Μακάμπι Τελ Αβίβ - Μπαρτσελόνα 99-83

Βασίλης Βλαχόπουλος
Μακάμπι Τελ Αβίβ - Μπαρτσελόνα 99-83
Η Μακάμπι (8-11) δεν έστειλε απλά μήνυμα αντεπίθεσης, αλλά «χτύπησε» για τα καλά την πόρτα της 8αδας, καθώς επικράτησε της Μπαρτσελόνα (11-8) στο Τελ Αβίβ με 99-83. Έχασε όμως μεγάλη ευκαιρία για να αποκτήσει πλεονέκτημα, σε περίπτωση ισοβαθμίας με τους Καταλανούς.

Το παιχνίδι μάλλον πρέπει να ενταχθεί στη λίστα των πιο αλλοπρόσαλλων αγώνων της Euroleague καθώς η Μακάμπι έφτασε να προηγηθεί έως και με διαφορά 38 πόντων, με 20-0 σερί σε τέσσερα λεπτά η Μπαρτσελόνα έκανε απόπειρα επιστροφής στην τελευταία περίοδο, αλλά εκεί επικράτησε η λογική.

Η επιθετική άμυνα της Μακάμπι ανάγκασε την Μπαρτσελόνα σε πολλές λάθος επιλογές στο πρώτο πεντάλεπτο (11-5), ενώ όσες φορές οι Καταλανοί προσπάθησαν να αντλήσουν ρυθμό μέσα από ζον πρες, άμυνα, είδαν τους Ισραηλινούς να το εκμεταλλεύονται. Εκεί η Μπαρτσελόνα άρχισε να χτίζει το παιχνίδι της από… τη ρακέτα και με 0-7 σερί προηγήθηκε με 11-12 μετά τη συμπλήρωση έξι λεπτών. Η αντίδραση της Μακάμπι εκφράστηκε από τους παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο, προεξέχοντος του ΝτιμΜπαρτολομέο κι έτσι προηγήθηκε με 23-20 στο τέλος της περιόδου.

Η Μακάμπι ήταν εκρηκτική στο δεύτερο δεκάλεπτο και σουτάροντας εξαιρετικά (8/11) έξω από τα 6.75 η διαφορά πήγε σε τρομερά υψηλά επίπεδα. Άρχισε με 4/4 προσπάθειες και από το 32-27 λίγο μετά τη συμπλήρωση δύο λεπτών, έτρεξε 13-0 σερί οδηγώντας τη διαφορά στο +18 (45-27, 16’) με τους Ουίλμπεκιν, ΝτιΜπαρτολομέο να κάνουν θραύση από μακρινή απόσταση. Μάλιστα, με τρίποντο του τελευταίου η διαφορά πήγε στη μέγιστη τιμή της (57-35) στο τέλος του ημιχρόνου.

Η κατάσταση έγινε ακόμη χειρότερη για την Μπαρτσελόνα καθώς μετά τη συμπλήρωση τεσσάρων λεπτών αγώνα η διαφορά έφτασε στο +30 (70-40) με τους Καταλανούς να τα έχουν χαμένα και τους παίκτες της Μακάμπι να… τα βάζουν από παντού. Η διαφορά έφτασε έως και το +38 (78-40, 26:30.) Το δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 85-52.

Οι ρόλοι αντιστράφηκαν στα πρώτα 3:30 αγωνιστικά λεπτά στην τελευταία περίοδο καθώς η Μακάμπι έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο και η Μπαρτσελόνα αντέδρασε με εντυπωσιακό σερί 0-20 (85-72, 34’), βάζοντας έξι τρίποντα σ’ αυτό το διάστημα! Εκεί, πέντε πόντοι από τον Ταρίκ Μπλακ (90-72, 35’) έκοψαν κάθε ελπίδα επιστροφής στην Μπαρτσελόνα.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Μακάμπι τα έκανε όλα υπέροχα. Στην άμυνα «στραγγάλισε» την Μπαρτσελόνα και στην επίθεση καθοδηγούμενη από την τρομερή ευστοχία της στο μακρινό σουτ, ουσιαστικά «τελείωσε» το παιχνίδι από το ημίχρονο.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ουίλμπεκιν-Ντιμπαρτολομέο και Ο’ Μπράιαντ ήταν εκρηκτικοί στη δεύτερη περίοδο όπου «τελείωσε» και το παιχνίδι μέσα από τη δική τους ευστοχία έξω από τα 6.75.

ΑΦΑΝΗΣ «ΗΡΩΑΣ»: Ο Ταρίκ Μπλακ έβαλε πέντε πόντους εκεί που βραχυκύκλωσε η ομάδα του και ουσιαστικά δεν επέτρεψε να γίνει μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Τα βαριά χαρτιά της Μπαρτσελόνα όπως οι Χάνγκα, Τόμιτς, Πάνγκος, Ερτέλ, Κούριτς, Σίγκλετον και Κλαβέρ ήταν εκτός τόπου και χρόνου.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Η Μακάμπι έκανε 13-0 σερί στα μέσα της δεύτερης περιόδου, από εκείνο το σημείο και μετά δεν υπήρχε ερώτημα για τον νικητή.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η Μακάμπι δέχθηκε 0-20 σερί σε τέσσερα λεπτά στην τελευταία περίοδο και λίγο έλειψε να βάλει την Μπαρτσελόνα στο παιχνίδι. Οι Καταλανοί δεν έκαναν τίποτε για να σταματήσουν τον δαιμονιώδη ρυθμό των αντιπάλων τους στο 2ο και 3ο δεκάλεπτο.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η εκπληκτική συνεργασία μεταξύ του Ουίλμπεκιν με τον Μπλακ και το εντυπωσιακό κάρφωμα του τελευταίου στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Τα δεκάλεπτα: 23-20, 57-35, 85-52, 99-83.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.