσει να παίζει με τις λέξεις. Είναι σημαντικός για εμάς, γιατί είναι πάντα εκεί, έτοιμος να κάνει step up για την ομάδα. Υπάρχουν 12 παίκτες έτοιμοι να βοηθήσουν την ομάδα όταν χρειαστεί. Υπάρχουν 12 παίκτες έτοιμοι να βοηθήσουν την ομάδα και κάποιοι δεν θα παίξουν σε κάθε παιχνίδι, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι όλοι είναι έτοιμοι να παίξουν.

Ένα από τα παιχνίδια που παίξαμε πρόσφατα είναι το ελληνικό ντέρμπι και η ατμόσφαιρα ήταν απίστευτη. Είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι για τους οπαδούς μας. Μας βοηθούν κάθε βράδυ, αλλά εκείνο το βράδυ ήταν διαφορετικά γιατί είχε παλμό. Το απόλαυσα και το καλύτερο κομμάτι ήταν ότι κερδίσαμε, αλλά αυτό ανήκει στην ιστορία. Πρέπει να συγκεντρωθούμε στο επόμενο παιχνίδι κόντρα στην Φενέρμπαχτσε. Πρέπει να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, αυτό είναι το μότο μας.

Η Φενέρμπαχτσε είναι σπουδαία ομάδα, πρώτη στην κατάταξη, έχει μόλις δύο ήττες και πολλούς καλούς παίκτες που παίζουν μαζί καιρό, όπως ο Σλούκας, ο Βέσελι, ο Ντατόμε και ο Κάλινιτς... για να μην σχολιάσω έναν σπουδαίο προπονητή τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Αν θες να κερδίσεις εκεί, πρέπει να κάνεις πολλά πράγματα σωστά. Καμία ομάδα δεν έχει κερδίσει την Φενέρ στην έδρα της. Οι οπαδοί της φτιάχνουν σπουδαία ατμόσφαιρα. Θα μας περιμένουν και πρέπει να είμαστε έτοιμοι.

Όπως είπα είναι μια σπουδαία σεζόν. Από την 4η μέχρι την 12η θέση, όλοι παλεύουν για τα playoffs. Όλοι έχουν τις δυνατότητες τους και όλοι μάχονται σκληρά. Κάθε νίκη μετράει, ειδικά εκτός έδρας. Το να προστατεύεις την έδρα σου είναι επιτακτική ανάγκη. Παίζουμε μπάσκετ σε γεμάτα γήπεδα και μπροστά σε σπουδαίους οπαδούς. Όταν είναι γεμάτο το γήπεδο η δυναμική του παιχνιδιού αλλάζει. Είναι ωραία. Το επόμενο παιχνίδι είναι το πιο σημαντικό. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να είσαι πετυχημένος».