Αναντολού Εφές - Χίμκι 81-72 (vid)

Βασίλης Βλαχόπουλος
Αναντολού Εφές - Χίμκι 81-72 (vid)
Η Αναντολού Εφές επικράτησε (81-72) της Χίμκι στην Κωνσταντινούπολη χάρη στον εκπληκτικό Βασίλιε Μίτσιτς και φυσικά διατηρήθηκε εντός τροχιάς για την τετράδα της Euroleague.

Η Χίμκι εκμεταλλεύτηκε τα διαδοχικά λάθη της Εφές στο πρώτο μισό της πρώτης περιόδου, βρήκε πολλούς πόντους στον αιφνιδιασμό και προηγήθηκε με 9-12. Εκεί οι ρόλοι αντιστράφηκαν καθώς οι γηπεδούχοι ήταν επιθετικοί στην άμυνά τους, κράτησαν την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα χωρίς καλάθι για τουλάχιστον 2:30 λεπτά και με διαδοχικά καλάθια στο transition game προηγήθηκαν με 20-12 χάρη σ’ ένα 11-0 σερί. Η περίοδος ολοκληρώθηκε με σκορ 23-16.

Η διαφορά έφτασε έως και στο +12 (28-16, 13’) για την Εφές αλλά η συνέχεια ανήκε στην Χίμκι. Η τελευταία άφησε κατά μέρους το μακρινό σουτ (σ. σ. είχε 2/14 τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο), πίεσε στην άμυνα και αντέδρασε με επιμέρους σκορ 3-12 μείωσε σε 31-28 (16’). Το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 36-34 υπέρ της Εφές.

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν καταστροφικό για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα. Ο Βασίλιε Μίτσιτς πέτυχε οκτώ πόντους σε 3:30 λεπτά, δημιούργησε άλλους τρεις και η Εφές προηγήθηκε με 49-38. Μάλιστα η διαφορά έφτασε έως και στο +17 (57-40) για την τουρκική ομάδα καθώς η Χίμκι συνέχισε να… αστοχεί έξω από τα 6,75. Τουλάχιστον όμως μάζεψε τη διαφορά μέχρι το τέλος της περιόδου (62-51) έπειτα από εύστοχο σουτ τριών πόντων του Μίκι, μόλις το 3οσε 19 προσπάθειες μέχρι εκείνο το σημείο.

Η Χίμκι βρήκε δρόμο επιστροφής στο παιχνίδι καθώς μέσα από την καλή κυκλοφορία της μπάλας είχε τις λύσεις στην επίθεση και μείωσε σε 68-61 έπειτα από τρία λεπτά στην τελευταία περίοδο. Η Εφές άντεξε στην αντεπίθεση των Ρώσων, απάντησε με σωστή ανάγνωση του παιχνιδιού από τον Μίτσιτς και μπήκε στα τελευταία 100 δευτερόλεπτα του αγώνα με διαφορά. δέκα πόντων (79-69) και απλά διαχειρίστηκε την κατάσταση στο τέλος.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Αναντολού Εφές είχε εξαιρετική ανάγνωση των φάσεων, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι τελείωσε το παιχνίδι με 24 ασίστ, επένδυσε επίσης στην απελπιστική αστοχία της Χίμκι έξω από τα 6,75 (6/26).

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Βασίλιε Μίτσιτς έκανε τη διαφορά με τους οκτώ πόντους που πέτυχε στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου κι όταν πλησίασε η Χίμκι δημιούργησε για τους συμπαίκτες του. Ο Αντριάν Μοερμάν άγγιξε το doubledouble δίνοντας λύσεις και στις δύο πλευρές του παρκέ, ενώ ο Ντάνστον τελείωσε κρίσιμες φάσεις στο τέλος.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Τζέιμς Άντερσον έδωσε λύσεις σε κρίσιμα σημεία για την Αναντολού Εφές.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Ακόμη ένα μέτριο παιχνίδι από τον Σέιν Λάρκιν ο οποίος από ηγέτης έχει γίνει ρολίστας. Μάλκολμ Τόμας και Ντι Μποστ δεν μπήκαν ποτέ στο παιχνίδι για τη Χίμκι.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Η λειτουργία του Μίτσιτς όταν η Χίμκι έκανε απόπειρα ανατροπής του αγώνα με τις διαδοχικές τελικές πάσες.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Σ’ ένα ακόμη παιχνίδι η Εφές έχασε εύκολα μεγάλη διαφορά. Η δε Χίμκι, με μόλις 11 ασίστ και 6/26 τρίποντα… δεν κερδίσεις εκτός έδρα παιχνίδι.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η εκπληκτική backtriple του Μπαλμπάι στο τρίτο δεκάλεπτο με την οποία «πάγωσε» όλη την άμυνα της Χίμκι κι έκανε το 59-44

Τα δεκάλεπτα: 23-16, 36-34, 62-51, 81-72

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.