Μπλατ: «Το άλογο σέρνει την άμαξα και όχι η άμαξα το άλογο» (vid)

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Μπλατ: «Το άλογο σέρνει την άμαξα και όχι η άμαξα το άλογο» (vid)
Ο Ντέιβιντ Μπλατ μίλησε για τη νίκη του Ολυμπιακού, για τη μη συμμετοχή του Τίμα και τόνισε πως σκέφτεται μόνο το επόμενο ματς.

Ο Ολυμπιακός αύξησε το ρεκόρ του στην Euroleague μετά τη νίκη επί της Χίμκι.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ντέιβιντ Μπλατ μετά το παιχνίδι:

Για το ματς με τη Χίμκι: Η ομάδα ήξερε τη σημασία του αγώνα και πόσο καλά έπρεπε να παίξουμε και μπήκαμε με αυτή την προσέγγιση. Πραγματικά το επίπεο της άμυνάς μας ήταν υψηλό και ήταν κάτι το οποίο χρειαζόμασταν. Στην επίθεση σουτάραμε με καλά ποσοστά σε τρίποντα, δίποντα, βολές και αυτό συνήθως οδηγεί σε υψηλό σκορ. Το πρόβλημα για το οποίο δεν σκοράραμε πολλούς πόντους, ήταν ότι κάναμε πολλά λάθη, για αυτό και το χαμένο μεγάλο σκορ από την πλευρά μας. Η Χίμκι είναι μία καλή ομάδα, καλά προπονημένη και ήταν ένα καλό αποτέλεσμα για εμάς.

Για τον Τίμα που δεν αγωνίστηκε καθόλου: Είναι δύσκολο να χρησιμοποιείς 12 παίκτες σε κάθε αγώνα. Το έχουμε κάνει στο παρελθόν, αλλά δεν είναι εύκολο να το κάνεις συνέχεια. Ούτε οι Τουπάν και Μπόγρης έπαιξαν αρκετά απόψε. Εξαιτίας του παιχνιδιού της Χίμκι αναγκαστήκαμε να πάμε σε αυτό το ροτέισον, γιατί η Χίμκι ήθελε να πάει σε αργό τέμπο, αλλά εμείς θέλαμε ένα πιο γρήγορο.

Για το που βλέπει να φτάνει η ομάδα βαθμολογικά: Συνήθως δεν βάζεις την άμαξα μπροστά από το άλογο, το άλογο τραβάει την άμαξα. Βλέπουμε το υπόλοιπο 1/3 που έχουμε και τώρα έχουμε μπροστά μας το ματς με το Χολαργό για το πρωτάθλημα την Κυριακή. Το μόνο που μπορώ να πω κοιτάζοντας πίσω είναι πως ίσως να μπορούσαμε να είχαμε άλλη μία νίκη, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε τώρα κάτι.

Για την απόδοση του Παπανικολάου: Ο Κώστας παίζει σε υψηλό επίπεδο μπάσκετ τον τελευταίο μήνα και στις δύο άκρες του γηπέδου. Και δεν με εκπλήσσει γιατί είναι παίκτης υψηλού επιπέδου. Και το καλό με τον Κώστα είναι ότι με τον τρόπο που αγωνίζεται δεν επισκιάζει κανέναν εντός και εκτός γηπέδου.

Αν η απόδοση του Κώστα επηρρεάζει τον χρόνο των Τουπάν, Τίμα: Όπως παίζει ο Κώστας επηρρεάζει τη συμμετοχή των άλλων δύο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα αγωνιστούν, θα έχουν την ευκαιρία να μπουν και να παίξουν. Και ένα παράδειγμα είναι ο Σάσα ο οποίος είδατε τι έκανε σήμερα. Και στο ματς με τον Προμηθέα έπαιξε καλά ο Σάσα και πριν είχε ματς που δεν αγωνίστηκε καθόλου. Αυτό που πρέπει να σκέφτεται ένας παίκτης είναι να είναι πάντα έτοιμος και όταν του δοθεί η ευκαιρία να μπορεί να βοηθήσει την ομάδα.

Πόσο δύσκολη είναι η δουλειά να κρατάει τους παίκτες που δεν αγωνίζονται σε εγρήγορση: Δεν μπορώ να μιλήσω για όλους τους προπονητές, αλλά μπορώ να μιλήσω για τον εαυτό μου. Κάθε μέρα έρχομαι στο γήπεδο με σκοπό να τους δώσω κίνητρο και να βελτιώνονται. Μερικοί προπονητές δεν το κάνουν αυτό, εγώ όμως μιλάω στους παίκτες και ξέρουν οι παίκτες ότι η πόρτα μου είναι ανοιχτή. Ήμουν παίκτης και καταλαβαίνω την ψυχολογία κάποιου όταν δεν αγωνίζεται ενώ ξέρει ότι είναι καλός.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.