Όλες οι αλλαγές των ομάδων της Euroleague μέχρι τώρα

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Όλες οι αλλαγές των ομάδων της Euroleague μέχρι τώρα
Μόνο έξι ομάδες συνεχίζουν στην Euroleague με το ρόστερ που ξεκίνησαν τη σεζόν. Δείτε όλες τις προσθήκες και αλλαγές της διοργάνωσης.

Η Euroleague ετοιμάζεται να ολοκληρώσει τα 2/3 της κανονικής περιόδου αφού απομένει μία αγωνιστική για τις 20.

Στο διάστημα των τριών μηνών από την ημέρα του πρώτου τζάμπολ αρκετές είναι οι ομάδες οι οποίες έχουν προχωρήσει σε προσθήκες παικτών. Δύο λόγοι οδηγούν τους προπονητές σε αυτή την απόφαση.

Ο ένας έχει να κάνει με κάποιον τραυματισμό και ο άλλος με την αδυναμία που παρουσιάζει η ομάδα σε συγκεκριμένα στοιχεία.

Η Euroleague Greece παρουσιάζει τις 15 προσθήκες παικτών που έχουν γίνει μέχρι τώρα στη διοργάνωση και αναφέρει πως ήδη έξι προπονητές έχουν απολυθεί.

Από τους 15 παίκτες που άλλαξαν «στρατόπεδο» μόνο μία μετακίνηση έγινε μεταξύ ομάδων της Euroleague με τον Άλεν Όμιτς να αφήνει την Μπουντούτσνοστ για την Αρμάνι Μιλάνο.

Από τις 16 ομάδες που συμμετέχουν μόνο 6 συνεχίζουν μέχρι αυτή τη στιγμή όπως ξεκίνησαν το καλοκαίρι. Αναντολού Εφές, ΤΣΣΚΑ, Ρεάλ, Ολυμπιακός, Μπαρτσελόνα και Μπάγερν δεν έχουν αλλοιώσει το ρόστέρ τους.

Η ΠΛΗΡΗΣ ΕΙΚΟΝΑ

ΟΜΑΔΑΑΛΛΑΓΕΣΛΟΓΟΙΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣΚΑΜΙΑ
ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟΆλεν ΌμιτςΤραυματισμός ΤαρζέφσκιΔεν έχει πάρει ικανό χρόνο συμμετοχής στα 3 ματς που έχει αγωνιστεί.
ΜΠΟΥΝΤΟΥΤΣΝΟΣΤΓιάσμιν Ρέπεσα, Νόρις Κόουλ, Γκόγα Μπιτάντζε, Τζέιμς ΜπελΕνίσχυσηΆλλαξε εικόνα προς το καλύτερο σε τεράστιο βαθμό. Ειδικά Κόουλ (20π., 4.8ασ.) και Μπιτάντζε (14.4π, 7.4ρ.) πρωταγωνιστούν.
ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣΚΑΜΙΑ
ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑΑχμέτ Τσάκι, Τόνεϊ ΝτάγκλαςΕνίσχυσηΟ Αμερικανός γκαρντ βοηθάει πάρα πολύ την ομάδα τόσο σε σκορ (13.6) όσο και σε δημιουργία (4.7)
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑΚΑΜΙΑ
ΜΠΑΓΕΡΝΚΑΜΙΑ
ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕΈρικ ΓκρινΤραυματισμός Τάιλερ ΈνιςΔεν έχει βοηθήσει όσο περίμεναν και όσα θα ήθελαν.
ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑΒίκτορ Γκαρσία, Νίκολα Ραντίσεβιτς, Τζος Μάτζετ, Σιμ Σάντερ ΒένεΤραυματισμός κι αλλαγές για ενίσχυσηΗ αλλαγή προπονητή έφερε θετικά αποτελέσματα. Ο τραυματισμός του Χάνα και η κακή κατάσταση του Κρις Έβανς έφεραν τις προσθήκες οι οποίες μέχρι τώρα δε βοήθησαν πολύ εκτός του Ραντίσεβιτς (5.6π., 4/6ασ.).
ΧΙΜΚΙΚάρλον ΓκρινΤραυματισμός Πράδερ

Η μοναδική ομάδα με τόσους πολλούς τραυματισμούς, αλλά μόνο ο Γκριν αποκτήθηκε όταν έμαθαν πως η επιστροφή του Πράδερ θα καθυστερούσε αρκετά. Δεν έχει προσφέρει πολλά.

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑΒέλιμιρ ΠεράσοβιτςΑσχημα αποτελέσματαΟι Βάσκοι δεν ξεκίνησαν καλά και απολύθηκε ο Πέδρο Μαρτίνεθ. Προσθήκη παίκτη δεν έχει υπάρξει παρά τους τραυματισμούς των Γκαρίνο, Γκρέιντζερ και Σενγκέλια. Ψάχνει γκαρντ πάντως.
ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒΓιάννης Σφαιρόπουλος, Ραμόν ΣέσιονςΑσχημα αποτελέσματαΟ Νέβεν Σπάχια δεν έφερε τα αποτελέσματα που ήθελαν και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος βελτίωσε αρκετά την εικόνα. Ο Σέσιονς έπαιξε μόλις ένα ματς και αποχώρησε.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣΚΑΜΙΑΨάχνει γκαρντ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣΡικ Πιτίνο, Σον Κιλπάτρικ, Έιντριαν ΠέινΑσχημα αποτελέσματα κι ενίσχυσηΟ Τσάβι Πασκουάλ αποχώρησε μετά από δυόμιση σεζόν. Η έλευση του Ρικ Πιτίνο έφερε καλή ψυχολογία, αλλά όχι και τα επιθυμητά αποτελέσματα. Πολύ νωρίς για να κριθούν Κιλπάτρικ και Πέιν αφού επί της ουσίας δεν έχουν αγωνιστεί.
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣΚΑΜΙΑ
ΖΑΛΓΚΙΡΙΣΝτέρικ Ουόλτον, Ντιον ΤόμπσονΕνίσχυση και τραυματισμόςΟ Γιασικεβίτσιους ήθελε ένα ακόμη γκαρντ και πήρε τον Ουόλτον που προσφέρει λίγα (4.9π., 2.6ασ.). Οι τραυματισμοί των Γιανκούνας και Καβαλιάουσκας έστειλαν τον Τόμπσον πριν λίγες μέρες στο Κάουνας.