Πιτίνο: «Θα μας δώσει ώθηση ο Κιλπάτρικ, γι' αυτό δυσκολευόμαστε εκτός έδρας»

Γιώργος Κούβαρης
Πιτίνο: «Θα μας δώσει ώθηση ο Κιλπάτρικ, γι' αυτό δυσκολευόμαστε εκτός έδρας»
Ο Ρικ Πιτίνο μίλησε κατά την αναχώρηση του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ ενόψει του ματς στο Κάουνας με τη Ζαλγκίρις και στάθηκε στον Σον Κιλπάτρικ και τα στοιχεία που πρέπει να έχει η ομάδα του στα εκτός έδρας ματς. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΚΑΟΥΝΑΣ: Γιώργος Κούβαρης

Οι δηλώσεις του Ρικ Πιτίνο στη NOVA κατά την αναχώρηση του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ

Για τη Ζαλγκίρις: «Eίναι μια πολύ καλά δουλεμένη ομάδα από τον προπονητή. Κάνει σπουδαία πράγματα στην άμυνα. Πρέπει να απαντάμε στα καλάθια τους και να σκοράρουμε. Θα έχουμε μεγάλο πλεονέκτημα με τον Κιλπάτρικ, θα μας δώσει ώθηση. Ο Κιλπάτρικ μαθαίνει γρήγορα και είναι έτοιμος να παίξει. Είιναι σε εξαιρετική φόρμα. Ο Πέιν είναι ένας καλός παίκτης. Είναι όμως εκτός φόρμας, και θέλει μερικές εβδομάδες για να είναι έτοιμος.

Για τη δυσκολία που έχει ο Παναθηναϊκός στα εκτός έδρας ματς:Πρέπει να κάνουμε καλά τα βασικά. Να σουτάρουμε καλά, να είμαστε σωστοί στα screens, να κάνουμε μπλοκ. Μεγάλο ρόλο παίζουν και οι τραυματισμοί. Λείπει ο καλύτερός μας παίκτης στο σκοράρισμα έναν μήνα. Το τρίτο και μεγαλύτερο πρόβλημα είναι τα ριμπάουντ. Η Μπαρτσελόνα κυριάρχησε μέσα στη ρακέτα. Οι ψηλοί σου πρέπει να πάνε στο ριμπάουντ όπως παίζει ο Σκάιγουόκερ (Λεκαβίτσιους), ο οποίος είναι ο πιο αποδοτικός παίκτης. Πρέπει να κάνεις πολύ καλά τα βασικά του μπάσκετ. Τα fundamendals κάνουν σπουδαία μια ομάδα. Αν η ομάδα είναι υγιής, θα το βελτιώσω αυτό. Δεν μπορείς να το διορθώσεις μέσα σε 3 εβδομάδες. Στην επίθεση πρέπει να σουτάρουμε καλύτερα, σε κάτι που θα βοηθήσει ο Κιλπάτρικ, αλλά και ο Λάνγκφορντ όταν επιστρέψει».