Μπασκόνια - Γκραν Κανάρια 83-66 (vid)

Βασίλης Βλαχόπουλος
Μπασκόνια - Γκραν Κανάρια 83-66 (vid)
Ο Μαρτσελίνιο Χουέρτας «έκρυψε» τις σοβαρές απώλειες των Σενγκέιλα, Γκρέιντζερ, Βόιτμαν και ήταν ο πρωταγωνιστής της Μπασκόνια στη νίκη(83-66) επί της Γκραν Κανάρια

Ο Βραζιλιάνος πλέι μέικερ τελείωσε το παιχνίδι με 24 πόντους και 6 ασίστ, επί της ουσίας όμως ήταν το «μυαλό» της Μπασκόνια στο παιχνίδι. Απογοητευτική παρουσιάστηκε η Γκραν Κανάρια στο δεύτερο ημίχρονο όπου περιορίστηκε στους πόντους.

Ο έλεγχος των ριμπάουντ και η καλή κυκλοφορία της μπάλας η οποία οδήγησε και σε συνεργασίες έβαλαν την Γκραν Κανάρια σε θέση οδηγού από νωρίς στο παιχνίδι (6-14). Η Μπασκόνια έκανε εύκολα το λάθος, βρέθηκε μάλιστα έως και στο -12 (7:30), έως ότου αναλάβει ο Χουέρτας για να… κρατήσει τα προσχήματα (16-23, 10’).

Οι ρόλοι αντιστράφηκαν στο δεύτερο δεκάλεπτο. Η Μπασκόνια πίεσε στην άμυνα, έκλεψε μπάλες (σ. σ. τελείωσε το πρώτο ημίχρονο με εννιά κλεψίματα) και με κορυφαίο τον Χουέρτας (13π.) μείωσε σε 27-30 μετά τη συμπλήρωση τριών λεπτών. Όπως στην πρώτη περίοδο έτσι και στη δεύτερη, η Γκραν Κανάρια προσπάθησε να περάσει την μπάλα στους Μπάλβιν (12π.), Τιλί (9π.), ξέφυγε και πάλι με 35-42, για να κλείσει το ημίχρονο με σκορ 39-42.

Η Γκραν Κανάρια ευστόχησε στην πρώτη επίθεσή της στο δεύτερο ημίχρονο αλλά ακολούθησαν πέντε άγονα λεπτά και 12 διαδοχικά άστοχα σουτ. Η Μπασκόνια δεν… έβγαζε φωτιές στην επίθεση αλλά προηγήθηκε με 47-44 (25’) αλλά και 55-51 στο τέλος της περιόδου έπειτα από διαδοχικά εύστοχα τρίποντα από τους Ντιόπ, Χουέρτας.

Μετά από ενάμιση λεπτό στην τελευταία περίοδο η Μπασκόνια πάτησε σε διψήφια διαφορά (61-51) έχοντας άριστη λειτουργία στο transition game. Οι τίτλοι τέλους στον αγώνα έπεσαν περίπου τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε καθώς τα διαδοχικά τρίποντα από τους Βιλντόζα, Σιλντς οδήγησαν τη διαφορά στο +15 (72-57) και με την Γκραν Κανάρια να περιορίζεται στους 16 πόντους σε ισάριθμα αγωνιστικά λεπτά στο δεύτερο μέρος.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Μπασκόνια έκλεψε 13 φορές την μπάλα, βρήκε καλάθια στο transition game και στο σετ παιχνίδι είδε τους Χουέρτας-Βιλντόζα να μοιράζουν τελικές πάσες. Η Γκραν Κανάρια δεν μπορούσε να βάλει καλάθι στο δεύτερο ημίχρονο.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Μαρτσελίνιο Χουέρτας έκανε τρομερό παιχνίδι τόσο στην ανατροπή του -12 για την ομάδα του όσο και στο να πάρει διαφορά ασφαλείας. Καταπληκτικό παιχνίδι έκανε και ο Πουαριέ προσφέροντας και πολλά highlights με τα καρφώματά του. Ο Ιλιμάνε Ντιόπ πέτυχε double double (13π., 10ρ.)

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Λούκα Βιλντόζα τελείωσε τον αγώνα με επτά ασίστ και τέσσερα κλεψίματα

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Η Γκραν Κανάρια του δευτέρου ημιχρόνου.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Τα πρώτα 90 δευτερόλεπτα της τελευταίας περιόδου όπου η διαφορά πήγε σε διψήφιο νούμερο για την Μπασκόνια.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η Μπασκόνια έχασε όλα τα ριμπάουντ στα πρώτα 15 λεπτά. Η Γκραν Κανάρια του δευτέρου ημιχρόνου δεν ήταν ομάδα Euroleague.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η φοβερή πάσα του Βιλντόζα στον Ντιόπ και το κάρφωμα του τελευταίου στην τελευταία περίοδο.

Τα δεκάλεπτα: 16-23, 39-42, 55-51, 83-66

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.